diumenge, 16 d’octubre del 2011

EL FEMENÍ DESTROSSA A UN FEBLE REOCÍN (10-1)















RCD Espanyol Femení “A”: 10 – EFM Reocín - Racing: 1

Triomf abassegador del femení espanyolista davant un molt fluix Reocín-Racing que en la seva segona temporada a la màxima categoria femenina tornarà a patir molt per salvar la categoria després del pobre joc i escàs potencial que avui ha mostrat davant un Espanyol que sense jugar meravelles s’ha marxat al descans amb set gols d’avantatge.

El partit ha tingut molt poca història. Tan sols endevinar quins serien els guarismes finals del triomf, o sigui quants gols acabarien caient-li al conjunt càntabre...

Abans del primer gol espanyolista, el conjunt entrenat per Luis Carrión ja ha disposat de dues ocasions de gol com una centrada molt passada de Willy que en el segon pal no ha pogut rematar Débora en condicions estavellant la bola a l’exterior de la xarxa al tenir molt poc angle, i una recuperació de la nord-americana Lohman que ha acabat amb un tret en la frontal que ha enviat a córner la portera visitant.

Willy ha obert el camí de la golejada en culminar una jugada d’atac, realitzar un bon control i amb una vaselina superar a Edda.  Cinc minuts després, un servei de cantonada executat des de la dreta, és pentinat per Lohman i a boca de gol, posa el cap la gallega Mary Paz marcant el segon.

El tercer vindria conseqüència d’una pilota alta que no pot rebutjar Edda, que topa amb Mary Paz i Willy que no pot rematar, i la bola li cau a Débora, lliure de marca, que amb tot a favor marca per alt amb un bon xut.

Mary Paz eleva la diferència a quatre gols quan amb una preciosa vaselina supera a Edda. Tan sols dos minuts després, una greu errada de Alex, que perd la pilota a peus de Mary Paz uns metres fora de l’àrea, i supera a Edda amb un xut letal.

El Reocín ja era una caricatura d’equip i cada cop que arribava el quadre perico era gol o gairebé... Mary Paz torna a estar a punt de superar a Edda amb una altre vaselina davant la seva desesperada sortida, però aquest cop acaba l’esfèrica a la part superior de la xarxa de la porteria.  Willy, amb una bona resolució fa el sis a zero abans d’arribar a la mitja hora de joc.    

L’Espanyol feia el setè després que una rematada de cap de Sara Monforte a la sortida d’un córner, superés segons criteri arbitral la línia de gol malgrat ser refusada per una jugadora càntabre sota pals. Encara abans de la fi del primer temps, una centrada de Willy es rematada de nou de cap per Monforte, sortint la bola fora per sobre el travesser.

El segon temps s’inicia amb tres substitucions (Sara, Brenda, i Yañez) que minuts després s’afegiria el quart i definitiu canvi amb la tornada de Aída García després de la seva estància al FCB i a L’Estartit, i després que encara no hagués tingut oportunitat de redebutar en partit oficial de lliga amb l'Espanyol.  El joc clarament després del correctiu infringit en  el primer període, cau progressivament en quant a intensitat, tot i que el domini local ha seguit sent nota predominant davant el Reocín.

El Reocín ha disposat de la seva primera i única ocasió (el gol ha sigut un llançament llunyà) quant Laura s’ha quedat tota sola i davant Mariajo ha creuat en excés l’esfèrica sortint creuada a l’esquerra de la porteria perica amb una dolenta resolució de la jugada.

Al quart d’hora del segon temps, Lara Rabal ha vist com se li anul·lava un gol per situació antireglamentària quan  una centrada de Yañez ha tocat Mary Paz i la central espanyolista ha ficat el cap junt al segon pal. Però el vuitè ha acabat arribat quan la nord-americana Lohman ha ficat una bona pilota per Yañez, que controla molt bé i remata ras i creuat. Tres minuts després Brenda s’ha aprofitat d’una greu errada d’una defensora, ficant la cama rematant al fons de la porteria.

La pròpia Brenda ha repetit fent el desè després d’una molt bona centrada d’Aïda que ha rematat l’extrem espanyolista en la mateixa boca de gol. Abans, però, Mary Paz ha pogut aconseguir el seu particular poker de gols després de desaprofitar dues jugades molt clares: Una jugada amb control dins l‘àrea, retallant a la darrera defensora però el seu xut massa tou es fàcilment blocat per Edda, i la segona molt més clara encara un mà a mà amb la portera visitant, a la que no pot superar estavellant-li l’esfèrica al cos de la meta del Reocin.

El conjunt càntabre ha anotat el gol de l’honor quan a falta de quatre minuts un llançament des de fora de l’àrea de la dorsal 2 Lucía, ha acabat traient les teranyines de l’escaire dreta de la porteria defensada per Mariajo.  En els darrers minuts, tret de la lesió de la jugadora Alex  dins l’àrea petita pròpia, no hi ha hagut ja cap més novetat digna de menció.      
 

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Sonia, Vanesa, Lara, Monforte; Meseguer, Lohman; Débora, Lianne Sanderson, Willy; i Mari Paz
Substitucions: Sara, Brenda, i Marta Yañez per Meseguer, Sanderson, i Willy, m. 46; Aída per Débora, m. 51. Resta banqueta: Alba Montserrat, Núria i Alba Pomares. Entrenador: Luis Carrión.

EFM Reocín-Racing: Edda, Lucía, Yumai, Alex, Chis, Andrea, Patri, Taty, de la Torre, Marta, i Claudia.  També:  Laura,  Raquel, i Andry.  Entrenador: Ángel Díaz.

Àrbitre: Abraham Martínez Sáez, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Willy, m. 11; 2-0: Mary Paz, m. 16; 3-0: Débora, m. 20; 4-0: Mary Paz, m. 22; 5-0: Mary Paz, m. 25; 6-0: Willy, m. 28; 7-0: Monforte, m. 32; 8-0: Marta Yañez, m. 62; 9-0: Brenda, m. 65; 10-0: Brenda, m. 84; 10-1: Lucía,  m. 86.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada setena de Primera Divisió, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Primera visita del conjunt càntabre a Sadrià, després que la passada temporada (primera del conjunt del Reocín a la Superlliga) no van coincidir en la fase de grups per circumstància geogràfica, i en la segona fase per diferència esportiva de classificació.

Les jugadores espanyolistes han sortit amb samarretes donant ànims a Sara Mérida per la seva nova greu lesió. No ha donat temps per afegir-ne a les samarretes, ànims per Andrea Pereira, la darrera jugadora greument lesionada de l’equip (fractura de peroné en un entrenament).  Temps assolellat, temperatura càlida però molt més moderada que les darreres setmanes.  




CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
217700214
2
ATHLETIC CLUB
197610206
3
SPORTING CLUB HUELVA
177520112
4
RAYO VALLECANO
157502239
5
R.C.D. ESPANYOL
147421259
6
REAL SOCIEDAD
137412128
7
LEVANTE U.D.
12733185
8
C.D. SANT GABRIEL
1274031614
9
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
1073132717
10
U.D. COLLERENSE
97304715
11
ATLÉTICO DE MADRID
872231512
12
S.D. LAGUNAK
77214717
13
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
67133610
14
C.A. MÁLAGA
67205914
15
U.E. L'ESTARTIT
67205713
16
E.M.F. REOCÍN
47115929
17
F.V.P.R. EL OLIVO
17016731
18
VALENCIA C.F.
07007419





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M