dilluns, 10 d’octubre del 2011

JORNADA RODONA PEL CADET "A" (2-0)





RCD Espanyol Cadet “A”: 2 -  UE Sant Andreu: 0

El RCD Espanyol es va fer amb el triomf gràcies als gols de Iago i Andreu en un encontre en el que els blanc-i-blaus no van oferir el millor de si mateixos fins després del descans; ha sigut en el segon temps quan han pogut perforar el sistema defensiu d’un Sant Andreu que havia controlat perfectament als espanyolistes després d’una acció a pilota aturada, i ha acabat sucumbint davant la millor qualitat i bon joc dels locals.

A més del treballat triomf dels jugadors de Dani Fernández, l’Espanyol ha vist com FC Barcelona (2-0 a Vilassar), Gimnàstic (1-2 davant Lleida), i Fundació Catalana Girona (2-1 a Sabadell davant el Mercantil) queien derrotats en els seus respectius compromisos d’aquesta jornada tercera de la Divisió d’Honor Cadet. Per tant, pels jugadors espanyolistes torna a començar el campionat i la derrota de la jornada inaugural davant la Fundació Girona forma ja part del record, i s’ha eixugat la diferència que el Barcelona duia als blanc-i-blaus. Només el Lleida Esportiu, (que serà el nou líder de la categoria) ha vençut derrotant com hem dit al Nàstic.

Molt li va costar al Cadet “A” trobar la manera de superar l’entramat defensiu del conjunt quatribarrat. Per moments ens  semblava reviure la primera part del dia de la Fundació Catalana Girona, tot i que en aquest encontre, els visitants no van avançar-se en el marcador i l’empat a zero va ser el resultat final dels quaranta primers minuts de joc. 

L’equip perico ho va intentar amb algunes aproximacions sense èxit al començament de partit, però no va ser fins una volea de Ivan Écija  intentant rematar una molt complicada esfèrica i que se’n va anar desviada, quan va disposar de la primera de les ocasions de gol. Una mitja volta i remat de Gamisans es va marxar fora, a la dreta. No va estar gaire àgil de pensament i de resolució en els metres finals l’Espanyol davant un conjunt que es va defensar bé. Gamisans va trigar tota una eternitat dins l’àrea en rematar una centrada de Pablo Maffeo des de la dreta, i com és lògic no va pogué rematar...

El Sant Andreu va estar a punt de donar l’ensurt en una jugada estranya, una pilota llarga i per alt que amb avantatge pel porter perico, però  es refia Pol i el davanter centre visitant fica el cap davant el meta espanyolista, i la pilota se’n va anar per molt poc per sobre el travesser. Per l’efecte òptic de la trajectòria de l’esfèrica, els integrants de la banqueta visitant inclòs van celebrar aixecant-se efusivament, el gol que pensaven del seu equip.  

En el segon temps, Dani Fernández va efectuar un canvi d'inici: Kike va ocupar l’extrem, mentre que Pablo va endarrerir la seva situació al lateral sent Solanellas el sacrificat. L’Espanyol va guanyar en profunditat per banda i Kike va aportar més idees en el joc espanyolista molt previsible en el primer temps.

L’Espanyol va millorar molt en aquest segon temps i va començar a posar setge a la porteria santandreuenca, i van començar ha arribar les primeres clares ocasions de gol: Un xut de Gamissans creuat va ser rebutjat pel meta visitant. Una pujada de Kike fins línia de fons i la seva centrada no va ser aprofitada per Gamissans davant de dos defensors als que no va pogué superar dins l’àrea.

Més canvis: Andreu ocupa el lloc de Gamissans en la punta d’atac i vuit minuts després seria fonamental l’entrada de Iago al terreny de joc.

El central espanyolista a la primera acció que va participar va aconseguir marcar el gol que obria el camí del triomf local. Una falta llençada des de banda dreta i Iago ficant lo just la bota, remata ajustat al pal dret de la porteria quatribarrada.

L’Espanyol va pogué sentenciar el partit si Andreu (que acabaria fent el segon gol sentenciant el matx) hagués estat més encertat cara a porta. El davanter gironí va gaudir de fins a dos ocasions d’allò més clares per marcar el gol de la tranquil·litat: La primera quan una pilota llarga per velocitat s’imposa al darrer defensor i encarant al porter, remata al ninot malbaratant l’oportunitat. La segona ficant dins l’àrea petita la punta de la bota en una pilota centrada des de la dreta, i quan ja semblava clar el camí a gol de l’esfèrica, acaba estavellant-se a la base del pal esquer i no acaba entrant dins.

L’Espanyol va sentenciar el partit quan una penetració per la lateral esquerra de l’àrea de càstig a càrrec de Sandro, va acabar amb una centrada precisa per la rematada de primera del davanter centre Andreu, que aquest cop si, va perforar la porteria quatribarrada establint el que seria resultat definitiu del partit.

En les acaballes del partit, el Sant Andreu va pogué fer el gol de l’honor però la rematada d’un jugador quatribarrat va ser ben rebutjada per David Pedro cobrint l’angle curt de la porteria espanyolista. La darrera acció de partit una pilota que es va passejar per l’àrea visitant sense que ni Albert ni Andreu arribessin a l’esfèrica.          

      

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Pol Agustí, Gerard Solanellas, Ivan Bustos, Marc Roca, Maxi, Patrick, Pablo, Alfredo, Gamissans, Èric i Ivan Écija.
Substitucions: David Pedro per Pol, KiKe per Solanellas, m. 41; Andreu per Gamissans, m. 47; Sandro i Iago per Patrick i Ivan Bustos, m. 55; Juan per Ivan Écija, m. 68’; Albert per Èric, m. 74

UE Sant Andreu: Rubio, Víctor Martínez, Albert Amargós, Roger Verges, Joel, Jan Golobart, Pablo Ulloa, Víctor Alcaraz, Yeray Juárez, CArlos Vela, i Nkwandje.

Àrbitre: Pol Roig Portell, de la delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolina groga a Patric, m. 35 per part espanyolista i a Joel per part del conjunt santandreuenc (m.22’).

Gols: 1-0: Iago, m. 56; 2-0: Andreu, m. 73.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Partit corresponent a la tercera jornada de lliga de la Divisió d’Honor Cadet. Cel serè, ambient força ventós, temperatura caient fortament un cop s’ha posat el sol. El major temps de la segona part s’ha jugat amb il·luminació artificial. En les files del Sant Andreu, Jan Golobart Benet, fill de Joan Golobart, que va militar al futbol base espanyolista com aleví la temporada 2007/08.   


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET.


.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
C. LLEIDA ESPORTIU
9
3
3
0
0
7
3
2
C.GIMNÀSTIC TARRAGONA
6
3
2
0
1
8
3
3
F.C. BARCELONA
6
3
2
0
1
6
2
4
FUND.P. CATALANA GIRONA
6
3
2
0
1
5
2
5
C.E. EUROPA
6
3
2
0
1
7
5
6
C.E. MANRESA
6
3
2
0
1
6
4
7
R.C.D. ESPANYOL
6
3
2
0
1
4
2
8
U.D. CORNELLA
6
3
2
0
1
4
3
9
C. ESCOLA F. GAVÀ
4
3
1
1
1
3
4
10
PREMIÀ CLUB ESPORTIU
3
3
1
0
2
3
5
11
U.E. SANT ANDREU
3
3
1
0
2
3
5
12C.E. MERCANTIL3310224
13
U.E. VILASSAR DE MAR
3
3
1
0
2
3
7
14UNIÓ F.B. JÀBAC i TERRASSA3310238
15
C.F. BADALONA
1
3
0
1
2
4
6
16
C.F. DAMM
0
3
0
0
3
3
8





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M