EL JUVENIL "B" REMUNTA I GUANYA A UNA F. CALELLA
QUE VA POGUÉ DONAR LA SORPRESA

RCD Espanyol Juvenil “B”: 2 – F.Esp. Escola F. Calella: 1

Gairebé se li ennuega el cuer, al Juvenil B.

En efecte, molt li va costar al quadre de Fran Navarro doblegar a una Fundació Calella físicament molt forta i a que a més va comptar amb el fet d’avançar-se en el marcador als 17 minuts de joc, cosa que li va permetre jugar molt tancat, pressionant i lluitant fora mida, davant un Espanyol que va igualar abans del descans i en el segon temps va ser amplament superior en joc als visitants i van pogué donar-li la volta al marcador però no sentenciar el patir, motiu pel qual la incertesa del marcador va quedar palesa fins el darrer instant del afegit.

L’Espanyol va sortir disposat a encarrilar el partit el és aviat possible i si bé es veritat que no desplegar un futbol massa profund i efectiu, va disposar de varies ocasions per obrir la llauna com una acció de Javi que va acabar amb un xut a la dreta, o la més clara una pilota que controla Salinas avançant fins la frontal on deixa anar un potent xut que s’estavella al travesser. En un ràpid contracop en el que la defensa del Calella estava clarament desbordada, Javi va abusar d’excés d’individualisme no passant l’esfèrica a Cristian que entrava tot sol en el bell mig de l’àrea disposat a culminar la jugada.

Però va ser la Fundació Calella qui ja amb el pas dels minuts deixava veure primer que no seria tan fàcil superar el seu entramat defensiu i després amb el seu gol - que va caure com una gerra d’aigua freda - , lo molt que costaria donar-li la volta a un marcador que reflectia la sorpresa momentània del triomf del darrer classificat.

Per que va ser als disset minuts quan José Manuel Muñoz es va aprofitar en un ràpid contracop de l’errada general i sobre tot de la sortida massa arriscada i desesperada del meta August fora de l’àrea a la lateral esquerra, per batre’l amb un llançament bombejat que es cola per la dreta de la porta.

Si bé l’Espanyol va tenir una bona ocasió amb un centre llarg que Cristian va rematar molt forçat a l’exterior de la xarxa va ser sorprenentment el conjunt visitant qui va pogué sentenciar el partir i convertir el seu triomf en la sorpresa de la jornada.

Per que als 32 minuts de joc, el dorsal 14 Pau Morer va estavellar la seva rematada al pal de la porteria d’August passejant-se per la línia de gol sense que la bola acabés entrant de pur miracle. En altre arribada per la dreta del conjunt de l’Alt Maresme acaba amb una rematada creuada de l’autor del gol, que surt per molt poc fora amb el meta perico ja batut.

Com s’acostuma a dir, qui perdona acaba perdent i en aquest cas la dita no va ser més que fidel reflex del que va passar: L’Espanyol va empatar uns minuts després de la darrera acció clara de gol dels visitants. Va ser encara per a més inri pels de Calella, un autogol del dorsal 5 Jordi Serradell quan Cristian controla dins l’àrea, es dona mitja volta i el defensor visitant en l’intent que no remati el davanter espanyolista fica la bota i és ell qui remata sobre la seva pròpia porta amb les nefastes conseqüències que la pilota acaba superant a Mateo.

En les acaballes del primer temps, l’Espanyol va gaudir d’una bona ocasió amb una pilota de Fortià per la pujada del lateral Marc Navarro qui guanya línia de fons, centra, i Cristian remata de primera però alt, per sobre la porteria.

En el segon temps, un Espanyol ràpid al contracop i jugant millor davant una Fundació Calella que no renuncia a res, però que amb el pas dels minuts va anar acusant seriosament l’esforç físic efectuat en el primer temps. Una penetració de Javi als dos minuts de la represa es tallada la seva centrada enviant a còrner per Varese, evitant la posterior rematada.

L’Espanyol li dona la volta al partit quan a l’hora de partit, una centrada de Cristian per la dreta per Salinas, aquest no pot xutar, busca forat i no el troba, i al final la pilota li cau a Javi que escorat a l’esquerra no perdona amb un bon remat al fons de la porteria.

L’Espanyol esperant darrera, la Fundació Calella exhaurint les seves darreres forces per intentar treure quelcom de positiu. Aquesta era la tònica del partit en aquesta fase amb un Espanyol que intentava al contracop sentenciar el partit. Va tenir ocasions, per que en una acció d’atac visitant, Sergi Coll va tallar la centrada amb el cap, va habilitar llarg per Cristian Serrano Camacho qui va travessar mig camp i se’n va anar com una moto cap a l’àrea rival, va superar al darrer defensor, però el meta de l’equip de l’Alt Maresme va fer l’aturada del partit salvant al seu equip del tercer gol.

En els darrers minuts, l’Espanyol no va pogué fer el tercer (una pilota d’or de Fortià per Cristian, no hi va arribar per centímetres el davanter espanyolista dins l‘àrea, i en una altre jugada una paret entre Canti i Fortià acaba amb el xut del primer fora a la dreta) i el Calella va cremar les naus en els darrers instants tancant l’Espanyol, que va patir per mantenir el resultat.

Les imprecisions continues en les passades, la il·lusió del darrer classificat per donar la sorpresa a un escenari com Sadrià, el mínim resultat, tot junt, va fer que els visitants ho intentessin si bé no van gaudir de cap ocasió en el llarg afegit per pogué marcar; si en canvi van disposar d’un còrner al 92 i escaig amb tots els jugadors a l’àrea espanyolista, en el que els blanc-i-blaus van saber defensar bé el positiu resultat i fer-se amb tres punts que el permeten seguir a un del Barcelona “B”. El Gavà per la seva part, ha posat terra pel mig en la classificació i es dispara a cinc punts dels equips perseguidors, rumb a l’ascens a Divisió d’Honor. Però manca encara molta lliga, molta...

RCD Espanyol: August, Marc Navarro, Maxi, Sergi Coll, Pau Belana, Víctor Gómez, Fortià, Robert, Cristian Serrano, Javi i Salinas.
Substitucions: Nico per Robert, m.50; Torito per Navarro, m. 71; Canti per Salinas, m. 80; Saavedra per Javi, m. 84.

F.P. Esc. Futbol Calella: Mateo Rodríguez, Fenor, Jordi Serradell, Eduard Del Val, Yerlin, Pol Gómez, Aitor Núñez, Pau Morer, Muñoz, Santiago Verese, i Ismael Molina.
Substitucions: Ismael Aguilar per Eduard Del Val, m. 50; Almellones per Muñoz, m. 63; David Sánchez per Yerlin, m. 70; Richard Andre per Verese, m. 79.

Àrbitre: Cesar Otal González de la delegació del Garraf- Penedès, assistit en bandes per Reinaldo Méndez i Lluis Eduard Cortés. Va mostrar cartolines grogues a Pau Belana, m. 50, Nico, m. 62, Maxi, m. 67; Víctor, m. 90 per part espanyolista i a Ismael Aguilar, m.84 per part visitant.

Gols: 0-1: Muñoz, m. 17; 1-1: Jordi Serradell (pròpia porta), m. 38; 2-1: Javi, m.60.

Incidències: Encontre disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, corresponent a la setena jornada del campionat de Lliga Nacional Juvenil en el seu grup setè. Temperatura suau, fresca primerament, al jugar-se a les 10:00 del matí d’ahir diumenge. El meta August i Fenor van ser els capitans d’ambdós conjunts.

CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL, GRUP 7è.