diumenge, 19 d’agost del 2012

L'EQUIP EVIDÈNCIA LES SEVES MANCANCES (2-1)

RCD Mallorca: 2 – RCD Espanyol: 1

Ja hi tornem a ser-hi. Volíem la lliga, ja la tenim aquí. I comença com sempre. Res de nou a Can Perico. Derrota dolorosa en un partit que semblava acabar amb un repartiment de punts malgrat algunes greus errades defensives i el poc puntx d’un equip que confirma tot el que malauradament molts pensàvem d’ell. Necessita reforços i més d’un...

El fet que Wakaso (jugador de l’Elx que va fracassar al Villarreal on ni jugava pràcticament) fos ahir el millor junt al meta Cristian, ja dona la veritable imatge d’aquest Espanyol. Que Álvaro Vázquez amb peu i mig fora del club (si es materialitza alguna de les ofertes que per ell hi ha després de tota la moguda amb el tema de la denuncia) i Rui Fonte siguin els davanters en aquesta inaugural jornada del campionat ja deia ben a les clares el que es podia esperar. Cert també, que la mala sort s’ha enganxat com una paparra al conjunt perico en forma de lesions d’homes que poden ser importants com Colotto i Sergio García, al marge de la de Baena també de fractura de metatarsians. Però els desajustos i greus errors en la línia defensiva que era la línia que semblava oferir més solvència en la pretemporada, posen l’espanyolisme en un estat de preocupació molt més enllà que la simple derrota que no passa de ser tres dels molts punts que al llarg d’una temporada es llencen d’una o altre manera, per unes o altres circumstàncies.

Curiosa la dada: Tejera no va sortir d’inici fins que es portaven 80 minuts de joc. L’altre actor del bescanvi, l‘ara mallorquinista Javi Márquez tampoc es va lluir en excés tot i que sortir de titular sent el primer substituït per Caparrós...
El principi horrorós. Només la fortuna i el meta Cristian Álvarez van evitar que en els primers deu minuts de joc el conjunt balear sentenciés el partit i s’acabés aquest malson d’una nit d’estiu amb el més breu espai de temps.


Abans del gol, ja va avisar el Mallorca amb un cop de cap de Hemed que l’argentí va aturar brillantment. Posteriorment que el balear obrís el marcador, al recollir un enviament de Nsue, donar-se mitja volta i deixant anar una rematada al fons de la porteria espanyolista, també en un servei de cantonada llençat per Javi Márquez, el meta argentí va evitar el segon a remat del golejador mallorquinista. Wakaso va igualar el marcador després d’una bona llarga passada de Cristian Gómez (de més a menys), i ens va fer respirar donant oxigen amb el seu gol.

L’Espanyol de Pochettino manté la possessió però sempre lluny de l’àrea rival. A partir de la zona de tres quarts, a l’equip li falten idees i sobre tot qualitat. Domini com hem vist a la pretemporada força estèril i poques situacions de perill. Albín com si no hi fos, a l’estil Rui Fonte, i Álvaro lluitant i intentant-lo però sense demostrar res i sense justificar en absolut les seves desmesurades pretensions. En els millors moments de l’equip en el segon tram del primer temps, va intervenir en varies accions però en cap d’elles va saber superar al meta Aoute. Tampoc Wakaso amb algunes rematades ni el mallorquinista Pereira van aconseguir els seus objectius en jugades que van tenir lloc quan el partit ja moria en la seva primera part.

En el segon temps, el Mallorca va donar l’ensurt quan al minut 55, Nunes va estavellar l’esfèrica al travesser en rematar de cap un servei de Nsue. Després seria Hemed qui altre cop portaria perilla amb un tret des de la frontal que se’n va anar fora per poc.

Wakaso (que surt a targeta per partit) la va veure al 63’ després d'una molt dura acció i com de costum no sabent-se controlar a l’hora de recuperar la pilota a punt va estar de veure la segona. Pochettino el va substituir perdent el jugador més entonat el quadre perico. Cristian Alfonso no va estar gens encertat i com sempre Rui Fonte poc va aportar (tan sols una acció que va acabar desaprofitant un desencertat Verdú malament). El joc va ser cada cop més ensopit i l’empat semblava el resultat amb que s’arribaria a la fi del partit.

Però no, la crueltat del futbol altre cop va colpejar un Espanyol que quan s’intuïa propietari d’un primer punt va acabar veient com tornava a casa de buit. Si algú va mostrar que podia marcar, aquest va ser el conjunt local, doncs Marc Fernández ja havia avisat instants abans. Va ser Hemed, convertit en heroi per una feble i erràtica defensa espanyolista, qui va marcar el gol del triomf balear després que la pilota rematada per Pereira s’estavellés al travesser, gaierebé a la creueta - i els defensors pericos se la quedessin mirant...


Fitxa tècnica:
RCD Mallorca: Aouate; Ximo, Nunes, Bigas, Antonio López; Pina, Javi Márquez, Nsue, Pereira; Hemed i Víctor.
Substitucions: Joao Víctor per Javi Márquez, m. 55; Marc Fernández per Nsue, m. 74; Martí per Pina, m. 81.

RCD Espanyol: Cristian Alvarez, Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez, Cristian Gómez; Albín, Verdú, Wakaso i Alvaro Vázquez.
Substitucions: Rui Fonte per Álvaro Vázquez, m. 64; Cristian Alfonso per Wakaso, m.69; Tejera per Cristian Gómez, m. 82.

Gols: 1-0: Hemed, m. 2; 1-1: Wakaso, m. 6; 2-1: Hemed, m. 85.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, del comitè navarrès. Bé, sense problemes. Cartolines grogues per Nunes, m. 33, Nsue, m. 38 i Martí, m. 92 per part local, i a Víctor Sánchez, m. 12 i Wakaso, m. 63, per part espanyolista.

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada de lliga a 1a. Divisió, disputat a les 23:00hores al Iberostar Estadi, a Palma de Mallorca, davant 11.703 espectadors. Abans de l’inici del partit, han rebut la insígnia d’or del Real Mallorca les medallistes olímpiques mallorquines Brigitte Yagüe (taekwondo) i Marga Crespí (natació sincronitzada) i han fet la sacada d’honor. També els patrocinadors mexicans d’ambdós conjunts (Riviera Maya i Cancún respectivament) han fet un acte ritual.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bańo tactico y leccion de como se plantea un partido de futbol y se acierta en los cambios de caparros a pochettino. Es increible que temporada tras temporada y partido tras partido esa lacra que es pochettino no sea capaz de corregir y aprender. Que sobrevalorado tienen en el club a este aprendiz de entrenador. Por Dios abran los ojos y echadlo ya¡ Fichemos a valverde y sabremos lo que si es un gran entrenador y no este chulo prepotente que se cree el gran creador del futbol.

Anònim ha dit...

Pochettino dimision y planes a la pu.. Calle.

Anònim ha dit...

No importa valverde, cualquier entrenador de primera es mucho mejor que el cuatrero pochettino y su banda, año tras año los mismos errores de siempre, y uno que entiende un poquito de fuera enseguida se da cuenta que este equipo ni esta trabajado ni juega a nada, todo el contrario que la mayoria de nuestros rivales, que teniendo peores plantillas si saben competir y jugar a lo que marca su entrenador correspondiente, todo lo contrario que nosotros. Dimision ya pochetino y todo su cuerpo tecnico de inconpetentes




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M