dissabte, 22 d’octubre del 2011

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE LA FPE











(Auditori de l’Estadi de Cornellà-El Prat: Josep Maria)

Aquest matí de dissabte ha tingut lloc a l’Estadi del RCD Espanyol, en el seu auditori, l’Assemblea General Ordinària de Penyes del RCD Espanyol.

L’acte que ha començat als voltants d’un quart de dotze del matí, s’ha iniciat demanant el President de la FCPE Alberto Ariza, un minut de silenci en memòria dels socis i penyistes que ens han deixat en el darrer any.

Poc després, el Vicepresident del RCD Espanyol i cap de l’àrea social i institucional, Francesc Ciprés s’ha presentat davant les penyes per donar-se a conèixer en les seves noves responsabilitats, i s’ha ofert amb molt bones paraules – veurem en el futur si els fets es corresponen amb les paraules pronunciades – per qualsevol prec, iniciativa o projecte que les penyes li demanin en el futur. Ha explicat com la FCPE forma part de la comissió social junt a l’Agrupació de Veterans, o la Curva RCDE, mentre que l’APMAE a la qual també se li va oferir tal possibilitat, va declinar l’oferiment.

El senyor Ciprés ha abandonar ràpidament la sala ja que tenia altres compromisos penyístics (amb la Penya d’Ulldecona), i llavors, ha començat pròpiament aquesta assemblea de penyes, ocupant els seus llocs la resta de membres de la junta directiva de la Federació.

Daniel Bosch, secretari d’aquesta junta, ha llegit l’acta de la darrera assemblea, la qual s’ha aprovat per unanimitat un cop llegida amb tota la seva extensió.

El tresorer Salvador Fosas ha donat l’estat dels comptes, amb superàvit inclòs que es ve a afegir al obtingut el darrer any. Alberto Ariza, pren la paraula per endinsar-nos en el tercer punt de l’ordre del dia: El informe de gestió.

Aquest extens informe s’ha iniciat pregant disculpes per les circumstàncies d’improvisació del darrer acte (homenatge a Daniel Sánchez Llibre) que no va acabar de sortir del tot com era adient, assumint-ne les errors per les circumstàncies que no ha volgut profunditzar ni especificar. Ha felicitat a la Penya Blanc-i-Blava de Castellar per l’Aplec de Penyes del passat 29 de maig i ha senyalat que el proper Aplec, tindrà lloc a Argentona.

Ha donat la benvinguda a les dotze noves penyes que s’han formalitzat en el darrer any, que son: Penya Blanc-i-Blava de Tordera, Peña Españolista del Carmelo, Cor Blanc-i-Blau de Navarcles, Peña Perica del Polo, Penya Espanyolista Pericos d’Aran, Pericos d’Altafulla,
Pericos de Sant Sadurní d’Anoia, Peña Españolista Pericos Vascos, Penya Blanc-i-Blava de Pla d’Urgell, Penya Blanc-i-Blava de Puigcerdà i Cerdanya, Penya Blanc-i-Blava de Santa Coloma de Cervelló i Penya Blanc-i-Blava de Santa Margarida de Montbui-Javi López, així com la integració a la FCPE de la Penya Blanc-i-Blava d’Ulldecona.

Ariza ens ha explicat els actes que van seguir a la polèmica per les declaracions de l’Alcalde de Barcelona Trias, i que segons ell quelcom està canviant respecte a l’Espanyol, per que ara es reacciona dins el club, en els mitjans espanyolistes i a nivell penyístic i social, fet que ocasionà en aquest cas les ràpides disculpes de l’Alcalde a nivell privat responent al comunicat de la pròpia FCPE, i públic en els mitjans; rectificació a les seves paraules ja en el Ciutat de Barcelona davant els membres de la FCPE Araceli Pérez i Lluis Dominguez, o en el estand de la Plaça Catalunya que organitzar la GPE Manigua. Sobre aquest tema, malgrat la gravetat, considera Ariza que ja el millor es passar pàgina i desitjar que no es torni a repetir.

El que no canvia ni sembla hagi de canviar segons Alberto Ariza, és el tema de les reivindicacions de la FCPE a Madrid. Respecte horaris dels partits, tot lligat al tema dels ingressos i a la reivindicació de l’Espanyol amb altres entitats de la lliga, assumpte de les emissores de radio, etc... Ha recordat no obstant, que la LFP son els diversos presidents dels clubs, i per tant els responsables del que signen i acorden. Les televisions paguen, i molt i per tant s’ho fan valer... Tampoc avui s’ha oblidat Ariza del tema de l’affaire Villarreal (la famosa gàbia on es col•loca l’afició visitant i que deixa molt que desitjar en quant a seguretat).

Ha recordat que es va aconseguir que l’afició del RCDE fos guardonada com la millor afició d’Espanya en un premi instituït per “Aficiones Unidas” en la que els diversos clubs han escollit al nostre per tot un seguit de valors i circumstàncies que es donen en nostra afició. També hi haurà un premi al millor estadi de 1a i 2na. tenint en compte diversos paràmetres com tracte al rival, seguretat, instal•lacions, neteja, etc.

Gràcies als ingressos obtinguts per la venda de la loteria en el sorteig del Nen, la FCPE ha pogut desenvolupar diversos projectes com la compra d’un equip de so, projector, quatre maniquins per els diversos actes de penyes en fires, estands, així com la disfressa del “Perico”, que en aquests darrers mesos se n’ha adquirit una segona disfressa per evitar que quan coincideixin en el temps dos actes de penyes cap es quedi sense que es pugui lluir el “Perico”, la mascota oficial del RCDE, important eina com s’ha demostrat per mostrar el sentiment espanyolista als nens. També es pensa en el futur adquirir material de merchandaissing del club per evitar situacions viscudes darrerament en les que en fires d’Associacions (Manigua a Barcelona, Calella, Igualada), on el material que el club dona correspon a l’exercici passat quan tots sabeu que gairebé mig equip ja no hi és actualment...

S’ha parlat del procés de col•locació de les plaques de penyes. Se n’han col•locat fins ara 78, tot i que n’hi ha en curs actualment per col•locar-ne, però sense data encara adjudicada. Ha animat a la resta de penyes per que es sumin aquest bonic projecte de que cada penya tingui la seva placa a l’estadi. També ha parlat del tema de les penyes que portin a l’alcalde de les seves poblacions, que a la llarga pot acabar repercutint en benefici per les pròpies penyes al enfortir més les relacions amb els diversos alcaldes al ser invitats a la llotja de l’Estadi.

Tema apart l’assumpte dels autocars. L’Ajuntament de Cornellà no dona facilitats darrerament en molt assumptes. Al lloc on aparquen els autocars de les penyes s’ha tingut que arreglar llençant-li grava que ha tingut que costejar el propi club. El consistori de Cornellà tampoc vol saber-ne res de millorar-ne la il•luminació en aquesta zona. De la famosa i tant regirada en el temps rotonda per part de Fomento, sembla ser que ja està en la part final del assumpte i que la data de sortida serà per febrer mentre que per maig s’espera sigui la data per finalitzar l’obra.

S’ha informat de la propera Gala de Penyes per novembre, de la participació de la FCPE en la comissió social del club, de la al menys aparent bona voluntat del senyor Ciprés, i del tema del ascensor en el sector penyes, en el que serà per els socis que presentin disminucions físiques, o avançada edat amb necessitat real de poder-lo utilitzar amb certificats mèdics ja que s’han de canviar el carnet de zona per tema de tornos, ja que els tornos depenen de la LFP i per tant si s’entra per altre porta, s’ha de variar el carnet per adaptar-se a la nova ubicació.

Araceli Pérez ha llegit el nou protocol de penyes, on destaquen els drets i obligacions de les penyes, i les línies bàsiques de conducta en molts dels aspectes de la vida social de les mateixes, que quedi reflectit en un document el que ja és un fet en l’actuació del dia a dia de les penyes, així com un full de ruta per les noves penyes que es creen en el futur. Després de varies intervencions en sentit d’ajornar aquest capítol per tenir-ne més temps per estudiar l’assumpte i pogué votar amb més coneixement, s’ha sotmès a votació i s’ha aprovat per la gran majoria, ja que només hi ha hagut un vot en contra i quatre abstencions. S’ha decidit també que s’admetran futures esmenes a proposta de penyes que així ho vulguin i comptin amb el vist i plau lògicament de la majoria, al no considerar-se un text tancat.

El punt cinquè de l’ordre del dia, el tema de l’Aplec. Es durà a terme a Argentona. I s’obre també el termini de presentació de candidatures per 2013 que s’exhaurirà al proper 28 de febrer.

Finalment, el darrer punt del ordre del dia, el de precs i preguntes, en el que han destacat temes com l’actualització de la informació de les penyes en el web oficial de la FCPE, el tema dels insuficients horaris d’atenció al públic del PAS (Punt d’atenció al Soci) a Cornellà, el tema de la falta de compromís dels jugadors, tècnics, per participar en els actes oficials de les penyes, la demora de lliurament dels carnets del RCDE domiciliats, el tema del també famós local en Barcelona aprofitant la situació creada per l’Alcalde Trias, del tema de celebrar com cal l’aniversari del club amb exhibició de símbols de l’entitat, dels incidents ocorreguts a Saragossa en el darrer encontre allà disputat per l’Espanyol, així com la Penya Españolista de Madrid que ha estat present a l’acte salvant la gran distància amb la capital d’Espanya, que s’han ofert per qualsevol ajut que puguin ells aportar a la FCPE en la seva condició de residents a Madrid, mostrant tota la seva col•laboració.

Ariza ha contestat a cadascú dels que han pres la paraula, i entre algunes de les seves respostes, cal destacar que ha deixat ben clar que la FCPE no organitza viatges a desplaçaments del primer equip per trobar-nos en un moment difícil per diferents motius, que el tema del local social a BCN malgrat la bona voluntat no és gens fàcil (encara hi ha “assumptes pendents” entre Espanyol i Ajuntament de BCN com el túnel de Mitre, etc.), sobre el tema de la presència de jugadors ha manifestat que és la mateixa guerra que han tingut que lliurar tots els presidents de la FCPE que l’han precedit, ja que les reticències dels tècnics continuen i és molt complicat la resolució d’aquest assumpte.

L’acte ha finalitzat gairebé passats els tres quarts de dues del migdia.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Collons si que s'ha masculinitzat l'Araceli Pérez. No sé perqué però em recorda molt el Sr. Francesc Ciprés.
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Jejeje.. no siguis dolent amic Princep... Aquest comentari també el va fer el company de cadira meu a l'Assemblea... Es que els rètols estaven col•locats pels membres de la Junta Directiva de la FCPE... i el senyor Ciprés va comparèixer primerament a manera de presentació i per molt poca estona... I es clar el rètol no es va treure mentre parlava ell ...
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M