dissabte, 22 d’octubre del 2011

EN 9 MESOS... CAP: EN UNA SETMANA, DUES !!!
L'ESPANYOL GUANYA AL SARDINERO (0-1)

Real Racing Club: 0 – RCD Espanyol: 1

La segona i consecutiva.

L’equip de Mauricio Pochettino li ha agafat gust a això de guanyar a domicili  i ha tornat a repetir sis dies després del triomf aconseguit a Vallecas. Avui, als Camps d’Esport del Sardinero ha buscat el triomf des del primer moment, i independentment de la poca claredat d’idees quan les jugades d’atac arriben a l’àrea rival, ha tingut l’ocasió amb el gol de Sergio García d’avançar-se en el marcador i recolzat amb una molt bona defensa, s'ha emportat l’encontre. Jugant a ràfegues, l’Espanyol ha sigut millor que el seu adversari.    

I això que les coses començaven a torçar-se quan Jordi Amat no s’ha pogut vestir de curt per una lesió en el darrer moment que l’hi ha impedit sortir en l’onze titular. El seu substitut, Raul Rodríguez, ha completat al meu modest entendre el seu millor partit com a espanyolista en el primer equip. Molt segur, inclòs en els moments que se les ha tingut que veure amb un bulliciós Munitis dins l'àrea entrant per la lateral, per que malgrat l’edat del jugador càntabre, encara és part molt important del conjunt del Rácing.

Pochettino ha repetit onze –malgrat aquesta novetat obligada- i ha tornat a comptar amb una dupla al mig del camp formada per Forlín i Javi Márquez, amb Romaric de mitja punta. Aquest fet dona força consistència a l’equip però li treu poder ofensiu al quedar Verdú desplaçat una de les bandes del mig del camp. Álvaro, ocupant la banda dreta de l’atac espanyolista altre cop ha passat força desapercebut i se li veu com la pressió li està podent força al de Badalona en aquest començament de campionat.  

Romaric ha fet el primer xut a porta dels espanyolistes al minut quatre de joc. L’Espanyol ha sortit bastant bé, tocant i tocant i com hem dit anteriorment arribant bé i amb solvència fins l’àrea rival, on comencen les indecisions, les dolentes passades, els centres defectuosos i on es nota que falta quelcom per acabar de completar l’esquema de joc de l’equip. Als catorze minuts Sergio García ha donat l’ensurt quedant momentàniament lesionat però sortosament s’ha pogut recuperar i acabar sense cap tipus aparentment de lesió.

La primera intervenció del meta argentí de l’Espanyol ha arribat al minut divuit de joc amb un cop de cap de Stuani ben blocat. El Rácing portava relatiu perill amb centrades d’Adrián (Serrano per molt poc no pot rematar en condicions de cap). Però, la cobertura espanyolista va a més i altre cop no ha donat gens de facilitats al rival com ens tenien acostumats en aquella malaurada ratxa nefasta de resultats que sembla ja, haver enviat als arxius de la història espanyolista.  

El domini es torna més altern amb el pas dels minuts, i l’Espanyol dona un avís amb una llarga jugada d’atac ben trenada que acaba amb un potent tret de Sergio García que si va una mica més baixa ni l’ensuma el meta Toño.  La darrera acció del primer temps – que finalitza amb un cert domini local – serà per Diop, qui des de la frontal deixa anar un xut sec que Cristian respon bé rebutjant.

En el segon temps, el Racing ha sortit a intentar fer-se amb el domini del joc i del partit i l’Espanyol s’ha vist sorprès en aquests primers minuts. Un llançament de lliure indirecte per joc perillós ha acabat tocant en curt el conjunt local per que Diop, el senegalès ex del Nàstic, acabés traient espurnes del travesser de la porteria d’un Cristian Álvarez ja superat i que poc podia haver fet per evitar el gol. La fortuna ha somrigut per un cop al conjunt perico i el Racing que ha continuat atacant no ha tingut el premi del gol.

Pochettino ha realitzat el primer canvi (com a Vallecas però aquest cop ha estat Dátolo i no Rui Fonte) i pràcticament a continuació, quan pitjor ho passava el quadre espanyolista, ha aconseguit marcar el gol del triomf. Una excel·lent passada obra de Verdú – qui marca la qualitat en aquest equip – per Sergio García que ha comprés molt bé la intenció del seu company, ha controlat molt bé guanyant la posició al darrer defensor i a un metre de la frontal de la petita a marcat afusellant Toño per la seva esquerra.

Faltava doncs, - com a Vallecas – poc més de mitja hora comptant afegit i l’Espanyol ha gaudit d’algunes ocasions per sentenciar l’encontre. En un ràpid i ben trenat contracop dos minuts després del gol perico, l’Espanyol ha arribat amb força avantatge a l’àrea local però Verdú s’ha entretingut i no ha pogut superar a Torrejón.

Per contra, l’únic error de Raul, ha estat rectificat pel propi central ficant el peu lo just per desviar la centrada perillosa de Kone que ha acabat sent rebutjada per la cobertura. Álvaro per la seva part no ha sabut sortint-se d’un segon regat quan es quedava tot sol.

El Racing ha pressionat en aquesta recta final de partit; l’Espanyol ha cedit bastant camp, però ha sortit molt bé al contracop al primer toc i amb exquisida elegància, però altre cop li ha mancat el poder de definició en els metres finals. Una excel·lent centrada de Dátolo ha estat rematada de primera per Verdú però no ha pogut batre a Toño (84’). Abans, l’espanyolista ja ho havia intentat culminant una jugada per l’esquerra que ha acabat amb un xut a mig metre del pal dret, fora, (m.74’).

A l’Espanyol li ha mancat saber matar l’encontre amb un segon gol, on el seu defecte quan el encontre s’acostava a la recta final del mateix i el gol definitiu no arribava, intentar adormir l’encontre, controlar més el joc en comptes d’entrar en un partit d’anades i tornades que res bo podia aportar ja. Amb Dátolo ho ha intentat, aguantar l’esfèrica, però en el mig del camp el forat ja era cada cop més evident davant un Javi Márquez que no està passant pel seu millor moment, fet que ha decidit a Pochettino col·locar a Baena per donar consistència a la medul·lar.

El Racing ho ha intentat aprofitar i ha gaudit d’una bona ocasió amb un cop de cap de Nahuelpan al 83’, alt però amb molt de perill, i una falta perillosa al 86’ que ha acabat amb una rematada potser amb l’esquena d’un atacant local en mig d’un munt de jugadors atacants i defensors dins l’àrea espanyolsita. 

Les darreres opcions ja a la desesperada ha estat a càrrec de Kione, quan en el 91, després d’una mitja volta ha rematat alt bastant desviat i en el 92’ un xut de Nahuelpan que ha aturat sense problemes Cristian Álvarez, qui tot s’ha de dir, no ha patit gens en absolut situacions complicades tret de l’esfèrica al travesser de Diop en els primers minuts del segon temps.

Amb aquest segon triomf a domicili, l’equip de Pochettino agafa aire, talla ratxes negatives i malastrucs (enfrontar-se a un rival que no ha guanyat acostuma a portar sempre malastruc als espanyolistes batejats com “equip-aspirina”), i agafa un petit matalàs de punts que haurà de confirmar davant el Real Betis dijous, per afrontar el futur amb menys incerteses, menys pessimismes i amb molta més confiança per part de tothom. Per que potser hem jugat amb dos dels equips més fluixos del campionat, però que tothom recordi els comentaris que es van deixar anar quan el Racing va empatar amb el Real Madrid o el Rayo va plantar cara al conjunt blanc a Chamartín...   
   



Fitxa Tècnica:
Real Racing Club: Toño; Francis, Álvaro, Torrejón, Cisma; Diop; Arana, Adrián, Munitis, Oscar Serrano; i  Stuani.
Substitucions:  Kone per Oscar Serrano, m. 62; Nahuelpan per Stuani, m. 67; Jairo per Arana, m. 80.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7); Javi López (6), Raul Rodríguez (8), Héctor Moreno (8), Didac Vilà (8); Forlín (8), Javi Márquez (5); Romaric (6), Verdú (8), Álvaro (4); i Sergio García (8).
Substitucions: Dátolo (7) per Romaric, m. 56; Pandiani (s.q.) per Álvaro, m. 75; Baena (s.q.) per Javi Márquez, m. 85.    

Àrbitre: Javier Turienzo Álvarez, del comitè territorial castellà - lleonès. Ha mostrat cartolines grogues a Javi López, m. 28; Raul Rodríguez, m. 53; Javi Márquez, m. 54; Adrián, m. 65, Cristian Álvarez, m. 87.

Gol: 0-1: Sergio García, m. 59.

Incidències: Encontre corresponent a la novena jornada (vuitena disputada) del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat en els Campos de Sport del Sardinero, Santander. L’Espanyol ha jugat amb la tercera indumentària, de color groc tot i que avui han dut els pantalons blancs i no grisos tal com va succeir amb l’Espanyol B al Nou Sardenya el diumenge passat que van ser qui primerament van estrenar aquest nou “colorit” de samarretes...
  


2 comentaris:

Anònim ha dit...

sABES QUE kE LE HA PASADO AL NIÑO DE CANET QUE NO JUGADO.

Josep Maria ha dit...

Se ha dicho que ha sido baja por lesión prèvia al partido, pero ignoro el alcance de la misma.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M