dimarts, 11 de juny del 2013

LES NOIES DEL CADET GUANYEN ALS PENALS,
I SERAN TAMBÉ A VILANOVA OPTANT PER REPETIR DOBLET










RCD Espanyol Cadet Femení: 5 (3) – CE Manresa: 5 (1)


Emoció fins el final.  

L’Espanyol va aconseguir classificar el seu equip Cadet Infantil Femení per la final del Campionat de Catalunya en derrotar al CE Manresa a la tanda de penals en un encontre que se li complicà i molt al conjunt entrenat per Arianda Ciércoles (dissabte al front de l’equip la segona tècnic Cintia Gibergans).

S’enfrontava el campió de lliga del grup segon (Espanyol) davant el subcampió del grup primer (Manresa), en el camp de Futbol -7 de la Dani Jarque en la tarda del passat dissabte.  

Quan l’equip espanyolista semblava que encarrilaria l’encontre amb facilitat gràcies als dos gols inicials que posaren en franca avantatge a l quadre perico, reaccionà el Manresa igualant a dos gols. De nou adquirí avantatge el conjunt blanc-i-blau però altre cop el Manresa anotà el gol de l’empat en el darrer sospir del primer temps.

L’Espanyol no jugava al seu nivell habitual, en part per que el conjunt del Bages pressionà força la sortida de la pilota i atrinxerat darrera, taponà tots els espais i no deixà fer el seu futbol a les campiones espanyolistes.    

Els minuts anaven passant i tot i les variacions en l’equip espanyolista, el Manresa es bastava per anul·lar a les jugadores ofensives del conjunt local. Es complicà i molt l’encontre quan en una errada espanyolista, el Manresa ho aprofità per fer el 3-4 que donava la classificació a les del Bages a falta d’un quart d’hora pel final del partit.

Llavors l’Espanyol tingué la fortuna de cara que li faltaria en altres fases del partit i als pocs segons de centrar del mig camp, un llarg desplaçament des de darrera acabà en l’empat a quatre després de la rematada de Natàlia en una jugada també erràtica de la cobertura, aquest cop visitant.

A manca de deu minuts pel final, Berta Riera posà en avantatge al quadre espanyolista (5-4) i les blanc-i-blaves oferiren els seus millors minuts disposant d’ocasions molt clares, inclòs unes mans dins l’àrea manresana que no va voler saber el col·legiat del partit que ja en el primer temps s’havia cobrat un penal a l’àrea espanyolista. El desencert de les davanteres periques en aquesta fase de partit, condemnà al patiment final quan en el darrers sospirs del partit, l’àrbitre del mateix assenyalà un més que polèmic penal en la lateral dreta de l’àrea de càstig - segons ell, dins -, quan el partit estava ja en la seva fase terminal.

Laura Felip no desaprofità l’ocasió i establir les taules que ja semblaven definitives. Semblaven... Doncs als pocs segons de treure de mig del camp, una pèrdua greu en una passada de l’equip perico, va significar un ràpid contracop que no va acabar en el gol del triomf visitant de pur miracle quan Laura va aconseguir amb certa fortuna aturar la pilota entre les cames, doncs la rematada a plaer de la jugadora manresana va anar pel mig.  

Assenyalà el final el col·legiat (amb la “feina ja feta”, ara a esperar quin “premi” li reserva la FCF), però no li acabà de sortir del tot bé, doncs l’Espanyol no acabà eliminat després de la tanda de penals. Tot el contrari: Llençà primer molt bé Alba, i la meta Laura Jansà aturà el primer llançament de les del Bages. Tant Espanyol com Manresa llençaren bé els segons penals i finalment, la menuda Saray Pérez, molt més afortunada en aquesta faceta que durant el transcurs del partit, envià el seu llançament al fons de la porteria. Eren tres els llançaments previstos, i l’Espanyol s’imposà per 3-1 en mig de la lògica decepció i tristor de les noies del Manresa que ho havien intentat i estigueren a punt de donar la sorpresa i batre a l’actual campió de lliga del grup segon, i a l’actual campió de Catalunya.

La final a Vilanova tornarà a ser la repetició de la disputada fa un any a Torrent de Llops, Martorell, on el quadre entrenat per Ariadna Ciércoles va aconseguir el doblet en derrotar a la tanda de penals al Manlleu, després d’adjudicar-se també, el títol de lliga. Ara, Espanyol i Manlleu (que superà a l’altre semifinal al campió del grup 1er. Escola F.Bonaire per 5-7), tornaran a veure’s les cares després del tant disputat campionat de lliga, on els gols totals de la temporada decidiren la sort final de la lliga en favor de les blanc-i-blaves. De moment, les noies de l’Espanyol celebraren amb força eufòria i “mantejant” a la petita Saray, en superar un partit que veritablement s’havia posat molt coll amunt davant un bon conjunt com fou el Manresa.         



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Judith Pérez, Natàlia Gómez, Judit Guardiola, Paula Gerbolés, Mariona Segalés, Cristina Chavero, i Saray Pérez.
També: Laura Jansà (p.s.), Marina Mosquera, Carla Martínez, Mireia López, Berta Riera, Andrea López, Cristina Garriga i Alba García.

CE Manresa: Carla Escribano, Berta Valls, Andrea Martínez, Lucía Belén, Laura Felip, Alba Arco i Valentina Vargas.
També: Chaimae Aabad, Naira López, Edurne Sierra, Claudia Pala, Sara Martínez, i Judit Oliver.

Àrbitre: Eric Lérida Díaz. Va assenyalar dos rigorosos penals, el darrer molt polèmic. No va veure unes clares mans dins l’àrea manresana quan el marcador era de 5-4 favorable a les espanyolistes.

Gols: 1-0: Cristina Chavero, m. 4; 1-1: Cristina Chavero, m. 20; 2-1: Andrea Martínez, m. 21; 2-2: Chaimae Aabad, m. 24; 3-2: Andrea López, m. 30; 3-3: Naira López, m. 40; 3-4: Lucía Belén, m. 65; 4-4: Natàlia Gómez, m.65; 5-4: Berta Riera, m. 70; 5-5: Laura Felip, m. 79.

Penals: Alba García, gol: 1-0; Berta Valls, atura Laura; 1-0: Cristina Chavero, gol; 2-0: Alba Arco, gol; 2-1: Saray Pérez, gol: 3-1.    

Incidències: Encontre corresponent a la semifinal del Campionat de Catalunya en catagoria Cadet-Infantil Femenina, disputat la tarda del passat dissabte al Camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.   









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M