diumenge, 17 de juny del 2012

EL JUVENIL DE DANI POYATOS,
JUGARÀ LA FINAL DE LA COPA DEL REI JUVENIL


















RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – C. Atlético de Madrid: 1

A LA FINAL!!!

El RCD Espanyol s’ha classificat per disputar la final de la Copa de S.M. el Rei de Juvenils que tindrà lloc el proper diumenge (si no hi ha variació de darrera hora), a la ciutat castellonenca de Burriana en empatar a un gol davant l’Atlético de Madrid, pel doble valor dels gols en camp contrari després d’empatar a dos gols en el Cerro del Espino fa tot just una setmana.

Les primeres ocasions han estat pels blanc-i-blaus disposats d’un inici a sentenciar l’eliminatòria a fi d’evitar possibles sorpreses desagradables. A una pilota llarga per Jafar el davanter ghanès hi ha arribat xutant i estavellant la seva rematada en el cos de Gil en una gran oportunitat als tres minuts de joc. En una altre passada de Rufo a l’espai per Jafar, el meta llençant-se als peus del davanter, hi arriba primer.

Comencen els problemes quan l’Espanyol jugant massa en horitzontal perd pilotes fàcils davant la pressió d’un Atlético que s’ha mostrat com un equip dur, fort físicament i difícil de batre. Canadell en perd una de molt perillosa i provoca el contracop a càrrec del davanter Ian que avançant xuta llepant la pilota el travesser de la porta defensada per Germán. La rèplica espanyolista una pujada de Ruben Duarte (també avui ha jugat cobrint el lateral esquerre) acaba amb una passada de la mort sense destí que es passeja per l’àrea sense rematador.

L’Atlético no s’ha prodigat gaire en atac en aquest primer temps però quan ho ha fet, ha sigut amb perill. Una penetració de Borja Galán guanyant línia de fons per l’esquerra de l’atac matalasser ha acabat amb un xut amb poc angle que ha rebutjat com ha pogut cobrint l’angle curt, Germán; el refús del meta ha sigut altre cop rebutjat defectuosament per la cobertura perica acabant l’esfèrica als peus de Dani Márquez qui des de la frontal ha deixat anar un tret dur que s’ha estavellat al pal a mitja alçada. L’Espanyol tornava a respirar després de l’ensurt...

I del que podia haver sigut el 0-1 en 7 minuts s’ha passat a l’1-0 favorable als locals. Ha sigut una perfecta triangulació de Rufo per Canadell qui guanyant línia de fons li envia la passada de la mort precisa i perfecta per que Jafar oportú a boca de canó, marqui el primer gol del partit. Amb aquest resultat s’arribava al descans.

En el segon temps, l’Espanyol ha tingut més problemes. Als quatre minuts una paret molt bona ha acabat amb un remat de Thomas que Germán molt segur ha enviat a còrner. Mentre, el conjunt matalasser força dur en el joc s’anava carregant de cartolines amb el pas dels minuts. Els madrilenys han tingut una bona opció a peus d’Ian després de rebre una bona passada de Thomas, però el xut del davanter ha sigut força innocent i no ha tingut problemes Germán per fer-se amb l’esfèrica.

Tot i que l’Espanyol dominava més, les ocasions més o menys clares s’anaven succeint a una i altre porteria amb la sensació progressiva que si l’equip perico no marcava el segon acabaria patint doncs li era força difícil pogué controlar bé l’encontre davant l’empenta d’un Atlético amb molt més força que els espanyolistes. Arroyo ho ha provat amb un xut des de fora de l’àrea aturat en dos temps pel meta madrileny Gil. A l’altre àrea, Héctor Rodríguez al tall llençant-se a la gespa evita mals majors en una perillosa acció matalassera. El defensa visitant Pablo, incorporat a l’atac, remata de cap fora, un bon servei des de la dreta de l’atac madrileny. Márquez abans de ser substituït també ho intenta rematant per sobre el travesser. Alex, ha estavellat la pilota a la xarxa exterior de la porta espanyolista.

Mica a mica el conjunt madrileny li anava menjant terreny a un Espanyol que sembla faltar-li gas en aquesta recta final de partit. La temporada ha sigut força llarga lluitant fins el darrer encontre, la tarda a Sadrià era força calorosa i el rival dels pericos en aquesta ocasió un equip molt físic i de qualitat. El gol s’intuïa podia arribar...

I efectivament l’Atlético de Madrid ha acabat empatant. Una passada de la mort que Ian no ha perdonat a boca de canó. Ho ha fet vuit minuts abans del final del partit posant emoció al partit, i forces nervis a la parròquia espanyolista que ha vist com un altre gol matalasser els deixava fora de la final de Burriana...

L’Espanyol ha tret forces d’on ha pogut, i ha intentat controlar més el partit en aquests darrers minuts. Una centrada de Jafar no l’ha pogut controlar dins l’àrea Rufo quan estava totalment sol. El paraguaià Pedro ha sortit en el lloc del golejador espanyolista. Abans Héctor havia sigut substituït per Aitor, ocupant l’eix de la cobertura Ruben i passant el recent ingressat al terreny de joc a la lateral esquerra. Ismael Traoré ha sortit per Joan. Poyatos intenta esgarrapar segons al cronòmetre i donar entrada a homes de refresc. Un ràpid contracop a càrrec de Miravent no s’aprofita en no pogué precisar la passada. Arroyo tindrà el gol de la tranquil•litat, però quan es troba tot sol dins l’àrea en comptes d’afusellar a Gil, intenta una passada de la mort que no condueix a res.

En el darrer minut Thomas veu la segona cartolina i deixa al seu equip amb 10 jugadors. Simón del Pino que es veu no ha mostrat prou targes (la majoria merescudes i encara alguna més hauria d’haver mostrat) no vol encara finalitzar encara l’encontre i ens “regala” cinc minuts llarguíssims d’afegit. L’Espanyol no obstant, aguanta bé ara amb superioritat numèrica i deixa córrer el temps controlant bé el joc fins que el xiulet final dona la classificació per la final.

Posteriorment, nervis en alguns jugadors i una picabaralla sense conseqüències en el mig del camp un cop finalitzat el partit. Tot plegat res, la tensió acumulada per uns i altres. L’Espanyol torna a ser per mèrits propis a una final de Copa del Rei Juvenil. I repetirà un any després. Esperem i desitgem que amb millor fortuna que la que va tenir la passada temporada. Així ho creiem. Felicitats a Dani Poyatos, al seu cos tècnic i com no als jugadors, veritables protagonistes, i familiars i públic fidel a la Ciutat Esportiva que els han recolzat tots els partits.

Demà diumenge al Mini-Estadi, dirimiran l’altre plaça per la final de Burriana, el FC Barcelona i el Málaga CF, amb resultat favorable a l’anada pels andalusos per un clar, però encara no definitiu, 3-0.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Germán, Arroyo, Bonilla, Héctor, Rubén, Albert Miravent, Kilian, Joan, Jafar, Rufo i Canadell.
Substitucions: Gil per Canadell, m. 65; Aitor per Héctor, m. 76; Pedro per Rufo, m. 83; Isma per Joan, m.86. Altre suplent: Pau (p.s.).

C. Atlético de Madrid: Gil, Luis, Adrián, David Gómez, Pablo, Dani Márquez, Calero, Thomas, Ian, Alex, i Borja.
Substitucions: Ivi Adrián, m. 67; per Glory per Dani Márquez, m.76; Buzzo per David Gómez, m. 79. Altres suplents: Moreno i Perales (p.s)


Àrbitre: Israel Simón del Pino. Ha mostrat cartolines grogues a Bonilla, m. 17, Dani Márquez, m. 34, Joan, m. 39, Thomas (m. 41’ i 89’, motiu pel qual ha estat expulsat), Pablo, m 52, Borja, m. 65, Calero, m. 69, Alex, m. 87, i Arroyo, m. 88.

Gols: 1-0: Jafar, m. 35; 1-1: Ian, m. 82.

Incidències:
Encontre corresponent a la tornada de les semifinals de la Copa de S.M. el Rei de Juvenils disputat en el camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque en una tarda plenament estiuenca amb cel seré i ambient assolellat.
















2 comentaris:

Anònim ha dit...

Anda Jose Maria se nos va el gran capitan Amat al Farsa, que le vas a decir ahora....

Anònim ha dit...

primera parte floja y segunda parte mucho mejor
ahora todos a la final




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M