dilluns, 8 d’agost del 2011

OSVALDO AMB UN DOBLET, SITUA A
L'ESPANYOL A LA FINAL DE LA COPA CATALUNYA

RCD Espanyol: 2 - Club Gimnàstic: 1


Osvaldo, altre cop decisiu.
Dos gols del golejador italo– argentí en el minut 41 de cadascun dels dos períodes, han servit per donar-li la volta a un encontre en el que el Nàstic s’havia avançat mitjançant Eloy Gila, i per classificar al RCD Espanyol per la final de la Copa de Catalunya que tindrà lloc demà a les 21:45 hores en idèntic escenari.

L’Espanyol ha jugat més i millor que el Nàstic. Ha fet mèrits per superar a un conjunt, el grana que ha venut cara la seva pell. Però ho ha fet regalant pràcticament més de mitja hora de joc en una insulsa primera mitja hora, fins que el gol local ha esperonat als blanc-i-blaus.

Pochettino curant-se en salut després del 5-0 de Sevilla ha alineat un equip bastant digne tenint en compte les baixes existents, i no s’ha deixat portar per la temptació d’efectuar provatures fàcils davant un conjunt, el grana, de la categoria de plata del futbol nacional. Només Thievy ha estat alineat dins l’onze inicial com a jugador de la pedrera.

Amb tot tret de l’ocasió al minut 4 de joc en el que una bona centrada de Dídac Vilà per l’esquerra ha estat rematada suaument per Verdú marxant l’esfèrica per sobre el travesser, l’Espanyol ha sigut incapaç d’arribar amb claredat a la porteria defensada per Rubén.

A sobre, en menys de deu minuts fins a tres homes de contenció s’han carregat de targes; la més absurda com sempre la de Juan Forlín qui sense necessitat a entrat amb duresa al mig del camp a un rival d’esquenes... sense comentaris.

El Nàstic, qui ho intentava
El Nàstic ho ha intentat amb un xut a l’exterior de la xarxa a càrrec d’Eloy Gila, després d’una jugada iniciada amb una pèrdua de Galán. Tuni ha reclamat penal de Dídac Vilà en una jugada en la que el col•legiat no ha vist la infracció del espanyolista sobre la seva persona. Una errada en un refús amb el peu del meta Cristian no ha sigut sortosament aprofitat per Morán, que ha xutat alt.

El Nàstic s’ha avançat en el 37’ del primer temps després de culminar una gran jugada en la que Tuni ha guanyat línia de fons col•locant de primera una centrada que Eloy Gila ha rematat de cap al fons de la porteria de l’argentí Cristian.

Osvaldo, iguala el partit
El gol tarragoní, al contrari del que pogués fer pensar, ha servit per esperonar als espanyolistes que han començat a carburar com equip i jugar una mica al futbol. Osvaldo, ha establert les taules en el marcador en rematar amb la llesca llançant-se al remat en la frontal de la petita, una centrada de Sergio García que havia rebut una bona obertura de Javi Márquez.

Dos minuts després l’Espanyol s’ha pogut marxar-se als vestidors amb avantatge ja que ha gaudit d’una gran ocasió de gol quan una penetració de Thievy enganxat a la calç de la línia de fons ha efectuat la passada de la mort per Sergio García qui remata en primera instància interceptant un defensor, recollint el propi refús i amb tot a favor remata salvant el meta Rubén que es troba l’esfèrica de pur miracle; el posterior rebuig li cau a Verdú que en la frontal estavella el seu xut en el cos d’un defensor.

En el segon temps, l’Espanyol realitza dues substitucions donant entrada a Luis García i Javi López per ocupar aquest darrer, la lateral dreta en detriment d’un Galán que segueix sense donar el nivell. El primer quart d’hora d’aquesta segon meitat, l’Espanyol domina absolutament el joc, toca i toca, i arriba amb claredat varies vegades amb jugades bastant boniques.

Al primer minut una triangulació perfecta al primer toc entre Osvaldo, Verdú, S. García, la finalitza Osvaldo rematant tal com li ve sortint l’esfèrica a un parell de pams per sobre el travesser. Un llançament directe d’una falta a càrrec de Javi Márquez surt llepant el travesser.

Al minut 55, la millor ocasió: Una passada de Dídac que deixa passar intel•ligentment Osvaldo per Verdú, el barceloní intenta superar la sortida del porter, no pot i és Osvaldo qui recull la pilota refusada, retalla dins l’àrea penetrant i quan ho té tot a favor li cedeix la bola a Verdú qui s’entreté, no resol i li deixa d’esperó al propi Osvaldo. L’un per l’altre...

El col•legiat torna a equivocar-se ara a l’altre àrea: Assenyala fora de joc de Sergio García, en una jugada que dècimes de segon després acabarà la pilota estavellant-se al braç d’un defensor (Mingu).

El joc torna a remetre en quant a intensitat i qualitat, el joc s’atura varies vegades, lesions, canvis, etc. i el ritme baixa molt en aquesta fase de partit. Es més, el Nàstic tindrà la millor ocasió en aquest segon temps quan un servei de cantonada executat per Eloy Gila, és rematat d’esquenes per Powel, tenint que emprar-se a fons i amb reflexes el meta Cristian per pogué rebutjar a córner.

En el minut setze del segon temps, Televisió de Catalunya ens obsequia interrompent parcialment la imatge de la transmissió per mostrar-nos per a “satisfacció” dels espanyolistes, que de Catalunya l’únic que importa a aquests individus que dirigeixen el canal autonòmic, és el FCB... Naturalment no haguessin pogut viure sense veure l’arribada de l’equip de la Catalunya oficial, i era “d’obligat compliment” mostrar-nos a tots el nacionalbarcelonisme imperant en aquest regim. Un detall més de tants...

Rodri es lliurava de veure la cartolina groga després d’una molt dura entrada sobre Javi Márquez. Verdú veia com se li anul•lava justament un gol després de rematar a plaer una passada de Osvaldo, que efectivament havia arrancat en posició antireglamentària. La rèplica en la següent jugada quan Cristian s’ha de llençar als peus d’un davanter grana en el vèrtex dret de l’àrea de càstig.

En els darrers minuts l’Espanyol torna a posar el peu en l’accelerador per intentar marcar un segon gol que eviti la maleïda tanda de penals que sempre en aquesta competició se li escanyen.

En aquesta darrera fase de partit destaca la presència del jugador del filial fitxat de l’Hospi, Cristian Alfonso que serveix de revulsiu per donar l’últim impuls als espanyolistes quan el temps ja s’exhaureix. Una jugada seva en la que s’interna després de superar a dos adversaris però la seva passada de la mort enrere es tallada per Seoane. En altre acció individual pivota fins el centre de la frontal buscant forat però el seu xut fort va massa centrat i Rubén l’atura. En la tercera jugada que intervé, supera al seu adversari i deixa anar una centrada que és rematada per Verdú un metre fora, a l’esquerra de la porteria grana.

Al minut 41 del segon temps, l’Espanyol obté el premi desitjat. Obertura de Verdú per Javi López qui des de la dreta col•loca un precís centre per que Osvaldo remati de cap al fons de la porteria. En els darrers instants una mica de polèmica quan a Forlín l’acusaven de perdre temps assegut a la gespa al haver patit una lesió, esgarrapant l’argentí segons al crono.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Galán, Raul Rodríguez, Forlín, Dídac Vilà; Baena, Javi Márquez; Sergio García, Verdú, Theivy; i Osvaldo.
Substitucions: Luís García per Theivy, Javi López per Galán, m. 46; Cristian Alfonso per Javi Márquez, Cristian Gómez per Sergio García, m. 73; Zou per Forlín, m. 91.

Club Gimnàstic: Rubén Pérez; Mairata, Sergio Juste, Mingu, Raul Fuster; Morán, Seoane, Peragón, Tuni; Eloy Gila i Powel.
Substitucions: Rodri per Morán, m.60; Julio Rico per Berry Powel, m. 64; Luceño per Tuni, m.72; Fran Carbia per Sergio Juste, m. 74; Jordi Roca per Eloy Gila, m. 80.

Àrbitre: Alfons Álvarez Izquierdo, del comitè territorial català. Ha mostrat cartolines grogues a Forlín, m. 13, Baena, m.14, Raul, m. 23, Cristian Álvarez, m. 90

Gols: 0-1: Eloy Gila, m. 37; 1-1: Osvaldo, m. 41; 2-1: Osvaldo, m. 86.

Incidències:
Nou Estadi de Tarragona (5732 espectadors). Primera semifinal de la Copa Catalunya 2011. S’ha guardat un minut de silenci abans del començament del partit. Aplaudiments de la grada al minut 21 en el segon aniversari de la mort de Dani Jarque. Encontre retransmès en directe per TV3.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Impresionante C.gomez y Cristian...uno tocando y cortando en el medio con calidad y el otro driblando y con descaro!primer equipo en poco tiempo sin duda!

Anònim ha dit...

se te ve el plumero, el cristian alfonso si que fue un poco el revulsivo con dos conducciones y un disparo a puerta, pero le queda mucho para quitar eel sitio a cualquier titular, pero el gomez es una grua, superlento y sin chispa para jugar en el primer equipo, un jugador del monton en donde hay mil en el filial o en el juvenil, seamos serios e imparciales. este equipo es osvaldodependencia total, como lo vendan estamos en segunda 100%, grande OSVALDO

Anònim ha dit...

Totalmente deacuerdo con el comentario anterior, osvaldodependencia y permanencia es lo que define este equipo, solo acompañado por verdu, esperemos que la llegada de alvarito nos de otro plus de calidad y gol! Me gusto el descaro de c.alfonso pero cuando se recuperen albin, datolo y llegue luna no tendra cabida en el primer equipo, vamos a ver si en el filial marca diferencias que para esto se le ha fichado! De c.gomez opino lo mismo que el otro comentario, tiene calidad pero muy lento, pesado y sin ese puntito que tienen los elegidos para jugar en primera, es mas, dudo que juegue de titular en el filial, donde pau i darder son a dia de hoy mucho mejores, 4o5 años mas jovenes y con mucha mas proyeccion, internacionales y mejores futbolistas! Que no vendan a osvaldo ni por 25 millones que sino ya me veo temblando todo el año!

Anònim ha dit...

No entiendo esos comentarios despectivos hacia dos jugadores que ahora visten nuestra camiseta, pero en fin, solo recordarle al segundo mensaje que ambos jugadores ya tienen bagaje en 2ªB que eso quieras que no ayuda. La verdad es que de hace un tiempo a esta parte estoy viendo por aqui ese tipo de comentarios que no me gustan demasiado ya que todos juegan en el nuestro RCDE, sean buenos, malos o regulares... En cuanto, al partido nos falta juego en el centro del campo, ayer fuimos 2 fogonazos de Osvaldo y poco más, debemos mejorar o sufriremos.

Anònim ha dit...

Las Copas Catalunya i la del Rey són les dues competicions naturals per a nosaltres i la primera ha de caure davant del Bar$a B que jugarà contra nosaltres que tenim convocats 8 homes del primer equip.
A mi també em va agradar molt Christan Alfonso que va fer oblidar fàcilment Rui Fonte, tot i que després del gran començament es va diluir.
Massa, massa és la dependència que té aquest equip en relació a Osvaldo. Sense ell, davant de la porteria rival, som germanetes de la caritat. La partició de pantalla per part5 de TV3 per a donar l'arribada de l'autocar de amb la quitxalla culer va ser un insult i un menyspreu a dues aficions catalanes. Només els importa el Bar$a i amb tota la desvergonya ho demostren cada cinc minuts.
PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M