dijous, 13 d’octubre del 2011

EMPAT DEL FEMENÍ QUE VEU COM
S'ALLUNYA DE LES PRIMERES POSICIONS

















RCD Espanyol Femení “A”: 2 – C. Atlético de Madrid Féminas: 2

S’escapen els quatre primers.

Nova ensopegada del Femení “A” que ha deixat escapar dos importants punts davant l’Atlético de Madrid, en un encontre discret en el que les espanyolistes han hagut de lluitar contra els seus propis desencerts, i contra l’actuació arbitral que ha perjudicat sensiblement a l’equip de Luis Carrión. L’Atlético Féminas que ha vist com l’Espanyol li donava la volta al marcador en el darrer minut del primer temps, ha empatat l’encontre en una altre errada de les espanyolistes i ha sabut mantenir el resultat salvant les febles escomeses de les blanc-i-blaves que no passen pel seu millor moment.

Un altre encontre amb la baixa fonamental en defensa de Marta Torrejón. Avui, més que la pròpia defensa, ha estat la meta Mariajo qui no ha tingut el seu millor dia en les jugades dels gols. I més encara, el col·legiat Salas Montoro que ha tingut una nefasta actuació. Per que ja al primer minut ha perjudicat decisivament a l’equip perico quan en un intent de cessió d’una jugadora matalassera a la seva portera Noelia, aquesta no es fa amb la pilota, i Mari Paz se la emporta i marca a plaer a porteria buida. Sorprenentment assenyala falta indirecta per cessió. La falta es treu tocant Lianne per que Willy deixi anar un obús que s’estavella al travesser i no entra...

L’Espanyol s’ha vist dominat en els següents minuts davant un Atlético que ha tingut el control en la zona ampla del camp massa temps en aquest encontre. I ha gaudit d’ocasions com una pujada per banda a càrrec d’Adriana Martín que després de superar a dues espanyolistes ha centrat per Priscila i Mariajo ha rebutjat la rematada de la davantera visitant.

Fruït del major domini visitant, ha arribat el primer gol del partit quan una jugada de Levre per Adriana i aquesta ha penjat per Amanda qui dins l’àrea s’ha permès rematar dues vegades davant la indecisió de Mariajo que no s’ha fet amb l’esfèrica en semierrada i ha acabat marcant la jove davantera madrilenya.

La reacció espanyolista ha arribat tímidament primer amb un llançament de lliure directe a càrrec de l’anglesa Lianne Sanderson que ha blocat bé Paula sense molts problemes. Però l’equip matalasser altre cop en jugada centrada ha estat rematada per Adriana, traient en primera instància Mariajo, quedant la pilota morta i finalment allunyant el perill la cobertura perica. S’ha patit massa en defensa i davant un equip que tot i tenir Adriana Martín, no és ni serà dels capdavanters a la lliga...

Als 24 minuts, l’Espanyol ha aconseguit empatar el matx, després que Lianne Sanderson anotés el gol després d’una molt bona resolució de la jugada. L’anglesa ha estat molt activa tot el partit però amb sort molt desigual. La nord-americana Joanna Lohmann que avui debutava com a titular a la Ciutat Esportiva ha passat amb més pena que glòria el seu primer encontre.

Però l’Atlético era qui duia la iniciativa i altre cop Mariajo en dos cops ha salvat el gol matalasser a peus de Priscila. L’Atlético ha entrat per bandes tant per la dreta com també per l’esquerra i la cobertura espanyolista ha donat símptomes clars de feblesa; per a més inri, Monforte ha hagut de cobrir un lloc junt a Vane en el centre de l’eix i el mig camp ha perdut molt en construcció ofensiva davant la falta d’entesa entre Meseguer i la nord-americana.

En el tram final del primer temps l’Espanyol s’ha tret el domini visitant de sobre i ha arribat varies vegades amb relatiu perill a les immediacions de l’àrea matalassera. Primer amb una falta des de l’esquerra penjada per Lianne molt tancada que ha rebutjat la portera, després per una centrada de Willy que per molt poc no ha pogut rematar Mari Paz, i finalment quan el cronòmetre s’acostava al 45, una pilota dividida clara per la portera visitant, Débora la lluita amb la seva punta de velocitat, arriba primer la portera però no es fa amb la bola i l’extrem dret espanyolista aconsegueix ficar la bota sortint la pilota rebotada cap a la porteria madrilenya i entrant mansament dins. L’Espanyol se n’anava al descans amb avantatge després d’un molt complicat primer temps.

I semblava que se’n enduria clarament el partit amb el bon començament del segon temps, on Mary Paz dins l’àrea té una gran oportunitat, dubta de xutar i quan ho anava a fer és travada per darrera per Martí, i cau sense que assenyali res l’ínclit col·legiat Salas Montoro. Posteriorment una centrada des de la dreta franca per Mari Paz, però avui ha estat maleïda per una cosa i altre la davantera espanyolista i tot sola a l’alçada de la frontal de la petita, ha rematat fluix a les mans de la portera quan ho tenia tot a favor per sentenciar el partit.

En el futbol s’acostuma a dir que no es pot perdonar. El conjunt matalasser ho ha fet en el primer temps i així li ha anat. En el segon, l’Espanyol ho ha tingut i no ho ha sabut culminar i ho ha pagat, per que minuts després, una falta molt llunyana aparentment sense cap tipus de perill llençada per la ex jugadora de la Real Leire Landa, ha estat rematada de cap per la canària Pisco significant l’empat al no reaccionar Mariajo en l’acció.

Adriana per banda esquerra després de dos retalls ha deixat anar un centre molt tancat que Mariajo ha blocat amb moltes dificultats amb dos temps. El domini tornava a ser per moments del conjunt matalasser i al conjunt de Luis Carrión, li costava molt fer arribar pilotes a la línia davantera davant les imprecisions del centre del camp espanyolista. L’Atletico ha tingut una gran ocasió quan Amanda (un autèntic incordi per la defensa espanyolista) s’ha marxat de Cotado per la dreta de l’atac visitant i la seva centrada ha estat tallada llençant-se a terra Vane Gimbert, quan ja estava la davantera matalassera disposta a rematar afusellant a Mariajo.

Els minuts s’han anat exhaurint sense que l’Espanyol hagi tingut cap mena d’idees per variar el curs del partit, ho ha intentat en pilotes llargues tretes per Andrea Pereira des de la cobertura, per que Willy intentés desbordar amb espais per la seva banda, i tot i que la extrem andalusa ha estat la més destacada i la que més ho ha intentat, però sempre les ajudes de la cobertura matalassera han funcionat massa bé, i les centrades no han arribat al seu destí ni han aconseguit el seu objectiu. L’Atlético no ha patit per mantenir el resultat i només una centrada xut molt tancada de Núria (que havia sortit per Débora en l’únic canvi efectuat per l’Espanyol), ha obligat a intervenir a la portera visitant. A més, el conjunt matalasser ha perdut tot el temps del mon cada cop que alguna jugadora ha quedat estesa a la gespa.

Amb aquesta tercera ensopegada, l’Espanyol confirma les dolentes premonicions que es deixaven sentir ben clarament envers les retallades del Consell d’Administració i ratifica que l’objectiu serà entrar a la Copa de la Reina, malgrat ens agradi o no, la realitat és la que és i disputades sis jornades, en la meitat d’elles, l’Espanyol ha punxat.                 




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Pereira, Vanesa, Monforte, Cotado; Joanna, Meseguer; Lianne, Débora, Willy; i Mari Paz.
Substitució: Núria per Débora, m. 75.

Atlético de Madrid: Noelia; Paula Serrano, Vane, Marta Carro, Leire; Sandra Vilanova, Marti, Pisco; Amanda, Priscila i Adriana.
Substitució: Laurita per Pisco, m. 88.

Àrbitre: José Antonio Salas Montoro, col·legiat de segona B al que haurien de tenir uns quants encontres en la “nevera” per cometre l’errada tècnica (que no d’apreciació) de xiular cessió en la jugada del gol, quan la portera no ha blocat l’esfèrica, no ha donat la llei de l’avantatge i tampoc ha amonestat a la infractora. Ha deixat passar per alt un clar penal a Mari Paz en el segon temps, i no ha mesurat igual les entrades del conjunt matalasser que les de les jugadores locals. Ha mostrat cartolines grogues a Sandra Vilanova, m. 20 per part visitant mentre que per part espanyolista ha amonestat a Sara Monforte, m. 77 i al tècnic espanyolista Luis Carrión l’ha expulsat. Un autèntic desastre d’arbitratge. Un més...

Gols: 0-1: Amanda, m. 10; 1-1: Lianne, m. 24; 2-1: Débora, m. 44; 2-2: Pisco, m. 64.  

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada de lliga de Primera Divisió Femenina en data intersetmanal, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià sota una calor xafogosa pròpia més d’agost que de l’època de tardor en que ens trobem.      










CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
186600204
2
ATHLETIC CLUB
186600195
3
SPORTING CLUB HUELVA
165510101
4
RAYO VALLECANO
156501227
5
R.C.D. ESPANYOL
116321158
6
LEVANTE U.D.
11632185
7
REAL SOCIEDAD
106312107
8
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
963032515
9
C.D. SANT GABRIEL
963031214
10
U.D. COLLERENSE
96303613
11
ATLÉTICO DE MADRID
862221511
12
S.D. LAGUNAK
66204515
13
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
56123610
14
E.M.F. REOCÍN
46114819
15
U.E. L'ESTARTIT
36105512
16
C.A. MÁLAGA
36105412
17
F.V.P.R. EL OLIVO
16015526
18
VALENCIA C.F.
06006415

3 comentaris:

Jose Carrera RCD Espanyol Fem. ha dit...

Futbol femení. 1 Divisió RCD Espanyol 2-2 Atl Madrid Fémines
Partit igualat en què els dos conjunts van tenir oportunitats per guanyar. Es va decidir pel mal arbitratge de Sales Montoro anul •lant un gol vàlid, no xiulant possibles penals, xiulant fores de joc que no eren, etc. La Directiva segueix demostrant la seva incompetència, en no reclamar res, nosaltres li enviem moltes reclamacions ja fetes i només havia de enviar, però no ens han fet cas. (Nosaltres sí que ho vam fer a la Federació Catalana de Futbol i a la Reial Federació Espanyola de Futbol, però l'únic que pot impugnar oficialment, etc en els tribunals és el Club)
El matx va començar amb les blanc-i-blaves, decidides a guanyar i bolcades en l'atac. Ana Romero "Willy" va xutar fora. Mary Paz Vilas es desfà de la portera marca i el col • legiat anul • la el gol, xiulant falta a favor de les locals. Havia d'haver donat la llei de l'avantatge. L'àrbitre va veure la seva errada i va demanar perdó a les jugadores periques. Aquesta falta va ser llançada directament per Ana Romero "Willy" al travesser. Les de l’Atl Madrid fèmines van buscar la sorpresa i avançar-se al marcador. Centre a l'àrea a la dorsal n º 7 de les atlètiques que intenta batre per baix a Mariajo, que refusa la pilota amb les cames. Cop de cap dins l'àrea de les matalasseres i la dorsal n º 10 Amanda marca gol pel centre superant a la portera i dos defenses. Cop de cap de les blanqui-vermelles i una defensa blanc-i-blava treu la pilota de la línia de gol. Les espanyolistes sabien que havien de remuntar, per lluitar per títol de Lliga. Llançament de falta de Lianne Sanderson ben col • locada ajustada al pal dret i espectacular aturada de la portera.

Jose Carrera RCD Espanyol Fem. ha dit...

1-1 Lianne Sanderson anota elevant la pilota per sobre de la porter pel pal dret. Clara cessió d'una defensa del atleti a la portera que agafa la pilota amb les mans i no xiula res l'àrbitre. Les blanqui-vermelles creaven perill en els contraatacs. La dorsal n º 7 de les madrilenyes remata i xuta a boca de canó, refusant les 2 vegades Mariajo Pons. Les barcelonines s'avancen en l'última jugada de la primera part . 2-1 Centre llunyà a l'àrea de Sara Monforte controla Débora García refusa portera rebota a Débora García que sola marca a plaer amb la porteria buida.

Comença la segona part amb les de Sant Adrià buscant la sentència. Centre llunyà d'Ana Romero "Willy" a Mary Paz Vilas que cau possiblement enderrocada per la defensa n º 13 del Atl. Madrid. Internada per la banda dreta i centre xut de Débora García a les mans de Paula, no arriba per poc Mary Paz Vilas. Les matalasseres van despertar i van buscar l'empat exasperadament. Centre xut d'Adriana Martín i aturada de la portera catalana. Passada d'Adriana Martín i xut de Vilanova proper al pal esquerre. 2-2: Falta llunyana llançada per Leire Landa de l’ atleti i cop de cap de Pisco que supera a Mariajo per dalt.
Les del RCD Espanyol irritades no volien que volaran els punts del seu fortí. Xut de Mary Paz Vilas a les mans de la portera. Xut Ana Romero "Willy" que surt per xarxa lateral de fora de la porteria. També buscaven el triomf les visitants. Cop de cap a les mans de Mariajo Pons. Les del RCD Espanyol acaben desperadament bolcades a atacar en l’àrea rival, però la defensa refusa el perill diverses vegades. Xut de Núria Mendoza a les mans de la portera. Obstaculitzen a Mary Paz Vilas que acaba a terra,un altre possible penalt. Darrera ocasió de les atlètiques. Xut desviat.

Jose Carrera RCD Espanyol Fem. ha dit...

Avui tindrà la presentació del futbol base del RCD Espanyol, continuen les noies del futbol base sense tenir equipacions oficials senceres per jugar aquesta temporada i ho fan amb les de temporades anteriors. Després de la nostra reclamació al club, l'únic és que lis han donat un xandall.

RCD Espanyol A: Mariajo, Joanna, Lianne, Pereira, Willy, Mari Paz, Vane, Monforte, Débora (Nuria Mendoza, min.75), Meseguer i Cotado.
Atlètic de Madrid: Paula, Marta, Priscila, Martí, Amanda, Vilanova, Noelia, Pisco, Adriana, Vane (Laura, min.90) i Leyre.

Àrbitre: Sr Instal Montoro. Ha amonestat a la espanyolista Monforte i a la visitant Vilanova. Ha expulsat l'entrenador de l'Espanyol Luis Carrión per, segons ell, cridar massa.

Gols: 0-1, Amanda, (min.10); 1-1, Lianne (min.23); 2-1, Dèbora (min.45) i 2-2 Pisco (min.64).




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M