dissabte, 25 d’agost del 2012

ESPANYOL - ZARAGOZA (ESTADI RCDE, 21:00h.)

Cornellà-El Prat obre les portes a un nou campionat. Mentre encara no sabem que passarà (i ni tan sols si jugarà) amb Álvaro Vázquez, quan encara estem a l’espera d’uns reforços que semblen mai arribar, mentre jugadors com Thievy o el mateix Galán no compten pel tècnic hispà – argentí i ignorem si marxaràn o no, l’equip espanyolista afronta el seu segon encontre de lliga amb l’esperança de fer-se amb els tres primers punts i no demorar més un triomf, que amb el desencís i preocupació com a sentiment majoritari de l’afició, es més que necessari obtenir a fi de no agreujar més aquest pessimisme.

Serà davant un Real Zaragoza, un rival bastant conegut en tots els aspectes, presidit per Fernando Molinos. Conegut també esportivament, doncs l’equip de Pochettino ja es va enfrontar en el darrer compromís de pretemporada amb ell, al Memorial Carlos Lapetra a la Romareda. L’empat va ser el resultat d’aquell encontre en el que els blanc-i-blaus van perdre el trofeu en la tanda de penals.

Allò era pretemporada i ara és lliga; les proves ja han passat i arriba l’hora de la veritat. Cornellà-El Prat inicia per tant avui, la seva quarta temporada amb la esperança que veritablement sigui un fortí on l’equip es faci fort, cosa que fins ara –estadística en mà – no s‘ha complert. La davallada del nombre actual de socis i d’assistència d’espectadors en els darrers temps a l’estadi ja en la passada campanya, tot això en consonància amb la crisi econòmica, i (malgrat molts no ho vulguin veure) amb els desenganys esportius de l’equip, son altres factors també a tenir en compta en una temporada que s’enceta plena d’incògnites i de preocupació.

El tècnic Mauricio Pochettino ha convocat per aquest partit a: Cristian Álvarez, Kiko Casilla, Javi López, Forlín, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Capdevila, Víctor Álvarez, Víctor Sánchez, Sergio Tejera, Cristian Gómez, Wakaso, Verdú, Albín, Simao, Álvaro Vázquez, Rui Fonte, i Christian Alfonso. Son baixa d’aquesta convocatòria per decisió tècnica, Thievy i Galán. La novetat és la presència del darrer fitxatge, el portuguès Simao Sabrosa.

El tècnic del conjunt aragonès, Manuel Jiménez, ha convocat pel partit d’aquesta nit a Cornellà-El Prat a 19 jugadors: Roberto, Paredes, Álvaro, Lanzaro, Goni, Aranda, Edu Oriol, H. Postiga, Apoño, Montañés, Romaric, José Mari, Zuculini, Abraham, Pintér, Javi Álamo, Leo Franco, Ortí i Víctor Rodríguez.

Arbitrarà l’encontre, el col•legiat de la territorial andalusa, José Luís Paradas Romero, assistit en bandes per Jesús Zancada Lobato i Jorge Canelo Prieto. El partit donarà inici a les 21:00 hores.


El filial, a Villarreal.

Per la seva part, el RCD Espanyol “B” iniciarà el campionat de lliga a nova categoria de Segona Divisió B, adquirida en els despatxos, amb la visita a la Ciutat Esportiva del Villarreal CF per enfrontar-se al conjunt filial grogec. L’equip entrenat per Lluis Planagumà serà una bona pedra de toc per comprovar quin és el veritable potencial d’un equip (el filial perico de Raul Longhi) fet a cop de fitxatges de tota la geografia espanyola, amb molts pocs integrants del futbol base espanyolista i amb uns objectius esportius que encara no han quedat clars (al menys per qui escriu aquestes línies).

Serà a les 12:00 del migdia de demà diumenge i amb arbitratge de Raúl Nicolàs Espejo, de la territorial murciana.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M