AMB UN DOBLET DE BÁRBARA, L'ESPANYOL EVITA PERDRE
DAVANT UN LEVANTE LAS PLANAS QUE S'AVANÇÀ DOS COPS

(Mpal. Les Planes, Sant Joan Despí; El Baix Llobregat: Josep Maria)

Levante Las Planas FC: 2 – RCD Espanyol Femení: 2

Per dues vegades el conjunt espanyolista ha neutralitzat l’avantatge del quadre de Sant Joan Despí, arribant en el darrer tram del partit en millors condicions que el seu rival i havent gaudit d’ocasions per endur-se el triomf davant el que serà el primer rival a la lliga d’aquí a dues setmanes. Les de Les Planes han plantat cara en tot el moment i han posat força complicades les coses a l’equip de “Susi”.

Destacava en les files espanyolistes la presència de Débora García en la seva habitual posició d’extrem dretana, després de la darrera lesió. No obstant, passat el quart d’hora s’ha hagut de retirar ignorem si per recaiguda de la lesió o per precaució. Seva ha sigut la primera ocasió de perill al minut cinc de joc, quan ha centrat i per ben poc Sonia Zarza no ha arribat al remat de cap.

El Levante Las Planas posaria en problemes a Jamila al minut 9’ amb un servei de cantonada molt tancat que ha tingut que rebutjar de punys la meta portuguesa. Al minut 13’, falta lateral botada des de la dreta i Carol Miranda remata molt bé anticipant-se a la cobertura perica, i envia la bola ajustada a la dreta de la porteria blanc-i-blava, lluny de l’abast de Jamila. Era l’1-0 amb el que s’arribaria al descans, en un partit que semblava seguir els mateixos paràmetres que el del passat exercici en lliga, i  que es saldà amb el triomf de les de Sant Joan amb el gol de l’ara perica, Sonia Zarza.

Bona oportunitat en el minut 19’ amb una jugada d’Emma Marqués que cedeix dins l’àrea a Paloma que triga en resoldre la jugada, s’ho pensa i acaba perdent l’ocasió d’afusellar a la meta rival.  Abans de la mitja hora de joc, molt bona centrada de Sonia, i tota sola dins l’àrea, remata de cap desviat a l’esquerra la davantera Paloma Fernández, en una gran ocasió per empatar el partit.

Bastants canvis els que ha efectuat Santiago García “Susi” en el segon temps. I als cinc minuts de la represa, Bárbara Latorre, la rossa davantera fitxada del Prainsa, s’escapa perfectament i retallant la sortida de la portera, marca de xut ras creuat. Era l’empat que feia justicia al joc d’unes i d’altres.

Però poc li duraria l’alegria a les blanc-i-blaves, doncs també a pilota aturada, en el servei de cantonada executat des de l’esquerra, Eve remataria dins l’àrea anticipant-se novament a la cobertura espanyolista i posaria el 2-1. Molt tindrà que treballar el tècnic Susi en aquest tipus de jugades doncs l’equip naufragà clarament en aquesta circumstància del joc.

Però si 9 minuts li havia durat l’empat a les espanyolistes, 9 minuts també li duraria el triomf a les locals. De nou passada en profunditat per Bárbara que després d’un bon control s’escapa i de nou amb una gran definició aconsegueix el doblet.  Només dos minuts després, Núria erra en primera instància, però altre cop amb la bola en el seu poder, envia una precisa passada de la mort per Bárbara, però en aquesta ocasió la fortuna no li somrigué a la jugadora aragonesa; el seu remat de primera, se li envà força alt desaprofitant l’ocasió de fer el 2-3.

El Levante Las Planas també tingué un parell de jugades de força perill. Una pilota en profunditat que arribà abans Mireia que Sara  i sobre tot una rematada a boca de canó que la meta espanyolista salvà enviant a còrner (80’).

El tram final del partit fou de total domini visitant. En un parell de ràpids contracops a càrrec de Paloma Fernández, l’Espanyol trenca la defensa del conjunt de Sant Joan, però no finalitzà correctament les esmentades accions i les de Les Planes es salvaren de la derrota. En la primera d’aquestes jugades, Paloma que veia com a l’altre banda (esquerra) pujava C. Montagut, se la jugà ella sola i envià una canonada que s’estavella al travesser, bota dins el terreny de joc i no entra (81’). En el segon contracop guanya línia de fons, centra, però l’esfèrica es salvada en l’àrea petita per una defensora que rebutja a còrner.

El quadre local arribà amb perill en un remat de Carol en altre servei de cantonada, però aquest cop, l’esfèrica sortí per sobre el travesser un parell de pams.  Amb una darrera rematada de Claudia Montagut per sobre el travesser, s’arribà a la fi d’aquest partit amistós jugat de poder a poder entre ambdós conjunts, que encara es troben en pretemporada i per tant, encara es massa prematur per elevar les sensacions vistes... a conclusions definitives.

RCD Espanyol: Jamila; Núria, Pereira, Sonia, Mapi; Claudia Neto, Sonia; Débora, Emma, Bárbara, i Paloma.
Substitucions: Sarita per Débora, m. 17.  En el segon temps, Mireia, Cristineta, Yaiza, Claudia Montagut, Julia i Carla Cotado, per Jamila, Mapi, Matías, Núria, Yaiza i Paloma. Durant el transcurs del segon temps han tornat a ingressar al terreny de joc algunes jugadores substituïdes (Nuria per Sarita, m. 60, Paloma per Sonia, m. 63, Mapi per Bárbara, m. 73).

Àrbitre: Francisco Javier Pazo Mora, de la delegació del Baix Llobregat. Ha amonestat a un parell de jugadores locals, m.30’ i m.66’ i per part espanyolista a Andrea Pereira, m. 89.

Gols: 1-0: Carol, m. 13; 1-1: Bárbara, m. 50; 2-1: Eve, m. 59; 2-2: Bárbara, m. 68.

Incidències: Segon encontre amistós del RCD Espanyol Femení, aquest cop davant un equip de la màxima categoria del futbol femení espanyol, el FC Levante Las Planas, al Mpal. de Les Planes a Sant Joan Despí. Presència de seguidors espanyolistes en les grades.  En el quadre local, les històriques jugadores del RCD Espanyol Sara Serna i Carol Miranda, que enguany han signat pel conjunt de Les Planes,  així com les exjugadores del filial femení Sara, Laura Carriba i en els darrers minuts la presència d’Eli Sivera.   En les files espanyolistes, Cristina Becerra i Sonia Zarza, dues jugadores incorporades aquest estiu procedents del quadre de Sant Joan. Temps assolellat amb progressiva aparició de núvols i ambient més fresc que en anteriors dies.