divendres, 5 d’agost del 2011

GOLEJADA DE MAL DIGERIR (5-0)

L'ESPANYOL "B" GUANYA A MASNOU (1-0) I MARTINENC (3-0)I ES CLASSIFICA PER LES SEMIFINALS DEL TORNEIG DELS HISTORICS.

Sevilla FC: 5 – RCD Espanyol: 0

Golejada sense pal•liatius
Dani Jarque no es mereix aquesta imatge de l’equip
El RCD Espanyol ha caigut fulminat pel Sevilla en el IV Memorial Antonio Puerta disputat en el Ramon Sánchez Pizjuan. L’equip de Pochettino ha encaixat el segon gol en el darrer minut del primer temps i després d’uns primers vint minuts del segon temps més positius, ha acabat enfonsant-se sent ridiculitzat en la recta final per un Sevilla que ha fet del quadre espanyolista un autèntic sparring.

Pochettino no ha alineat de sortida a Osvaldo i si a Kameni. El camerunès si avui es podia reivindicar ja no ha pogut sortir-li pitjor l’assumpte tot i que només el primer ha estat un greu error seu; a la segon part ha quedat venut i els davanters locals han rematat des de l’àrea petita a plaer i sols.

Els primers vint minuts de joc en prou feines s’ha vist una jugada de clar perill de gol amb un Espanyol que tocava fins passar mig camp (ací ja venen els problemes) i un Sevilla ben replegat intentant buscar el contracop amb homes perillosos. Luis García al minut dos i mig ha tingut la primera acció de perill amb un xut creuat que molt segur ha blocat Palop.

Negredo ha tingut que abandonar per lesió el terreny de joc als 18 minuts sortint Rodri que esdevindria protagonista del partit al ser l’autor de dos gols.

Al 23’ Kameni ha salvat el gol després d’un enverinat centre – xut de Manu del Moral que ha estat a punt de sorprendre al camerunès que ha tret amb la mà, l’esfèrica a còrner.

Errada greu de Kameni

Al minut 24, ha començat a esdevenir el desastre: Navas xuta des de fora de l’àrea escorat a l’esquerra, Kameni vol blocar però se li escapa la pilota que queda a peus de Rodri molt oportú pels interessos sevillistes i marca a plaer.

Després del gol sevillista l’Espanyol ha intentat reaccionar i tan sols una pujada de Dídac Vilà per banda esquerra que Rui Fonte dins l’àrea ha tocat lo just rematant de primera però l’esfèrica del portuguès ha acabat sortint per sobre el travesser. Però ha sigut el Sevilla qui ha gaudit d’una gran ocasió quan una errada d’Héctor Moreno (que ha estat autènticament horrible a l’eix de la cobertura) al intentar tallar una centrada de Navas llençant-se a terra ha deixat la bola a Rodri, autor del primer gol del partit, tot sol davant Kameni; sortosament el davanter sevillista amb tot a favor ha rematat fora a la dreta del camerunès.

La sentència

Segons abans del compliment dels 45 minuts reglamentaris, Manu del Moral en jugada individual s’ha anat centrant buscant forat i des de fora de l’àrea ha deixat anar un tret sec que botant a terra davant Kameni i una mica ajustat al pal dret, ha significat el segon gol local.

En el segon temps Pochettino ha abusat amb el pas dels minuts de masses canvis i naturalment jugadors ja no sol del filial sinó juvenils. Amb tot, l’Espanyol dels primers vint minuts ha inspirat confiança amb al menys intentar tornar a ficar-se amb el partit. Verdú ha donat una passada elevant la bola per sobre la defensa en la millor jugada espanyolista d’atac (tot i ser pel centre) per que Sergio García entri tot sol a l’àrea, controli i quan anava a xutar, Escude per darrera li fica la punta de la bota destorbant la rematada del espanyolista. Era la millor ocasió dels espanyolistes.

Abans però el Sevilla ha portat perill en un contracop producte d’una pèrdua de pilota de Luis García. L’Espanyol tocava i la sensació de perill augmentava sencers quan el tècnic espanyolista es decidia a fer sortir a Osvaldo.

Ocasió d’Osvaldo i s’acaba l’Espanyol

El jugador italo-argentí només sortir al primer minut sobre el terreny de joc rep una gran passada en profunditat per Verdú, i regateja la sortida del meta Varas perdent angle i rematant a porta buida, fora a la esquerra de la meta sevillista. Era la millor ocasió per reduir diferències.

Osvaldo ho provaria minuts després amb una acció individual que acaba amb un xut des de la frontal massa fàcil per Varas que ben col•locat bloca amb seguretat.

Marcelino diu prou i dona entrada a homes com Kanouté, Perotti, Salva i comença a fer-se amb el domini del joc el seu equip davant un Espanyol que impotent recula i recula fins renunciar a l’atac i convertint-se Osvaldo en un espectador de luxe.

L’enfonsament

Avisa Kanouté pentinant una pilota al vint-i-cinc del segon temps servida des de banda esquerra del seu atac. Al 72’, remata a plaer el llançament de falta de Perotti amb un toc exquisit col•locant l’esfèrica lluny de Kameni que ara si poc pot fer.

Pochettino dona entrada a més joves (Eric, Cristian Alfonso), però l’equip mica a mica queda totalment desdibuixat com un ninot en mans d’un Sevilla que sense fer res del altre mon aprofita els regals dels espanyolistes on només Thievy Bifoumá manté el tipus, es baralla amb mitja defensa i li posa el que se li ha de posar malgrat s’estigui caient per tres gols de diferència.

La situació agafa proporcions ja desagradables quan Rodri marca el quart (segon del seu compte particular) al rematar en planxa tot sol dins l’àrea una centrada de Navas en un contracop que agafa als espanyolistes totalment superats.

La golejada s’incrementa quan en el darrer minut Kanouté marca a plaer dins l’àrea petita en una incursió de Luis Alberto que perfectament podia haver sigut xiulada com a fora de joc però que no canvia ni un mil•límetre la sensació de vergonya sentida en un partit en el que no ho oblidem, s’homenatjava no sol a Antonio Puerta sinó de retruc al propi Dani Jarque tal com s’han encarregat els dirigents del Sevilla FC de mostrar en els 21’ de cadascuna de les dues parts a través del videomarcador.

No té per que ser aquest resultat sinònim de començar a parlar ja de descens i coses per l’estil, de cremar les naus, quelcom tant propi a Can Perico, però si d’analitzar fredament el que ha passat i extreure les oportunes lliçons tots, per que això no torni a succeir i menys en el campionat de lliga. Per que a fi de comptes, malgrat que cogui durant dies, no deixa de ser un encontre de pretemporada amb les seves proves, amb un munt de joves jugadors, amb altres que encara disten molt d’agafar la seva forma física adequada i amb altres que no hi eren per diferents motius. De totes maneres, la imatge ha estat molt dolenta i esperem no tingui conseqüències més enllà del propi partit.

Fitxa Tècnica:Sevilla FC: Palop; Alexis, Spahic, Escude, Fernando Navarro; Trochowski, Fazio, Navas, Armenteros; Manu del Moral i Negredo.
Substitucions: Rodri per Negredo, m. 18; Varas per Palop, m. 46; Salva per Fazio, m.63; Kanouté per Armenteros, m. 64; Perotti per Manu del Moral, m. 69; Campaña per Trochowski m. 73; Bernardo per Spahic, m. 73; Samuel per F. Navarro, m. 78; Luis Alberto per Rodri, m. 73.

RCD Espanyol: Kameni; Javi López, Héctor Moreno, Raul Rodríguez, Dídac Vilà; Baena, Javi Márquez; Luis García, Verdú, Rui Fonte; i Sergio García.
Substitucions: Galán per Raul Rodríguez, m. 46; Forlín per Baena, m. 46; Osvaldo per Sergio García, m. 59; Thievy per Luis García, m. 59; Eric per Rui Fonte, m. 74; Cristian Alfonso per Verdú, m. 80.

Àrbitre: José Luis Parada Romero del comitè territorial andalús. Ha mostrat cartolines grogues en el primer temps a Alexis per un gest lleig sobre Sergio García, m. 17 i a Trochowski al minut 21 per part local i a Javi López, m. 82 per part espanyolista.

Gols: 1-0: Rodri, m. ; 2-0: Manu del Moral, m. 45; 3-0: Kanouté, m.72; 4-0: Rodri, m.76; 5-0: Kanouté, m. 90

Incidències: Estadi Ramón Sánchez Pizjuán de Sevilla. IV Memorial Antonio Puerta. Ambdós conjunts han sortit al terreny de joc amb samarretes on davant i a l’esquena es lluïen els números 16 i 21 (en el cas del Sevilla) i 21 i 16 (en cas de l’Espanyol). Els dos capitans (Palop i Luis) s’han intercanviat samarretes amb els dorsals dels dos jugadors tristament desapareguts. S’ha guardat un emotiu minut de silenci en la memòria de Puerta i Jarque. La gespa del Pizjuán en algunes zones en pèssimes condicions.