dimarts, 11 de juny del 2013

EL FEMENÍ "B" GUANYA A CAN BARÇA,
I ES PROCLAMA CAMPIÓ DEL TORNEIG COMPLEMENTARI (1-2)

FC Barcelona “B”:  1 - RCD Espanyol Femení “B”: 2

Campiones!!!

El RCD Espanyol es va adjudicar el torneig Complementari de Segona Divisió Nacional Femenina, en derrotar al filial femení del  FC Barcelona a la Ciutat Esportiva Gamper, en partit disputat el passat migdia de dissabte, corresponent a la tercera jornada d’aquesta competició i que s’havia d’haver jugat el  passat 12 de Maig, però al disputar diversos torneigs l’entitat culer, s’ha anat endarrerint fins disputar-se el passat dissabte dues setmanes ja un cop finalitzat el torneig. Tot i que encara manquen alguns partits per disputar, tant Barcelona B com Espanyol B, arribaven al partit com a capdavanters diferenciats de la resta d’equips i per tant, amb l’opció de dirimir el resultat final de la competició en aquests darrers noranta  minuts.

Al FC Barcelona li valia un empat, doncs avantatjava en dos punts al conjunt de “Titi” Camúñez després de l’empat d’aquestes a Badalona; a les espanyolistes només els hi hagués valgut l’empat en la Gamper si haguessin guanyat a Badalona per una renda suficient de gols com per superar l’average general al quadre culer. A més, al disputar-se a una sola volta en forma de lligueta, cal esmentar que el derbi va caure després del sorteig, a disputar-se (cosa estranya!)...  en territori barcelonista.

El conjunt entrenat per Joaquín Querol, que no comptava amb la participació de les bessones Garrote, que eren baixa, en cap moment del partit donà la impressió de pogué endur-se el partit. En un primer temps igualat, amb domini altern, l’Espanyol amb molt més control de l’esfèrica, ja mostrà les seves credencials a endur-se l’encontre.  Amb una cobertura encertada i amb Vero amb darrera instància, el quadre perico aguantà bé pràcticament la primera mitja hora de joc fins que les barcelonistes s’avançaren en el marcador en una aïllada jugada. Seva fou la millor jugada tret dels dos gols en aquest primer període, com un llançament de Chamarro des de pràcticament mig camp que s’estavellà al travesser de la porteria defensada per Alba Moreno.

El FC Barcelona s’avançà quan en una centrada des de la dreta a càrrec de Cristina Monge li posa la bola dins l’àrea a Judith Fernández qui controla d’esquenes, es gira i remata molt bé ajustat a l’esquerra de la porteria de Vero.

Però molt poc li durà l’alegria al conjunt culer. Alba Pomares rep una preciosa assistència de Chamarro, es queda tota sola davant Alba Moreno, remata errant el mà a mà al cos de la porter culer, però en segona instància i a plaer envia la bola dins la porteria barcelonista. Era l’empat a un gol, i el més negatiu la lesió de la davantera Haley per part espanyolista.

En el segon temps, tres substitucions per bàndol en el començament del mateix.  Les de Titi Camúñez  tornaven a controlar el partit sense passar gens d’engunies, fins que en el minut 13 de la represa, Anna Ramos acaba fent caure a  Andrea Granados un parell de pams dins l’àrea barcelonista. L’entrada és clara i dins. No ofereix cap tipus de dubta tot i que en aquell lloc no tots els col·legiats així ho veuen... L’encarregada de transformar el penal en el gol del triomf és Mónica López (qui ha marcat en els tres partits darrers el gol decisiu). Enganya llençant a l’esquerra de la meta  María Ripoll, que fou qui ocupà el marc barcelonista en els segons quaranta-cinc minuts.       

Amb el triomf en la mà, l’equip espanyolista encara jugà amb força més tranquil·litat i els minuts anaren passant sense que el Barcelona pogués fer res per variar la dinàmica del partit. L’Espanyol tingué una bona ocasió en un lliure directe força perillós, però el llançament d’Eva Blanco fou massa tou intentant col·locar l’esfèrica.

A partir del darrer quart d’hora, el Barcelona començà a mostrar quelcom més del exhibit durant els 75’ minuts anteriors, i tingué una bona oportunitat en una pilota  centrada per Gemma des de la dreta que Judith remata bastant centrat i dona opcions a que Vero aturi la bola. En el 78’ altre cop Gemma, penetrant, finalitza la jugada amb un xut que Vero tapant l’angle curt, rebutja molt bé. En el 82’ el FC Barcelona duria perill en un llançament de còrner que Blanca toca lleugerament i la pilota es passeja perillosament sense que Marta Turmo pugui arribar en el segon pal.

L’Espanyol tindria una bona opció quan Alba Pomares – que havia tornat a entrar doncs en aquesta competició els canvis son ambulants – s’escapà en ràpid contracop passant a la dreta per Mónica López però molt atempta, Maria Ripolll surt fora de l’àrea anticipant-se en una sortida prou arriscada, no acaba de rebutjar prou lluny la bola  i altre cop Mónica López sense portera penja l’esfèrica per una companya, però li queda curt i rebutja una defensora local.

En els darrers instants de partit, moments de incertesa. L’Espanyol ho intenta amb un xut d’Alba que bloca Ripoll i en altre contracop, la meta barcelonista ha de tornar a sortir amb el peu anticipant-se a la davantera perica. Les culers, passant tres minuts dels noranta, enviaren l’esfèrica  mitjançant Judith Fernández al fons de la porteria espanyolista, en una llarga passada, però el col·legiat del partit ja havia xiulat prèvia posició antireglamentària clara, de la davanter centre barcelonista Judith, i per tant el darrer remat que superà Vero, estava ja anul·lat.                 

Era un títol...

Finalitzo aquest relat, felicitant a tot el cos tècnic i jugadores del filial femení ... doncs si era un títol... Malgrat l’estranyesa del locutor de Barça TV (el partit fou retransmès pel canal barcelonista i repetit en diferit) per l’eufòrica celebració de les noies espanyolistes com “si fos un títol”, cal dir que efectivament... era un títol. De menor importància si el comparem amb la lliga (on per cert l’Espanyol ha sigut superior al Barcelona a Segona Divisió Femenina), però un títol oficial de la FCF.  Però com ja fa força temps que tos els pericos sabem, els “Complementaris”, les “Copes de Catalunya”  i inclòs les “Copes del Rei” només son importants i tenen tot el valor que els hi correspon... si les guanya el FC Barcelona.        

         

Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Alba Moreno, Nacha, Marta Turmo, Elba Vergés, Maria del Mar, María Ramos, Blanca, Carola, Judith Fernández, Cristina, i Judit Rivero.
Substitucions: En el minut 46’, Anna Ramos, Maria Ripoll (p.s.) i Gemma Sala.

RCD Espanyol: Vero, Queralt, Xènia, Carla Sagré, Mayra, Chamarro, Eva, Yaiza, Laura, Haley i Alba Pomares.
Substitucions: Andrea Granados per Haley, m. 34; Mónica Bácter per Carla Sagré, Mónica López per Alba Pomares, i Ari Forment per Chamarro, m 46; Chamarro per Eva Blanco, m. 76; Alba Pomares, m. 81 per Laura, i Carla Borrás per Andrea Granados, m.88.

Àrbitre: Miguel Ángel Moreno Villaecija, de la delegació del Baix Llobregat,  assistit en bandes per David Giménez Izquierdo i Tare Rawas Rawas. Bon i valent arbitratge. Dues cartolines per jugadores culers: Cristina, m .44 i Anna Ramos, m. 57.

Gols: 1-0: Judith Fernández, m. 29; 1-1: Alba Pomares, m. 34; 1-2: Mónica López (pen.), m. 58.

Incidències: Encontre corresponent a la 3ra. Jornada del campionat Complementari de Segona Nacional Femenina, ajornat, i que es disputà el migdia del passat dissabte a la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí. La competició havia finalitzat ja fa dues setmanes i havia quedat pendent el partit que decidia el títol, que finalment fou pel filial espanyolista.  


      
COMPLEMENTARI SEGONA DIVISIÓ FEMENINA

CLASSIFICACIÓ FINALPTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL "B"
135410115
2
F.C. BARCELONA "B"
125401157
3
F.C. CERDANYOLA DEL VALLÈS
6420289
4
C.F. BADALONA
1301247
5
U.E. SANT ANDREU
1301237
6
ESCUELA F. BONAIRE
14013511





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M