dilluns, 18 de juny del 2012

L'INFANTIL, CAMPIÓ DE CATALUNYA AL DERROTAR A LA UE CORNELLÀ



















(Mpal. Torrent de Llops, Martorell, Baix Llobregat: Josep Maria)


RCD Espanyol Infantil “A”: 1 – UE Cornellà: 0


Revaliden el títol de Campions de Catalunya.


El RCD Espanyol es va proclamar campió de Catalunya d’Infantils en vèncer per la mínima a la UE Cornellà, revalidant d’aquesta manera el títol que va aconseguir la passada temporada amb idèntic tècnic, Dani Fernández a Montcada i Reixac. El conjunt perico ha derrotat als dos màxims rivals al llarg del campionat, el FC Barcelona (campió de lliga) en semifinals, i a la UE Cornella (tercer al campionat de la regularitat) a la gran final disputada ahir a Martorell.

Després d’un primer temps força discret dels espanyolistes, en el segon l’equip perico es va avançar en el marcador amb un gol d’Adrián Ayala i tot i gaudir d’ocasions per sentenciar la final va haver de patir fins el darrer minut amb la mínima avantatge assolida i davant un Cornellà que posar les coses força complicades al quadre espanyolista i es va mostrar com un digne rival.

Al quadre espanyolista li va costar agafar-li la mida a un Cornellà que va sortir dominant als espanyolistes i que va disposar d’una primera ocasió al poc d’iniciar-se l’encontre, responent molt bé el meta Jaime amb una bona intervenció. No va ser un primer temps de gaires ocasions per cap dels dos equips, i als espanyolistes els hi va costar molt arribar a l’àrea rival. El primer xut dels blanc-i-blaus a càrrec de Ferran Barrera es va marxar fora. Més incisiu es va mostrar els verd-i-blancs que arribant per l’esquerra van posar-li una bona pilota al davanter cornellanenc, però Jaime molt segur va blocar la rematada de cap. Molta igualtat, major domini territorial del Cornellà. L’Espanyol va gaudir de la millor ocasió quan una centrada per la dreta de Morales li va arribar franca a Gerard Nolla tot sol dins l’àrea, però la rematada del menut davanter perico se’n va anar un pèl massa creuada a l’esquerra de la porta cornellanenca. Amb el zero a zero inicial s’ha arribà a la fi dels primers trenta-cinc minuts.

En el segon temps el quadre perico va millor més en el joc; aquest seria més fluid doncs amb el cansament per la forta calor imperant i amb el pas dels minuts costava molt més pujar i baixar per mantenir les marques, i lògicament cada cop hi havia molts més espais per uns i per altres.

L’Espanyol ja va ensenyar els dents en una falta penjada per Ferran Barrera que entrant des de darrera Martí, remata per sobre el travesser en una gran ocasió. L’Equip perico domina i comença ha arribar amb molt perill a l’àrea rival. Una centrada des de l’esquerra d’Erik Sarmiento no pot ser rematada per molt poc per Adrián Ayala que ho intentà amb el peu quan havia d’haver-ho intentat llançant-se en planxa de cap.

Però el Cornellà també tindria les seves oportunitats i la més clara arribaria poc abans del gol espanyolista. Jaime salva el gol rebutjant una rematada amb camí de gol, i Carles Torrents evita la segona rematada allunyant l’esfèrica.

Mitjançant un servei de cantonada des de la dreta arriba l’únic gol de la final, quan Adrián Ayala remata el centre i tot i els esforços d’un jugador per evitar el gol rebutjant amb el braç, l’esfèrica ja havia sobrepassat totalment la línia de gol.

Només dos minuts després del gol espanyolista, la UE Cornellà tindria l’empat però la rematada de cap d’un jugador del Cornellà, és salvada sota pals per Morales. El conjunt espanyolista va disposar de varis contraatacs per enllestir la final, però aquests no van fructificar i es va arribar als darrers minuts amb el mínim resultat favorable als de Dani Fernández. L’equip espanyolista va saber mantenir el marcador i tot i que en l’afegit el Cornellà a la desesperada va tancar a tot l’Espanyol cercant l’empat, els blanc-i-blaus van defensar expeditivament, amb suficient solvència la seva avantatge.

Xiulet final després d’un llarg afegit, i l’eufòria va ser la nota dominant entre els espanyolistes com sol ser habitual contrastant amb la decepció cornellanenca que havia vist com a la tercera (després de dos empats a la lliga), l’equip espanyolista els havia derrotat precisament quan més mal feia, a la final del Campionat de Catalunya.

Felicitats a tot l’Infantil “A”, quadre tècnic, i jugadors!.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Jaime, Morales, César Mont, Cucurella, Torrents, Martí, Sergi Donaire, Ferran Barrera, Juli, Nolla, i Carles Pérez.
Substitucions:  Erik Sarmiento per Sergi, m.36; Adrián Ayala per Gerard Nolla, m. 42; Alex Bermejo per Juli, m. 61; Roberto Toro per Carles Pérez, m.72. Altres suplents: Alberto (p.s.), Ayats, i Joan.

UE Cornellà: Alex Luque, Heaven Núñez, Marc San José, Eloi Blanes, Javier Puado, Rubio Joan, Joan Gibert, Carlos Donado, Jan Pirretas, David Gómez, i Jaime Batista.
Suplents: Marc Barroso, Alex Rivero, Damià Viader, Alexandre Soto, Goran Ehsan, Marcel Cinilleras, i José Marzo (p.s).


Àrbitre:
Roger Sales Font, de la delegació de l’Anoia. Va mostrar una única cartolina groga al davanter espanyolista Adrián Ayala, m. 63.

Gol: 1-0: Adrián Ayala, m.56.

Incidències: Final Infantil del Campionat de Catalunya, com totes disputades al Complex Esportiu Torrent de Llops, Martorell. La única diferència va ser que per coincidència amb la final senior de 1a. Catalana entre la UE Figueres i la UE Rapitenca, la final infantil es va jugar al camp 2, lloc sense tribuna ni grada coberta ni pràcticament cap tipus d’ombra tret d’una petita elevació amb una mica de vegetació que tapava el sol i també la visió... Com tot el dia a Martorell, temps assolellat i força calor. Molt esportivament, els jugadors del quadre perico van fer passadís al perdedor de la final, la UE Cornellà, subcampiona de Catalunya.


 









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M