divendres, 5 d’agost del 2011

L'ESPANYOL "B" CLASSIFICAT PER SEMIFINALS
S'ENFRONTARÀ AVUI A LA UE SANT ANDREU (20:00h.)

(Camp de la Verneda, Sant Martí; Barcelona: Josep Maria)

El RCD Espanyol “B” s’ha classificat per disputar avui divendres les semifinals del XXVI Torneig dels Històrics en vèncer en els dos encontres del 3x1 disputat aquesta tarda vespre al Camp de la Verneda a Barcelona. Amb més problemes dels previstos davant el Masnou i amb relativa facilitat davant un Martinenc que havia sorprès al conjunt del Maresme en el segon partit, l’equip de Raul Longhi s’enfrontarà amb la UE Sant Andreu en busca d’un bitllet per la final de dissabte.

RCD Espanyol: 1 – CD Masnou : 0

En les acaballes del partit

El RCD Espanyol ha vençut en el primer partit del 3x1 al CD Masnou, conjunt també de la Tercera Divisió, gràcies a un gol a tres minuts del final del davanter centre Kilian.

El CD Masnou ha plantejat uns quaranta-cinc minuts molt defensius amb marcatges molt ferris davant els jugadors espanyolistes que ni trobaven espais ni tenien tampoc massa clares les idees davant la contundència defensiva dels del Maresme.

El primer xut a porta (21’) curiosament no ha estat a càrrec dels espanyolistes, sinó del CD Masnou qui mitjançant Romero (l’ex davanter dels tres equips per any, que va militar la segona volta al quadre de Toni Rovira i després de Ferran Manresa) ha posat a prova al juvenil Pau qui ha rebutjat a còrner el tret sec i llunyà del davanter.

El domini no obstant, pertanyia al conjunt de Raul Longhi però més simbòlicament que res ja que el quadre del Maresme no passava gens d’angunies i es defenia amb molt ordre, amb ajudes en els marcatges i quan feia falta ensenyant la llesca.

Quan semblava que l’empat a zero anava a ser el resultat definitiu, una jugada d’Albert Miravent que en lluita amb un defensor el deixa enrera, li fa falta agafant-lo, el col•legiat deixa seguir aplicant la llei de l’avantatge i la passada en profunditat per la internada de Kilian Grant qui controla i davant el meta del Masnou el supera amb molta sang freda anotant el primer i únic gol en aquest primer partit del triangular. Pirulo amb un xut sec i ras que acaba a còrner en el 44 ha pogut ampliar el resultat, però aquest ja no s’ha mogut.

En els llançaments de penals per en cas d’hipotètics empats amb triomfs 1-0 en la resta d’encontres, el Masnou ha vençut per 1-0, errant l’Espanyol B els tres penals llençats, tot i que qui primer ha començat errant ha sigut el Masnou mitjançant l’ex Romero qui ha llençat el penal dos metres a la dreta de la porteria, en un llançament horrible com poques vegades un recorda. Josu, William als núvols i Pirulo al travesser han fet que l’Espanyol no aconseguís batre al meta maresmenc des del punt dels onze metres.

RCD Espanyol “B”: Pau, Arroyo, Josu, Héctor, Zou, William, Tiko Messina, Miravent, Kilian, Pirulo i Gil.

CD Masnou: Asier Caballero, Gerard Sanz, Carlos Ezquerra, Lavilla, Marc Esteban, Daniel Morales, Buenache, David Castellanos, Romero, Villegas i Cheikh. Gerard Alonso va sortir al m. 22’ en el lloc de Marc Esteban.

Àrbitre: José Antonio Molina Fernández, comitè territorial català, delegació de Barcelona.

Gol: 1-0: Kilian, m. 42
Penalts per hipotètics desempats: Romero, fora a la dreta; Josu, atura porter per l’esquerra; 1-0: David, gol; 1-0: William, fora, alt; 1-0: n.7 atura Pau; 1-0: Pirulo, al travesser.

Incidències: Camp de la Verneda. Quarta jornada del Torneig dels Històrics corresponent a la primera fase de triangulars en la modalitat de 3x1. Presència de forces espectadors seguidors del RCD Espanyol en les grades.

CD Masnou: 0 – FC Martinenc: 2

Sorpresa

El FC Martinenc s’ha imposat a un Masnou que tot i presentar dura batalla al RCD Espanyol ha acabat variant pràcticament tot l’equip (només dos jugadors han continuat sobre la gespa sintètica de La Verneda), no ha pogut superar en cap moment el millor joc d’un Martinenc de categoria inferior que els del Maresme.

Pelé ha posat en avantatge al quadre del Martinenc arropat per bastant públic present a La Verneda, i ha jugat molt millor que el CD Masnou. Amb tot, els del Maresme han gaudit d’una molt clara ocasió al minut 41 per establir les taules en el marcador però Olavide ha realitzat una grandiosa intervenció al remat de cap a boca de canó d’un jugador del Masnou. Instans després, al llançament d’un servei directe de falta, un ex del futbol base perico, Xavi Morón, marca el segon gol que dona ja el triomf al Martinenc.

Aquest segon gol, obliga per força als espanyolistes a vèncer davant el Martinenc, ja que al vèncer per un gol més de diferència que els blanc-i-blaus (avui amb la segona indumentària), no els hi valdria als de Raul Longhi l’empat.

CD Masnou: Cesc de Bode, Ivan Romera, Jaume Bosch, Jonathan Reina, Cristian Martín, Daniel López, Gerard Alonso, Francisco Mattioni, David Gascón, Marc Pérez i Gerard Sanz.

FC Martinenc: Olavide, Nico, Albuquerque, Suárez, Campos, Aleixandre, Xavi Morón, González, Pele, Joel, Boter. També ha jugat Alex.

Àrbitre: Jonathan Miguel Teruel, comitè territorial català, delegació de Barcelona.

Gols: 1-0. Pele m. 17. 2-0. Xavi Morón. m.44.

Incidències: Segon encontre del triangular. En les files del Martinenc (veure foto) el dorsal 7 Xavi Morón, integrant del futbol base d’aquella famosa fornada coneguda com la “lleva de la Intertoto”.

RCD Espanyol “B”: 3 – FC Martinenc: 0

Superiors

Al quadre espanyolista no li servia l’empat i amb un conjunt totalment renovat del que es va enfrontar al CD Masnou en el primer partit, va dominar amplament aquests quaranta-cinc minuts davant un conjunt cal dir-ho que va intentar jugar a futbol i va deixar molt més espais que els que l’Espanyol B havia tingut davant els del Maresme.

Això va propiciar que jugadors com Cristian Gómez en el mig del camp imposessin la seva llei. L’Espanyol B ja va pogué marcar en una doble ocasió dins l’àrea en el minut set quan dos remats (un de cap i altre amb el peu d’esquenes a porta) van estar a punt de convertir-se en el gol espanyolista sent finalment la cobertura del Martinenc qui amb no pocs problemes rebutjar.

Al minut setze, Jafar culmina una jugada d’atac amb un bon toc davant la mitja sortida del meta rival, i avança als espanyolistes. Aquest gol encara dona més confiança i tranquil•litat als espanyolistes i cinc minuts després Cristian Gómez remata al fons de la porteria una jugada en la que el dorsal 21 Taoré (jugador que desconeixem la seva situació dins l’entitat) li deixa d’esperó.

L’Espanyol va tenir moltes ocasions com una passada en profunditat de Gabi per Emi que no pot rematar , o un centre de Jafar rematat per Taoré de cap al segon pal molt forçat que atura el porter del Martinenc.

El conjunt vermell va tenir al minut 24 la seva gran ocasió amb una centrada rasa des de banda esquerra i el remat tot sol del davanter centre del Martinenc, surt per sobre el travesser. Al minut 33, a l’Espanyol B se li anul•la un bonic gol per situació antireglamentària.
El tercer i definitiu gol el va aconseguir Blanchart rematant al segon pal amb una rematada creuada que superà al meta del Martinenc.

Avui, semifinals davant el Sant Andreu, al mateix escenari a les 20.00 hores. Abans, Horta i Badalona buscaran un lloc a la final.

RCD Espanyol ‘B’: José, Albarrán, Blanchart, Bonilla, Carles Clerc, Emi Djabralov, David López, Cristian Gómez, Gabi, Taoré, i Jaffar.

FC Martinenc: Olavide, Lobera, Hinojosa, Fuster, Edu, Héctor, Pau, Dani, Pedro, Manel i Mario. També va jugar Alex.

Gols: 1-0: Jaffar, m. 16; 2-0: Cristian Gómez, m. 20; 3-0: Blanchart, m. 40.

Àrbitre: David Rodríguez Carballas, comitè territorial català, delegació de Barcelona.

Incidències: Tercer encontre de quaranta-cinc minuts de la jornada, jugat en la seva major part amb il·luminació artificial.