L'ESPANYOL "B" BRILLANTMENT
CLASSIFICAT PER LA FINAL DELS HISTÒRICS

(Camp de La Verneda, Sant Martí: Barcelona: Josep Maria)

R.C.D. Espanyol “B”: 2 –U.E. Sant Andreu: 0

El RCD Espanyol “B” s’ha classificat per la gran final de la XXVI edició del Torneig dels Històrics en derrotar en les semifinals a la UE Sant Andreu. El Badalona que s’havia desfet en l’altre semifinal amb claredat del Horta, serà el rival dels espanyolistes, demà dissabte a les 18:30 hores en el Camp de la Verneda, escenari enguany del torneig.

L’Espanyol B s’ha fet digne mereixedor de disputar la final al eliminar a un Sant Andreu del que s’espera més tenint en compta que és un conjunt de superior categoria (2na. B). Els dos gols en els moments claus abans d’anar-se’n els jugadors als vestidors han matat a un conjunt, el quatribarrat, que ha completat un segon temps per oblidar i en el que pràcticament no ha posat gens de problemes a un Espanyol B molt solvent (encara no ha encaixat cap gol en el torneig) que en tot moment controlà el partit.

El primer quart d’hora el Sant Andreu va dominar més que el rival i tot i que no va gaudir de molt clares ocasions de gol si que va portar perill en varies accions per banda. En el minut 8, una centrada de Quim Araujo obliga a rebutjar a Pau de punys. En altre jugada també per la dreta de l‘atac quatribarrat, Araujo centra una bola enverinada que Blanchart se la juga rebutjant amb el cap a córner anticipant-se. Llobet seria qui portaria més perill amb un llunyà però potent llançament des de l’esquerra que surt creuat a molt poc del pal esquer de la porta de Pau.

Després del inicial domini quatribarrat, l’Espanyol B mica a mica va controlant i apagant les escomeses ofensives d’un Sant Andreu que ha anat de més a menys. Els pericos que no s’han arrugat en absolut i que quan ha fet falta també han rascat, han tingut la primera aproximació perillosa a la porteria defensada per Morales al minut 18, amb una internada de Clerc que ha finalitzat ell mateix la jugada amb un centre xut massa tancat, fàcil pel meta santandreuenc.

Tres minuts, dos gols

Pirulo des de l’esquerra centra passat, Tiko Messina es fa amb la bola, intenta la jugada individual penetrant amb una autopassada i abans que es perdi per la línia de fons centra una passada de la mort perfecta per que Kilian en la boca de gol marqui a plaer.

Només tres minuts després del gol espanyolista, el Sant Andreu perd una esfèrica en atac, ràpid contracop espanyolista i la pilota per un rapidísim Tiko Messina qui després de travessar el mig del camp veu sol a Pirulo i li envia una bola d’or que no pot tallar el darrer home de la cobertura rival, i el gadità controlant i encarant Morales el bat amb sang freda amb una rematada letal.

Aquest resultat que tant lluny de produir-se semblava uns minuts abans, deixa pràcticament ferit de mort a un Sant Andreu que no ha mostrat cap poder de reacció, de creure en la remuntada. El segon temps ha estat per oblidar i el poc futbol que s’ha vist l’ha posat l’Espanyol B quan s’ha donat compta que no feia falta controlar gaire més el joc si no sortir al contracop i acabar sentenciant el partit amb un tercer gol que finalment, no ha tingut lloc.

A més, el ritme s’ha anat trencant com succeeix en aquest tipus d’encontres pels nombrosos canvis realitzats per ambdós tècnics. Així d’aquesta manera, amb un Espanyol que s’ha defensat molt bé i que ha controlat el partit amb el marcador a favor s’han jugat vint-i-cinc minuts del segon temps sense que hi hagi hagut cap jugada digna de menció. Ha sigut precisament el quadre de Raul Longhi qui ha arribat amb més perill mitjançant bons contracops que amb més espais i amb un Sant Andreu que cada cop més desmoralitzat, han estat a punt de ampliar l’avantatge.

Una bona jugada amb recuperació a la medul•lar de David López (bona aportació a nivell defensiu en el mig del camp junt a un Cristian Gómez que ha fet un gran encontre), acaba amb una centrada que Taoré no pot rematar en condicions per molt poc. El mateix Taoré amb una mitja volta en la frontal, deixa anar un xut sec que es perd mig metre a la dreta de la porteria del Sant Andreu. També Jafar ha protagonitzar una escapada per la dreta però la seva centrada ha estat rebutjada per un defensor contra la seva pròpia porta sortint l’esfèric per sobre el travesser.

La única rematada quatribarrada, obra d’Arnau en el 80’, ha estat ben blocada per un Pau que el poc treball que ha tingut l’ha resolt a la perfecció. La darrera acció de perill en el 83’ a càrrec del rus Emi que ni ha centrat ni ha xutat a porta enviant la bola molt desviada de la porteria rival.

RCD Espanyol “B”: Pau, Bonilla, Carles Clerc, Blanchart, Zou, David López, Tiko Messina, Cristian Gómez, Kilian, Pirulo i Gabi.
Substitucions: Jafar per Kilian, m. 51; Taoré per Pirulo, m. 57; Miravent per Gabi, m. 64; Emi per Tiko Messina, m. 68; William per David López, m. 73; Josu per Clerc, m. 83; i Gil per Cristian Gómez, m. 85.

UE Sant Andreu: Morales, Ruben Canelada, Moyano, Enric, Llobet, Marcos, Luis Blanco, Marc Martínez, Nando, Quim Araujo, i Didac.
Substitucions: Melo per Moyano (lesionat), m. 40; Xavi Jiménez, Eloi Fontanella i Víctor per Marcos, Llobet i Marc Martínez, m. 60; Arnau i Héctor per Blanco i Araujo, m. 74; Fran Grima per Enric, m. 83.

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez del comitè territorial català, delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolines grogues a Pirulo, m. 32, Marc Martínez, m. 35, i Didac Navarro, m. 75.

Gols: 1-0: Kilian, m. 41; 2-0: Pirulo, m. 44

Incidències:
Camp de la Verneda. Segona semifinal del XXVI Torneig dels Històrics. Molts seguidors del Sant Andreu i en menor mida, també bastants del RCD Espanyol a les grades. Anteriorment, el CF Badalona havia vençut per 3-0 a la U.At. Horta.
En les files del Sant Andreu fins a quatre ex del RCD Espanyol: El lateral dret Fran Grima, el defensa Enric Tarrés, el central Dídac Navarro i el incombustible Luis Blanco.