dilluns, 18 de juny del 2012

EL CADET "A", CAMPIÓ DE CATALUNYA AMB TOTA JUSTÍCIA (1-1)













(Complex Esp. Torrent de Llops, Martorell; Baix Llobregat; Josep Maria).



F.C. Barcelona: 1 – RCD Espanyol Cadet “A”: 1

Alfonso Oliva, deixi-ho ja... això de l’arbitratge...

El RCD Espanyol ha vençut en totes les finals que s’han disputat diumenge a la tarda a Martorell. Abans havia perdut totes les finals disputades fins les hores. De les que ha guanyat l’equip espanyolista sobresurt per ser la de major categoria en edat i per ser sobre el FC Barcelona, la disputada en categoria de cadets.

Amb un bon partit d’un jove Cadet “A” amb varis membres del “B”, l’equip de García Escribano ha fet front a tota la legió africana barcelonista i ha estat a punt de vèncer en els vuitanta minuts de no ser per la pèssima actuació del col·legiat Alfonso Oliva Bueno, que en absolut justifica el seu segon cognom. Li ha perdonat la vermella al porter camerunès blaugrana en una jugada que no oferia cap tipus de dubta. Ha agafat l’esfèrica fora de l’àrea i s’ha fet amb la pilota. Només l’ha sancionat amb groga i poc desprès els barcelonistes han empatat forçant els penals, on podia aprofitar l'envergadura física d’aquest porter en els llançaments des dels onze metres... Ni així ha sabut el conjunt blaugrana guanyar.

Per que a més que ningú pensi que l’Espanyol ha guanyat als penals com guanyen la majoria d’equips, es a dir ficant-los i errant-ne algun el rival... no!, en absolut... L’Espanyol fidel a la seva patidora idiosincràsia s’ha valgut de l’èpica, de l’emoció i del miracle futbolístic fet realitat després de fallar els dos primers llançaments. I ha acabat guanyant... Tant increïble com cert.

Era la darrera final, i com és la que millor sabor de boca ens ha deixat, posarem fil a l’agulla precisament començant per la final de cadets. Però, no penseu que em deixaré les que han tingut un caire gens agradable... Parlarem de totes, doncs aquí es parla a les dures i a les madures. Quan es guanya i quan es perd. No com en altres llocs... Però l’ordre, si em permeteu l’escullo jo...

Però anem a pams... El RCD Espanyol s’enfrontava al campió de lliga. En els dos precedents en el torneig de la regularitat el triomf va ser blaugrana. Avui afrontava el partit amb tres jugadors cadets de primer any i a la cobertura: Lluis, i els jugadors del B Alex i Pol Mikel. En el segon temps també l’extrem Campu i el mig Joel Riera ha jugat una bona estona.

El quadre de García Escribano ha sorprès al conjunt blaugrana. No s’ha tancat darrere i s’ha estirat gaudint de bones ocasions per avançar-se en el marcador. Als dotze minuts un potent xut de Torito ha sigut rebutjat per Onana. L’equip espanyolista tindria una gran ocasió travessant el primer quart d’hora de joc quan Torito habilita en profunditat per Kike, però l’extrem gironí que es marxa cap a porta no pot superar a Onana rebotant-li l’esfèrica de la seva rematada, i quan la bola entrava la treu sota pals un defensor. Tampoc Écija troba el camí del gol en una centrada pentinada per un company, i que tot sol en el segon pal, envia als núvols la seva rematada.

Els minuts passaven i al menys l’equip ho intentava i no patia davant un temible Barcelona amb el seu poder físic de sobres reconegut. No encertava davant el gol però al menys el partit estava obert a l’esperança després d’una matinal per oblidar. Al 36’ disposaria l’equip de García Escribano d’una gran oportunitat en un contracop en el que Kike passa per Ècija i quan aquest li torna a la seva esquerra, l’ex del Gironés-Sàbat es queda tot sol dins l’àrea, però rellisca inoportunament i perd la gran opció...

El FC Barcelona que havia arribat en molt poques vegades amb un mínim de perill a la porta defensada per David Pedro Oliveros, tindria en el 38’ (dos abans de marxar-se ambdós conjunts als vestidors), la millor ocasió de tot el partit. Davant David Pedro un davanter blaugrana es confia massa a l’hora d’afusellar-lo, la pilota no entra entre el pal, el meta, un defensor, embolic monumental, intent de marcar d’esperó, més refusos, i passejant-se finalment l’esfèrica no entra dins de manera miraculosa. En l’acció el meta espanyolista necessità les assistències, però finalment es recuperà i va pogué continuar defensant la porta perica.

En el segon temps, l’Espanyol no surt gaire fi en els primers compassos. Es el Barcelona qui es veu més entonat i decidit a posar setge a la porteria rival. No obstant, serà l’Espanyol qui en una jugada aïllada aconseguirà perforar la porteria del seu rival, passat el primer quart d’hora del segon període. Carles Soria “Torito” remata de tisora d’esquenes a la porta, amb la fortuna que l’esfèrica rebota en un defensor barcelonista i la bola acaba dins la porteria culer.

L’Espanyol realitza el seu segon i tercer canvi, mentre que el quadre de Collblanc posa tota l’artilleria sobre el terreny de joc; primer cinc, després sis, i finalment set jugadors africans sobre el terreny de joc... Però l’Espanyol ha continuat lluitant plantant cara a la qualitat d’aquests jugadors i a un Barcelona que s’intuïa estaria a punt de reaccionar d’un moment a altre...

A falta de 12 minuts per la fi del partit, ocasió per Josimar en un potent xut que es marxa fora per ben poc . I ha arribat la jugada polèmica. Onana mesura malament les distàncies, o s’equivoca de línia pensant que és l’altre, la qüestió és que bloca per alt una pilota que li cau al seu abast amb les mans i fora de la seva àrea. El col·legiat no pot excusar-se en que no ho ha vist, doncs xiula la falta i li mostra cartolina groga. Tres minuts després el Barcelona empatarà mitjançant Josimar Aldair en rematar de cap al fons de la porta espanyolista. En el darrer minut de partit, una mitja volta de Sanabria ha sortit llepant l’esfèrica el travesser. I ja no hi havia temps per més. El futur campió vindria donat per la tanda de penals.


Fitxa tècnica:
FC Barcelona: André Onana, Sergi Palencia, Rodrigo Tarín, Ivan Rodríguez, Moustapha Seck, Wilfrid Kaptoum, Adama Traore, Albert Torreas, Arnaldo Sanabria, Lionel Enguene, Moha El Ouariachi.
Suplents: Josimar Aldair, Guillermo Lara (p.s.), Xavier Quintillà, Fco. Javier Álvarez, Alex Corredera, Alexis Yves, i Marc Rio.

RCD Espanyol: David Pedro, Iago, Alex, Lluis, Pol Mikel, Patrick, Kike, Torito, Èric Gràcia, Marc Roca i Ivan Écija.
Substitucions: Campu per Kike, m. 48; Alfredo i Joel Riera per Torito i Marc Roca, m. 57. Altres suplents: Roger Aleu, Pol Agustí (p.s.), Sergi Gamissans i Ramon Saavedra.

Àrbitre: Alfonso Oliva Bueno de la delegació del Garraf-Penedès, assistit en bandes per José Antonio Rodríguez Meriono i Joel Figuerola Rodríguez. Ha mostrat cartolines grogues a Josimar Aldair, m.55; Alfredo, m. 69; i Onana, m 68. Li ha perdonat la vermella al meta barcelonista instants abans de l’empat.

Gols: 0-1: Torito, m. 56; 1-1: Josimar Aldair, m. 71.

Penals: Èric Gràcia, atura Onana; 0-0: Sanabria, atura David Pedro; 0-0: Ivan Écija, atura Onana; 1-0: Marc Rio, gol; 1-1: Álex, gol; 2-1: Rodrigo Tarín, gol; 2-2: Campu, gol; 2-2: Moha, alt per sobre; 2-3: Patrick, gol; 2-3: Alex Corredera, alt, per sobre.

Incidències:
Final del Campionat de Catalunya Cadet disputat en el Mpal. Torrent de Llops aquest vespre. L’encontre s’ha retardat ostensiblement sobre l’horari previst, en esperar que finalitzés la final senior de 1a. Catalana entre la UE Figueres (clarament campiona) i la UE Rapitenca, al decidir-se que es jugués en el camp principal on es disputava la final mencionada. S’ha iniciat a les 20:10 hores. El segon temps s’ha desenvolupat pràcticament en la seva totalitat amb il·luminació artificial. En les files blaugranes, Albert Torras, i Mohamed El Ouarachi, ex jugadors del futbol base perico que va preferir en el seu dia canviar sentiment per talonari.



1 comentari:

Anònim ha dit...

A l'Espanyol els exculés Eric Gràcia i Ramón Saavedra, un dels quals també va preferir talonari.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M