dilluns, 10 de juny del 2013

EL JUVENIL FEMENÍ PER FI GUANYA A L'ESTARTIT, I ES CLASSIFICA
PER DISPUTAR LA FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA












RCD Espanyol Juvenil Femení: 2 – UE L’Estartit: 0


A la tercera, la vençuda.  Després de dues derrotes de l’equip espanyolista davant la UE Estartit a la lliga, (la darrera tot just feia una setmana i també a la Ciutat Esportiva per 1-3), les espanyolistes van aconseguir superar al conjunt empordanès en la semifinal del Campionat de Catalunya que es disputà el passat dissabte al camp tercer de la Dani Jarque i com totes, a partit únic.

En un gran primer temps de les blanc-i-blaves, el conjunt espanyolista va decidir l’eliminatòria, mentre que en el segon va saber mantenir la renda davant les escomeses de les gironines.  L’Estartit, que s’ha mostrat com un gran equip amb jugadores de força projecció de les que algunes ja han actuat en el primer equip de Nacional, venien amb el subcampionat de lliga a la butxaca aconseguit feia una setmana justa. I en els primers compassos de partit semblava que altre cop les coses marxarien pels mateixos paràmetres. Però Alba Sánchez, la meta espanyolista, brillà a gran nivell durant tot l’encontre demostrant la seva classe,  i evità el gol de les empordaneses intervenint amb molt d’encert.

L’equip de Joaquín Illescas tenia per aquest partit  importants baixes al seu equip en la línia d’atac (Irina no va jugar ni amb el Juvenil ni amb el Cadet tot i jugar-se les semifinals del Campionat de Catalunya,  i si un encontre amistós (?) davant la Gramanet del nou Espanyol Femení C de la propera temporada, mentre que l’altre baixa sensible era la d’Ainhoa, qui era baixa per l’aparatosa lesió patida justament en el partit davant l’Estartit de la darrera jornada de lliga). Les jugadores Andrea Gómez i Sonia, del Femení C, ocuparen les posicions d'atac. Després de les dues ocasions de les visitants, fou l’Espanyol qui començà a dominar el partit i Andrea Gómez avançà a les espanyolistes abans d’arribar al quart d’hora de joc.

Amb força suspens la vaselina d’Andrea Gómez als vint minuts superant sensacionalment a Marta Alemany per alt, va acabar entrant mansament dins la porteria empordanesa, significant el segon gol local que sentenciava el partit. Tot i que l’Espanyol tingué altres ocasions, ja el marcador no es mouria més.

En el segon temps, les espanyolistes van intentar amb èxit mantenir la renda aconseguida. L’Estartit no pogué amb les espanyolistes tot i que amb el pas dels minuts es feien amb el control del joc i la possessió de l’esfèrica, intentant sense èxit l’Espanyol sentenciar amb algun contracop. En els darrers minuts del partit, l’Estartit tancà a les espanyolistes i tot i que en alguna jugada (varis llançaments de lliures directes) ficaren la por al cos pel que podria significar un gol que reduís les diferències, la renda de les espanyolistes fou prou considerable com per arribar al final dels 80’ reglamentaris amb prou tranquil·litat i afrontar el temps afegit amb la confiança que el marcador donava.         

L’equip espanyolista ho va celebrar un cop va tenir lloc  el xiulet final del col·legiat, com es mereixia l’ocasió ja que disputarà la seva primera final de Campionat de Catalunya en aquesta categoria,  després de caure la passada temporada en semifinals davant el FC Barcelona; les barcelonistes seran precisament les rivals de les espanyolistes en derrotar per 3-0 al quart classificat a la lliga, el Reus Deportiu. En els dos enfrontaments en lliga, la victòria culer ha tingut lloc sorgida de resultats mínims i de partits en els que les espanyolistes van oposar forta resistència venent força cara la seva pell (2-1 i 0-1).  Ara, a per les culers!...           


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Alba Sánchez, Claudia Tena, Núria Lorenzo, Anabel Chiquero, Ariadna Font, Laia Guerrero, Sonia Vega, Meritxell Guardia, Meritxell Clupes, María Valdívia i Andrea Gómez.
Suplents: Laia Torres, Marta Molina, Georgina Campíz, Anna Ruíz i Marina González.

UE L’Estartit: Marta Alemany, Ariadna Rovirola, Clara Parella, Naomí García, Glòria Domínguez, Carla Martínez, Alba Arboix, Sofia Alejandra, Martina Victòria, Judith López, i Berta Thio.
Suplents: Laura Gasull, Clara Berengüi, Paula Subirana, Maria de les Neus, Marina Barneda i Nora Chami.

Àrbitre: Oscar Romeo Gallén, de la delegació de Barcelona. Cartolina groga a Laia Torres, m.28 per part espanyolista.

Gols: 1-0: Andrea Gómez, m. 13; 2-0: Andrea Gómez, m. 20.

Incidències: Encontre corresponent a les semifinals del Campionat de Catalunya en categoria Juvenil-Cadet Femenina, disputat la tarda del passat dissabte, al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M