diumenge, 9 de juny del 2013

EL CADET GOLEJA AL NÀSTIC I PRESENTA
LA SEVA "CANDIDATURA", A REVALIDAR EL TÍTOL













RCD Espanyol Cadet “A”: 4 – C. Gimnàstic de Tarragona: 0


El RCD Espanyol va aconseguir dissabte superar les semifinals del Campionat de Catalunya en derrotar a partit únic al Gimnàstic de Tarragona (botxí del Cornellà) al camp principal de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Els de Dani Fernández es marxaren als vestidors amb una avantatge de dos gols i al primer minut del segon període, sentenciaren el partit amb un tercer gol que feien inútils tots els esforços del Nàstic per seguir plantant cara a un Espanyol que a les hores, baixà progressivament la intensitat del joc i malgrat aquesta circumstància, encara anotà un darrer gol, certificant de manera prou solvent el passi a la gran final.

El conjunt grana sortí molt fort al terreny de joc. Sorprengué clarament a un Espanyol que li va costar al menys deu minuts agafar el comandament del joc. Al primer minut estigué a punt d’avançar-se el quadre tarragoní en una acció que a bon segur hagués pogut canviar sensiblement el decorat del partit. Una centrada des de la dreta de Josep es rematada de cap per Micki, sortint l’esfèrica un parell de pams per sobre el travesser.  Un xut d’Oscar fou blocat pel porter espanyolista Pol Agustí.  

La primera arribada clara dels espanyolistes fou una triple ocasió: Remat de Campu, rebuig dins l’àrea, un intent de xilena d’un company, rebuig d’un defensor i finalment altre cop Campu intenta treure petroli d’una jugada embolicada.  Seria abans d’arribar a l’equador del primer temps, quan l’Espanyol progressant bé per banda dreta amb la pujada de Pol Mikel Lirola, col·loca aquest un centre perfecte per que Campu dins l’àrea petita toqui lo just per enviar la bola al fons de la porteria.  Repetiria a la poca estona Pol Lirola en idèntica acció, però aquest cop la seva centrada fou massa tancada i acabà sent aturada pel porter Arnau.  

Entrant per l’esquerra amb Aarón trencant la defensa grana, Adrián Rivas tingué una gran oportunitat de fer el segon, però rematà malament el centre del seu company. El propi Rivas en el 24’ obligaria a intervenir a fons al meta tarragoní per treure amb la mà com va pogué un enverinat centre xut. El Nàstic ha d’obrir línies i ho aprofita l’Espanyol per sortir a la contra; Campu travessa el mig del camp com una fletxa, obre a l’espai per Sergi qui de primera veu al mig tot sol a Alex López qui xuta en la frontal aturant el porter amb forces problemes i en dos temps.

El Nàstic estigué a punt d’empatar l’encontre quan el seu davanter Micki envià una canonada al travesser tot just abans de la mitja hora de joc.  La rèplica local, una centrada des de la dreta rematada per Alex, fora.  Al minut trenta-sis, l’equip espanyolista encarrilaria l’eliminatòria amb un segon gol.  Pol Mikel Lirola agafa la bola en zona de tres quarts, deixa enrere un rival avançant i sense pensar-s’ho dues vegades envia una potent canonada que tocant a la part interior del travesser, acaba botant i entrant dins la porteria grana.

El partit quedaria sentenciat quan al primer minut del segon temps, Sergi Santesteban fa el tercer aprofitant un centre passat i rematant creuat. Campu tingué una bona ocasió, però el seu potent xut fou massa centrat.  El partit va anar perdent ritme, i amb les interrupcions de les substitucions i el marcador ja sentenciat, baixà sensiblement el nivell del joc.  Una de les ocasions més clares en el darrer tram de partit fou una centrada de Labiano que estavella Carlos Cano el seu remat de cap a les cames d’un defensor. Marc Miquel s’avançà massa en el darrer instant la bola en altre jugada, i donà temps al meta visitant a llençar-se i fer-se amb l’esfèrica.

En un intent de paret entre Joel i Marc Miquel, aquest darrer no precisà el seu darrer passi quan el mig volant espanyolista es quedava tot sol. Finalment, tot just abans del xiulet del col·legiat assenyalant la fi del partit, l’Espanyol tingué temps suficient per arrodonir una mica més el resultat quan altre cop Pol retallant al adversari, col·loca una profunda pilota que Labiano, en el lloc just a la frontal de la petita, no té més que tocar per enviar al fons de la porteria tarragonina.   

Amb dues golejades davant Gironés-Sàbat i davant Gimnàstic de Tarragona, es presentarà l’equip de Dani Fernández com a targeta de presentació,  a la final de Vilanova, per intentar revalidar el títol aconseguit per la fornada del 96 sota les ordres de García Escribano al Torrent de Llops, Martorell.                           


    
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pol, Pol Lirola, Lluis, Aarón, Gonzalo, Manchón, Sergi, Alex, Campu, Melendo i Adrián Rivas.
Substitucions: Carlos Cano i Labiano per Rivas i Sergi; Roger Aleu per Manchón; Oscar Villanova per Alex; Joel i Marc Miquel per Oscar Melendo i Campu.  Altre suplent: Manuel (p.s.)   

C.Gimnàstic: Arnau, Oscar, Arturo, Miquel Ángel, Josep, Ion, Micky, Some, Brian, Marc i Uri.
Suplents: Eric, Ricki, Ramón, Plana, Sergio, David i Alberto (p.s.)

Àrbitre: Marcos López Jiménez, assistit en bandes per Albert Ruíz Berlanga i Anael Ruíz Díaz. Va mostrar cartolines grogues als locals Lluis, m. 47 i Sergi, m. 48 i als visitants Miquel Ángel, m. 24 i Brian, m. 54.

Gols: 1-0: Campu, m.17; 2-0: Pol Lirola, m. 36; 3-0: Sergi, m. 41; 1-0: Labiano, m. 80.

Incidències: Encontre corresponent a la semifinal del Campionat de Catalunya de Cadets, disputat a partit únic, al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque  ahir tarda amb temps assolellat amb núvols d’evolució. Temperatura suau tenint en compta l’època que ja ens trobem.          








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M