divendres, 24 d’agost del 2012

L'ESPANYOL FINALISTA DE LA COPA CATALUNYA (2-0)
ES VEURÀ LES CARES DOS COPS EN MENYS D'UNA SETMANA AMB EL BARCELONA
























(Mpal. Nou Congost, Manresa; El Bages: Josep Maria)


RCD Espanyol Femení “A”: 2 – CD Sant Gabriel: 0

El RCD Espanyol i el FC Barcelona disputaran el proper dilluns (18:45h.) al Mpal. Nou Congost de Manresa, la final de la vuitena edició de la Copa de Catalunya Femenina, en vèncer les espanyolistes al CD Sant Gabriel per 2-0. Les barcelonistes s’han desfet de l’Estartit per un clar 8-0 i seran les rivals de les espanyolistes amb les que s'hauran d'enfrontar dos cops en menys d'una setmana (rival també a la primera jornada de lliga a la Dani Jarque).

No ha sigut gens fàcil, encara que el marcador pugui fer-ho pensar. De fet les col•legials han estavellat fins a tres rematades al travesser (dos d’elles en el tram final del partit que haguessin pogut modificar el còmode triomf espanyolista).

L’Espanyol encara s’ha mostrat mancat de rodatge: Es lògic a aquestes alçades i més si a sobre es troba amb un rival que ha lluitat molt al mig del camp dominant amples fases del partit i posant-li molt complicades les coses a un Espanyol que no trobava la manera de superar al seu rival ciutadà.

La primera acció de perill ha sigut del Sant Gabriel mitjançant Georgina ficant la cama perillosament i a punt de sorprendre a Mariajo gairebé sense angle. El quadre perico s’ha mostrat més incisiu per la dreta amb les escapades de Débora. Marta Villagrasa ha penetrat al quart d’hora per l’esquerra i dins la petita ha hagut de rebutjar a còrner Vanesa evitant mals majors. Mentre, l’Espanyol no duia gens de perill i tan sols en una acció en la que Berta Noguera s’ha avançat a Monforte sortint fora de l’àrea, s’havia aproximat a l’àrea rival les noies de Carrión.

Als vint minuts ocasió per Sara Serna rematant davant Berta, i traient a dos metres de la línia de gol Estella quan l’osonenca Berta estava ja batuda. Al quadre espanyolista li ha costat molt donar sentit a la circulació de l’esfèrica amb criteri, doncs ha perdut moltes pilotes en zona força compromesa que a bon segur davant altres davanteres amb més encert la sort del partit hagués pogut ser altre. Cal citar que una de les jugadores més efectives cara a porta del quadre col•legial, Marta Cubí, ocupa des del darrer tram de la passada temporada la demarcació de defensa central !!!.

La forta pressió del Sant Gabriel ha propiciat errors greus de diverses jugadores periques en moments del primer temps. Pereira al 23’ (amb xut per sobre del travesser), Vanesa quan el marcador ja reflectia mínima victòria espanyolista (amb xut final de Carol per sobre la porteria a còrner en rebotar en Torrejón), o un error greu en una sortida de Mariajo que no ha sigut gol per que Déu no ha volgut, sortint fora, creuada, la rematada de cap de Carol. Georgina Carreras ha provat superar a Mariajo amb un remat de cap, però la sabadellenca enviant a còrner ha evitat el gol.

Més encert ha tingut el conjunt espanyolista – que tot i jugar de local lluïa la segona indumentària -. Una passada excepcional de Sara Monforte a l’espai per la carrera de Débora que ha fet pujar el primer gol al marcador. L’extrem dretana espanyolista ha posat la directa i encarant a la meta gabrielista, l’ha batut amb una rematada creuada, rasa, ajustada al pal dret de la porteria de la vigatana Berta.

Es complia una quarta part de l’encontre, i l’Espanyol prenia avantatge davant un Sant Gabriel que estaria a punt d’encaixar el segon quan altre cop Sara Monforte obrint de primera per Débora qui torna a escapar-se com una centella per la banda dreta i col•loca una centrada per Mary Paz, qui tota sola dins l’àrea, estavella la seva rematada al cos de Berta. També al llançament d’un servei de cantonada (40’), Monforte s’ha elevat superant la defensa gabrielista i ha rematat de cap per molt poc per sobre el travesser.

En altre discutible jugada, Monforte ha tornat a obrir a l‘espai en acció anàloga a la del gol, però aquest cop Petrova ha considerat a instàncies de la seva assistent, que la situació era antireglamentària. En el 44 i escaig, Carol Miranda llença un tret bombejat que atura no sense problemes Mariajo.

Rocío Serrano ha estat a punt de donar l’ensurt en els primers compassos del segon període. Seu ha sigut un llançament d’un lliure directe que ha tret espurnes del travesser de la porteria de Mariajo (51’). Altre cop minuts després, la lateral esquerrana del Sant Gabriel, superant molt bé a Pereira, ha penetrat per l’àrea enviant una passada de la mort que en mig d’un munt de cames no ha trobat el destí desitjat.

Carrión ha introduït el primer canvi amb la sortida de Brenda per Sara. La 19 espanyolista penetraria minuts després dins l’àrea del Sant Gabriel superant a dos adversaris. La segona, la fa caure dins l’àrea i Petrova Borislavova no ho dubta assenyalant penal. El transforma amb molta seguretat i per alt, Vanesa Gimbert suposant el 2-0 que acabaria sent definitiu.

Aquest segon gol ha deixat força tocat al Sant Gabriel que ha minvat molt en el seu joc a partir d’aquest instant, dominant el quadre perico totalment el partit en els següents minuts. Carrión donaria entrada a Alba Pomares, Núria i finalment Claudia Montagut (fitxatge procedent de les divisions inferiors del FCB). L’equip espanyolista tindria ocasió de sentenciar la semifinal quan en el 68’ Monforte d’un bon remat de cap ha obligat a Esther Romero a salvar sota pals. També Mary Paz ha gaudit de dues bones ocasions però per excés d’individualisme ha malbaratat la situació doncs no ha passat a Monforte totalment sola que l’acompanyava en la primera jugada. En la segona acció individual (77’) ha caigut dins l’àrea i tot i que ha demanat el màxim càstig, aquest cop Petrova no l’ha concedit. També Meseguer ha pogut fer el tercer després d’una errada en la sortida de la meta Berta.

Quan el Sant Gabriel donava la imatge d’estar vençut i físicament mort, abatut per l’efectivitat espanyolista que elles no han tingut, ha posat contra les cordes al quadre perico. Era el minut 87 quan Georgina Carreras aprofita una errada a l’eix defensiu espanyolista, es queda sola després d’un bon control dins l’àrea i afusella Mariajo rematant al travesser. En els darrers instants del matx (Petrova a concedit tres minuts de prolongació), ha sigut la central ex barcelonista Esther Romero qui llençant des de quaranta metres un servei de falta, davant la sorpresa de tothom, ha tornat a estavellar l’esfèrica al travesser. Era el tercer travesser del conjunt gabrielista. No n’hi havia per més. L’Espanyol es classificava per disputar la seva setena final de la competició. En el seu poder, quatre títols conquerits. En les tres darreres el guanyador ha sigut el proper rival de les espanyolistes. Dilluns, doncs, disputa del primer títol de la temporada en l’òrbita perica.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Andrea Pereira, Marta Torrejón, Vanesa, Sonia Matías; Meseguer, Sandra Vilanova; Sara Monforte, Débora, Sara Serna; i Mary Paz.
Substitucions: Brenda per Sara Serna, m. 56; Alba Pomares per Débora, m. 65; Núria Mendoza per Andrea Pereira, m. 72; Claudia Montagut per Mary Paz, m 86. Altres suplents: Mireia Nàgel (ps), Lara, i Eli Sivera. Entrenador: Luis Carrión.

CD Sant Gabriel: Berta Noguera; Estella, Eva Llamas, Marta Cubí, Rocío Serrano; Carol, Georgina; Carla Gómez, Marta Lilo, Cristina Baudet i Marta Villagrasa.
Han jugat també: Esther Romero, Aïda García, Julia Rebollo i Mónica Orteu. Altres suplents: Marina (ps), Alba Mena, i Ester Gimeno. Entrenador: Takahisa Shiraishi.

Àrbitre: Victòria Petrova Borislavova, del comitè tècnic català, delegació de Barcelona. Assistida en bandes per Verònica Rodríguez Ruíz i Tamara Martín Beret. Ha amonestat a Sara Monforte per part espanyolista, m. 53.

Gols: 1-0: Débora, m. 27; 2-0: Vanesa, (pen.), m. 61

Incidències: Encontre corresponent a la primera semifinal de la Copa de Catalunya Femenina, disputat en el Mpal. del Nou Congost de Manresa. Marta Torrejón i Carol Miranda han exercit de capitanes d'ambdós conjunts respectivament. En les files del Sant Gabriel diverses jugadores amb passat blanc-i-blau: Berta Noguera, Marina Marimón (meta avui suplent), Marta Cubí, Rocío Serrano, Carol Miranda, Eva Llamas, Georgina Carreras, Aïda García i Mònica Orteu. Presència d’espanyolistes a la grada del Nou Congost així com de membres de la PBB del Bages.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M