dimarts, 19 de juny del 2012

EL BENJAMÍ VA TENIR OPCIONS FINS EL DARRER MINUT

FC Barcelona: 4 - RCD Espanyol Benjamí “A”: 2

Resultat enganyós.

El RCD Espanyol va perdre diumenge la final del Campionat de Catalunya en categoria benjamí, en un igualat partit, amb forces alternatives en el marcador i en el joc, en el que els nens de l’equip espanyolista van lluitar fins el darrer instant. El Barcelona va sentenciar en un contracop ja en temps d’afegit. El partit es va disputar (igual que els anteriors encontres d’aquesta categoria) a deu minuts per quart en comptes dels dotze habituals a la lliga.

Després que en la fase prèvia l’Espanyol li hagués remuntat al conjunt blaugrana i s’hagués fet amb el triomf, a priori la final semblava molt més igualada i l’Espanyol arribava al partit decisiu carregat de moral (a més veient els problemes que havia tingut el FCB per desfer-se del Cornellà a semis).

Però després d’uns primers minuts igualats, el Barcelona va sorprendre amb un gran xut bombejat de Kays al que res va pogué fer Darwin Nuéz. Però al igual que en el partit de quarts, l’Espanyol va reaccionar tan ràpid al gol barcelonista que només minut i mig després ja havia establert les taules en el marcador quan Aye Diop en una gran acció personal controla, es gira i acaba afusellant al meta Cordero.

Tan sols un minut després del gol espanyolista de l’empat, els blanc-i-blaus es col·loquen per davant en el marcador amb un segon gol, obra de Rubén Quintanilla. Però aquesta avantatge dura també tant poc, que un minut després, ja entrant en l’afegit d’aquest boig primer període, el Barcelona empata.

I ho fa després que una primera rematada fos rebutjada en una gran aturada per Darwin, i Moriba marqués en clar fora de joc que el col·legiat Arnau Llopart no va veure o no va voler veure-ho.

El infortuni li arribaria  al conjunt de Xavi Manzano quan en un servei de falta, el meta Artur (que ja va fallar en el segon barcelonista del dissabte), no rebutja bé l’esfèrica i li dona el gol en safata de plata a Aitor López que marca col·locant en avantatge als barcelonistes. En aquest període l’Espanyol va pogué empatar en una mitja volta de Jordi que va sortir fora per ben poc i en un llançament de Rubén que va enviar a còrner el porter barcelonista en una gran intervenció. Amb el desfavorable 3-2 s’arribà al descans. Mancaven vint minuts per intentar donar-li la volta al marcador...

El tercer quart es va desenvolupar amb força igualtat i tan sols dues ocasions de gol, una per banda. Un xut d’Oscar que no pot aturar el porter en primera instància i que per ben poc no arriba Ruben al rebuig, i per part culer, un contracop tallat en falta per Oscar evitant mals majors a costa de jugar-se la vermella. El llançament d’aquest servei de falta executat per José Martínez va ser enviat a còrner per Darwin, evitant el gol barcelonista.

Mancaven deu minuts per que l’Espanyol ho intentés. Rubén en un llançament envia una pilota que colpeja en un company i surt fora variant la trajectòria i portant força perill. Aye Diop en un remat de xilena, se li escapa la bola al porter però cap espanyolista pot fer-se amb la pilota en mig d’un embolic i propicia el contracop barcelonista en el que els culers van tenir la sentència de la final. Darwin primer cobrint bé en l’u contra u i rebutjant la bola que surt enrere i llançant-se a la gespa l’atura abans que acabi entrant.

En altre acció de perill el Barcelona va pogué fer el quart, però Darwin tanca molt bé les cames i atura la rematada creuada de Raúl Martinez. L’Espanyol va pogué empatar en el darrer minut de partit. En el llançament d’un servei de cantonada, un defensor barcelonista en l‘intent de rebutjar l’esfèrica remata de cap sobre la seva pròpia porta estavellant la pilota a mitja alçada al pal dret. En el contracop d’aquesta mateixa jugada i ja en temps d’afegit, el Barcelona marca el 4-2 definitiu després d’una vaselina de Raúl Martínez.  No va pogué ser, i l’equip espanyolista es va d’haver de conformar amb recollir Gerard Yepes la copa de subcampions de Catalunya, que en gest simbòlic fa oferir a l’afició espanyolista que en tot moment va recolzar a l’equip.

FC Barcelona: Pol Cordero, Joan A. Calvo, Biel Farrés, Kays Ruíz, José Martínez, Moriba Kouroumaa i Raúl Martínez.
Suplents: Aitor López, Álvaro García, Haitam Abaida i Ramón Vila (p.s)

RCD Espanyol:
1r. quart: Darwin, Xavi Pérez, Oscar,  Ismael, Dereck,  Gerard, i Jordi.
2n. Quart: Artur, Lucas, Oscar, Dereck, Gerard, Jordi i Rubén.
3r. quart: Darwin, Xavi Pérez, Oscar, Ismael, Eric, Oriol i Rubén.
Darrer quart: Darwin, Lucas, Oscar, Dereck, Gerard, Ruben i Aye Diop. Substitucions: Xavi Pérez per Lucas i Jordi per Dereck.

Àrbitre: Arnau Llopart Carbó, de la delegació de Barcelona. Va mostrar cartolina groga al central espanyolista Oscar, m. 29i al barcelonista Calvo, m. 38.

Gols: 1-0: Kays Ruíz, m.6; 1-1: Aye Diop, m. 8; 1-2: Ruben, m. 9; 2-2: Moriba, m. 10; 3-2: Aitor López, m. 13; 4-2: Raul Martínez, m. +40

Incidències: Final Benjamí del Campionat de Catalunya, disputada al migdia del diumenge al camp primer del Mpal. Torrent de Llops, Martorell. En les files blaugranes fins a tres jugadors que van marxar del futbol base espanyolista: Illyax Moriba, Raúl Martínez i Joan Antoni Calvo.

(Complex Esportiu Torrent de Llops, Martorell; Baix Llobregat: Josep Maria)

RCD Espanyol Benjamí “A”: 5 - Gimnàstic de Tarragona: 1

Com a primer classificat de grup a la lligueta de quarts, el Benjamí espanyolista s’enfrontà al Gimnàstic de Tarragona (segon de l’altre grup) a una de les semifinals, amb triomf blanc-i-blau clar i contundent (5-1). A l’altre semifinal la fortuna li va somriure al FC Barcelona que va empatar a un gol davant la UE Cornellà, i va aconseguir la classificació per la gran final al vèncer en la tanda de penals... De quedar eliminats per un pèl, a acabar guanyant el títol...

RCD Espanyol: Darwin, Xavi Pérez, Dereck, Oscar, Gerard, Aye Diop i Ruben.
Suplents: Jordi, Ismael, Lucas, Eric, Oriol i Artur (p.s.)

Gimnàstic Tarragona: Carlos Peiri, Lluis Recasens, Albert Montragull, Marc Montalvo, Oscar Martínez, Nil Castañer, i Eric de las Heras.

Suplents: Sergi Zurita, Anuar Akhrhin, Alejandro García i Marcel Céspedes.
Àrbitre: Carlos Gallardo Martínez de la delegació de Sabadell, assistit per David Talavera Bielsa.

Gols: 1-0: Aye Diop, m 4; 2-0: Oscar, m. 18; 3-0: Oriol, m.21; 3-1: Oscar Martínez, m. 22; 4-1: Lucas, m. 32; 5-1: Eric Caparrós, m. 37.

Incidències: Semifinal del Campionat de Catalunya Benjamí disputada en el Mpal. Torrent de Llops, Martorell, el matí de diumenge. Tant aquesta com l’altre semifinal es van disputar al camp 2n.