diumenge, 7 d’agost del 2011

EL BADALONA SUPERA AMPLAMENT
A L'ESPANYOL "B", A LA FINAL DELS HISTÒRICS

CF Badalona: 3 - RCD Espanyol “B”:0



Els minuts finals del primer temps, decisius.

El CF Badalona es va proclamar campió de la XXVI edició del Torneig dels Històrics, ahir vespre al Camp de la Verneda. El conjunt badaloní no va donar opció a un Espanyol “B” que si ve va aguantar 40 minuts i escaig, va ser superat en totes les línies acabant caient per un contundent 3-0 davant un Segona Divisió “B” que en aquest cas si (el Sant Andreu, no), va demostrar ser un dels gallets de la categoria de bronze del futbol espanyol.

L’Espanyol “B” a més tenia les baixes en relació als anteriors encontres del torneig del central Zou, de Cristian Gómez (l’altre Cristian ja no ha jugat el torneig) i del mitja punta Pirulo, a bon segur convocats per Pochettino per la Copa Catalunya de dilluns i per tant no van anar convocats per aquesta final dels “Històrics”. També eren baixa, tant Bakary com Zeegelaar o els meta Dinu (amb la selecció) o Edgar Badía o Albert Blázquez (descans després del europeu).

Per contra, van baixar del primer equip tres jugadors: Víctor Álvarez, Canal i Eric. L’Espanyol va aguantar bé el tipus durant la major part del primer temps però dos greus errades defensives van condemnar al conjunt de Longhi, que en el segon temps va quedar a mercè del rival fins acabar encaixant un tercer gol.

La millor jugada en el primer temps dels espanyolistes (m. 15) un contracop amb internada de Kilian que es va internar per l’esquerra però la seva centrada massa forta no va trobar rematador. El primer xut a porta dels badalonins, al minut 19, en un llançament directe de falta que blocar el porter de Lanzarote José Pereira Betancor.

Passat l’equador del primer temps, el Badalona intensifica el seu domini i comença a crear ocasions de gol com un còrner llençat per Víctor Torres rematat per Pugui, rebutjant a còrner de nou José amb els punys. Héctor impedeix que un remat badaloní acabi presentant seriosos problemes taponant molt bé. L’Espanyol ho intentaria amb un llançament de falta directa perillosa, però el llançament de Gabi surt gairebé un metre per sobre el travesser.

Quan semblava que l’Espanyol B tornava a controlar el partit i les escomeses del Badalona remetien, una badada defensiva fa que Goikoetxea vegi avançat a José i amb una perfecta vaselina des de fora de l’àrea el bat als quaranta minuts i mig de joc.

La rèplica espanyolista a càrrec d’Eric que es marxa de dos adversaris, busca forat, i el seu xut ras i sec surt a mig metre del pal esquer. Pugui va gaudir d’una bona ocasió amb un xut amb rosca al 45.

Passant un minut i mig dels quaranta-cinc reglamentaris, el Badalona va sentenciar l’encontre. Una falta llunyana llençada a càrrec de Pugui es rematada de cap per Pelegrí que remata tot sol amb un error de la cobertura espanyolista.

En el segon temps l’Espanyol B no va tenir cap opció. No va gaudir pràcticament de cap ocasió clara de gol fins el minut 76, en el que una errada de Robles, permet a Jafar quedar-se tot sol encarant al porter badaloní, però forçat per un jugador que ha seguit la jugada remata al ninot amb tot a favor per escurçar diferències. El Badalona que va gaudir d’un llançament de falta que blocà el meta José, va manar al llarg de tot el segon temps i va mostrar-se amb el marcador a favor superior als blanc-i-blaus.

Curiosament del hipotètic 2-1 en cinc minuts es va passar al 3-0 definitiu quan el juvenil Sergio Cortés va batre a José després d’una greu pèrdua de pilota a càrrec de David López a uns deu metres de la frontal que permet a un jugador badaloní assistir en profunditat a Cortés que superat Blanchart, remata d’un xut col•locat. Encara hagués pogut fer el quart el Badalona després d’una rematada de cap de Joaquín amb una centrada des de la banda dreta ja en temps de d’afegit.


Fitxa Tècnica:
CF Badalona: Marcos: Ceballos, A. Robles, Pelegrí, Cesar Soriano, Pugui, Julián Robles, Manga, Serramitjana, Alex García i Goikoetxea.
Substitucions: Vázquez i Mariano per Pelegrí i Goicoetxea, m 63; Álvaro, Sergio, Joaquín,i Jordi Ferrón per Ceballos, Manga, Pugui, i Serramitjana, m. 73; Rebollo per Alex García, m. 87.


RCD Espanyol “B”: José; Bonilla, Héctor, Canal, Víctor Álvarez; William, Sergi Darder; Gabi, Eric López, Ismael Taoré; i Kilian.
Substitucions: Tiko Messina i Jafar per Taoré i Kilian, m. 46; David López per William, m, 58; Emi per Gabi, m. 68; Blanchart per Canal, m. 79.

Àrbitre: Francesc Galán Baró, de la delegació del Bages. Va mostrar cartolines grogues a Goikoetxea, m. 30, Xavi Pelegrí, m. 34, Sergi Darder, m. 50, Julián Robles, m. 80.

Gols: 1-0: Goikoetxea, m. 41; 2-0: Pelegrí, m. +45; 3-0: Sergio Cortés, m. 81.

Incidències:
Camp de la Verneda. Final del Torneig dels Històrics. Partit retransmés per Esports 3 de Televisió de Catalunya. El CF Badalona s’adjudica el seu cinquè títol. Es va guardar un minut de silenci en memòria de Jesús Farga ex vicepresident de la FCF.

En les files del CF Badalona, dos ex jugadors del futbol base espanyolista: Juan Carlos Ceballos, integrant de l’equip juvenil del RCD Espanyol que es va adjudicar la primera Copa del Rei Juvenil al Antonio Amilibia de León davant el Real Madrid i Mariano Díaz, jugador nascut a Premià de Mar que va formar part del futbol base des de l’equip benjamí fins Infantil B (2002/06, destacant al torneig de Brunete del 2005 sent finalista).


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Del partido me quedo con la calidad de sergi darder y con la movilidad de kilian, lo demas muy flojito! Por cierto no es raro que despues de hacer toda la pretemporada con el primer equipo hayan bajado a victor alvarez y darder? Forza espanyol!

Josep Maria ha dit...

Hola! Algunos de los movimientos (Espanyol B vs Primer Equipo i viceversa) me cuestan bastante de entender últimamente. Subidas, bajadas... En fin, Pochettino sabrá lo que tiene entre manos y sobre el "material" que cuenta tanto del primer equipo como de los chicos del B. Naturalmente tampoco es bueno empezar a marear a medio filial subiendo y bajando jugadores por no sé que parámetros o que argumentos, y menos durante la temporada. Ahora aún se pueden hacer pruebas, pero...
Si, el partido fue flojo y el rival superior.
Saludos.

Anònim ha dit...

A lo mejor hay que preguntarles a los jugadores el porqué los han bajado. ¿no será por un algún acto de indisciplina?

Anònim ha dit...

El todavia juvenil sergi darder es el mediocentro prototipo barsa y es a corto plazo el sucesor de javi marquez y sino tiempo al tiempo y victor alvarez acabara esta temporada de titular fijo, son los dos todavia juveniles, internacionales y los mejores jugadores de largo de nuestra cantera, no entiendo el porque los han bajado, podria ser como insinua el compañero por algun acto indisciplinario pero a estas edades y con lo que se estan jugando lo pondria en duda. Este año creo que puede ser un buen año para nuestro filial si se olvidan de pegar balonazos como el año pasado y se dedican a jugar con el perfil de jugadores de calidad como darder, cristian alfonso pirulo y pau senent.

Anònim ha dit...

he estado en el partido y la verdad el Español no me ha gustado nada ,la defensa fatal suerte que en la primera parte el portero a estado bastante bien ,los centrales nada y el lateral derecho mal ,victor alvarez parecia que no jugaba con muchas ganas ,Darder si me ha gustado y tambien el juvenilKilian ,los primeros partidos que jugaron me parecieron mejor ,bueno esperemos que cuando empiece la liga podamos ver mejor futbol,gracias

Anònim ha dit...

el malaga y mas concretamente casanovas quiere si o si a sergi darder y a victor alvarez, ya ha hecho llegar una oferta economica al club muy importante, sera esto lo que insinuaba planes??? alguien sabe nada de esto o es solo un rumor? hace muy poco ya ficho a cristian marquez exjugador nuestro del fulham, esperemos que solo sea un rumor pero el jeque tiene mucha pasata y cuando se propone algo hasta ahora lo ha conseguido.

Anònim ha dit...

Dudo mucho que salgan Darder y Víctor Alvarez. De hecho, Darder siempre se ha rumoreado en los comentarios de esta web que se marchaba y aquí sigue y hace menos de un año ambos fueron renovados. Y si a un equipo no le darán facilidades ese es el Málaga y seamos serios, los chicos tienen muchas posibilidades de llegar al primer equipo aquí que en la Costa del Sol donde hay un gran número de medios y todos de calidad. Estoy convencido que el de Artá debutará con el primer equipo este año, sobre V. Alvarez tengo más dudas, veo más hecho y corazón a Clerc. No me ha gustado lo que le he visto este verano al lateral zurdo.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M