dilluns, 1 d’agost del 2011

EL DESTÍ D'ALGUNES
DE LES BAIXES DEL FILIAL

Cinc dels jugadors que no continuen en el filial, bé sigui per que no se’ls hi ha renovat el seu contracte al  no haver convençut als tècnics de l’àrea esportiva del RCD Espanyol després de la temporada realitzada en el filial (Fran Grima, Romero) o en els equips on eren cedits la passada temporada.


Michel Plazas Vera, nascut a Lorca el 17 de Gener de 1991 va arribar a l’Espanyol procedent del Lorca Deportivo en edat juvenil (2009/10), però no va ser mai titular en el quadre de Ramon Guerrero a l’ombra de Pol Freixenet i d’Edgar Badia.   Per un cúmul de lesions en els porters de l’Espanyol va debutar amb el filial davant el FC Barcelona “B” a Sadrià (0-2) i va jugar també a Benidorm (5-2) amb uns guarismes ben desfavorables.
En acabar la temporada 2009/10 va ser cedit al FC Santboià equip amb el que ha militat la passada temporada (2010/11). Ara, després d’aquest parèntesi a terres catalanes torna al seu club, el CF Lorca Deportiva.



FRANcesc Grima Aguilera, lateral dret nascut a Olesa de Montserrat el 5 de febrer de 1987, va arribar a l’Espanyol “B” el passat estiu procedent de la UE Sant Andreu.

Va iniciar-se al futbol a l’equip del seu poble, el CF Olesa per jugar posteriorment a la Damm, Júpiter i Terrassa.  Com a professional va començar en el quadre egarenc per passar després a la UE Sant Andreu on no va disposar de gaires oportunitats fet que el va portar cedit a l’Atletico Baleares (2008/09). La temporada 2009/10 va tornar al quadre quatribarrat on va militar una temporada fins que l’Espanyol “B” el va incorporar a l’equip llavors entrenat per Toni Rovira-     

Tot i disposar de moltes oportunitats al llarg de la temporada no va acabar marcant les diferències en una categoria inferior com era la Tercera Divisió i aquest 30 de juny no s’ha comptat amb ell per aquesta temporada, posant punt i final a una breu etapa com a blanc-i-blau. Ara, torna de nou a la UE Sant Andreu per tercera vegada.       




Àngel Martínez Ortega va néixer a Barcelona el 17 de maig de 1991. Procedent de les categories inferiors de la Damm, es va incorporar al futbol base del RCDE com aleví de primer any la temporada 2001/02.

Després d’anar ascendint per totes les categories del futbol base espanyolista va guanyar dues lligues, un campionat de Catalunya (infantil) i un munt de subcampionats en les diverses categories.

A nivell de selecció va ser l’autor del gol que va donar el triomf a Espanya en semifinals davant Holanda que va permetre el triomf en 2008 a terres turques. Junt a Oscar Sielva es va proclamar campió d’Europa sub-17. Ha sigut internacional amb Espanya sub-17, sub-18 i sub-19.

Després de la nefasta temporada del filial la temporada 2009/10 amb la pèrdua de categoria l’àrea esportiva el va cedir al Real Jaén, a la Segona Divisió “B”.

Enguany no volia continuar en l’entitat andalusa (que ha travessat forces problemes econòmics al llarg de la temporada) i va expressar el seu desig un cop desvinculat totalment del RCDE de buscar-se el seu futur en algun filial. I aquest ha estat el Deportivo “B” (el Fabril), al grup primer de la Tercera Divisió on fa unes setmanes va signar amb el filial del Deportivo de la Coruña. El conjunt gallec va perdre la categoria i va tornar a la Tercera després d’un breu pas de dues temporades per la categoria de bronze del futbol espanyol.    




Álvaro Rodríguez Brachi, nascut a Sevilla el 6 de gener de 1986 va arribar a l’Espanyol B procedent del filial del Real Betis Balompié junt al seu company Javi López avui al primer equip espanyolista en l’estiu de 2007.

En lluita per fer-se un lloc a la lateral dreta de la cobertura espanyolista en la seva primera temporada amb un “històric” del filial, Toni Lao, l’andalús va romandre tres temporades al filial vivint dos descensos (el primer a la temporada 2007/08 consumat als Canyars de Castelldefels) i el segon la temporada 2009/10 (consumat a Guijuelo a la promoció de permanència). En mig d’ells va haver de lluitar per ser titular amb l’ex primera Pablo Coira que va reforçar el filial en el seu pas per la Tercera Divisió.

Sorprenentment després del darrer descens se li va renovar el contracte i va ser cedit al Anortosis Famagusta de la lliga xipriota. Després d’una temporada a la illa de Xipre, aquest juliol passat ha passat a formar part del conjunt hongarès del Videoton FC de la ciutat de Székesfehérvár. Aquesta entitat d’Hongria, va ser fundada en 1942 i al llarg de la seva història ha tingut diverses denominacions.  Ha sigut campió de la Copa d’Hongria en 2006, subcampió de Copa en dues ocasions (1982 i 1001) i un cop subcampió de la Copa de la UEFA en perdre davant el R. Madrid la final de 1985.

 

José Manuel Romero Ballús, nascut a Sabadell el 29 de Setembre de 1988. Davanter que procedent del Premià i després d’estar a prova amb el filial espanyolista es va incorporar en els darrers dies del passat gener al conjunt espanyolista. La seva aportació a l’equip va ser testimonial jugant els primers partits (va marcar un gol) i perdent ràpidament després d’una petita lesió la titularitat, la qual ja no va assolir en la resta dels partits. El seu pas per l’Espanyol “B” va ser tan efímer com era habitual amb aquest jugador:

Mercantil i Hospitalet com a juvenil, dues temporades (2007/08 i 2008/09) al Real Mallorca “B”, sent cedit en aquesta darrera al CD Montcada on va marcar un gol. La temporada 2009/10 va començar-la disputant la pretemporada amb l’Europa on van desestimar els seus serveis (seré ingenu si dubto per què?) per passar a jugar al CF Olesa (marcant dos gols), signant al mercat d’hivern pel Sant Rafael d’Eivissa.

La temporada 2010/11 va ser esperpèntica per Romero. Va començar al Sabadell Nord, per signar pel Premià al mes de novembre, per acabar integrant-se al filial espanyolista. Ara, esperem que el no tingui molta més fortuna al seu nou equip el CD Masnou on jugarà de nou a la Tercera Divisió.    


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui he llegit a EL 9 que es donarà la carta de llibertat s Isaias. No ho entenc, si no val per al filial, com és que va gaudir de diverses oportunitats en el primer equip??? I per què no se li dóna cap a l'Òscar Sielva???
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Amic Princep... Pochettino ens ha donat molt, ens va salvar d'anar a segona juntament amb els jugadors i l'afició, ha comptat amb la pedrera, en definitiva està demostrant ser un molt bon tècnic pel nostre club... Però no es Déu... i té els seus errors (potser compartits amb altres persones del futbol base i direcció esportiva) i aquests son bastants abundants en molts assumptes. Per que Azrack també va jugar a Primera Divisió quan tots els que seguim el futbol base teníem la idea que no valia ni per segona B. Per que Raul Rodríguez no es cap crack tot i que va complir, però Isaías no ha demostrat res al filial a Tercera. Per que Lucas Porcar o Dani Nieto eren (i son en aquest moment) millor que Thievy... Per que Canal es un noi jove que encara a Tercera ha demostrat molt poc amb el filial... Pochettino ha anat enduent-se nois, convocant-los al primer equip, però no tots valen o no tots en aquest moment estan prou madurs per fer-ho a la màxima categoria... Ara si és que depenen del que cobren o de qui els va fitxar, ací ja no m’hi fico per que ignoro les intencions o el que pensen els que manen.
Oscar Sielva, Guillem Savall ja no compten des de fa molt de temps (descens a Guijuelo). Mai han sigut cridats ni per un entrenament ni una convocatòria des de llavors, tot i el bon rendiment de Sielva en el filial la passada temporada, que encara hagués pogut ser millor si hagués tingut la mínima esperança de pogué ser convocat com qualsevol altre jugador del filial ho eren i amb pitjor rendiment. L’alta fitxa que cobra, les condicions del seu contracte, que sigui de l’anterior etapa dins el futbol base, son paràmetres que no cal oblidar més enllà del que poguem pensar nosaltres...
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M