dissabte, 31 d’agost del 2013

SEMIFINAL FÀCIL PEL FEMENÍ: 9-0
DEMÀ JA SERÀ ALTRE HISTÒRIA...














(Estadi Joan Baptista Milà, Sant Boi de Llobregat: Josep Maria)


RCD Espanyol Femení “A”: 9 – Escola F. Les Garrigues: 0


Demà,  la gran final.

L’equip entrenat per Santiago García “Susi” no  ha tingut cap tipus de problemes per deixar enllestida la semifinal més desigualada amb un 4-0 en el primer temps. Les espanyolistes no han donat opció a l’Escola de Futbol Les Garrigues, i el 9-0 final que registrà el marcador, més les nombroses ocasions clares de gol no transformades, han evidenciat diàfanament la diferència de categoria entre ambdós conjunts.

Les lleidatanes, tres categories inferiors a les espanyolistes, han intentat plantar cara defensant el resultat però ben ràpidament s’han vist superades per les blanc-i-blaves. Poc més enllà del primer minut de joc,  ja ha arribat amb perill el conjunt de “Susi”. Al quart minut s’ha lesionat la jugadora lleidatana Sònia Ruíz. Bárbara Latorre ha finalitzat una jugada individual amb un xut ras creuat que ha sortit a mig metre del pal esquerre (8’).

L’Espanyol s’ha avançat als 10 minuts quan una centrada des de l’esquerre a càrrec de Sònia Zarza ha sigut rematat de cap per Paloma de manera inapel·lable, ajustat a l’esquerra de la porteria defensada per Rosa María.  Una jugada posterior bastant similar aquest cop per banda dreta a càrrec de Núria, ha sigut finalitzada amb un remat de cap un pèl desviat.  Una molt bona jugada espanyolista al primer toc entre Emma i Bárbara ha acabat superant amb el seu remat la sortida de la meta rival, però la pilota un xic desviada s’ha marxat junt a la dreta sense que Paloma pogués arribar-hi junt al pal dret.       

La jugadora Alba Capdevila ha evitat el segon gol espanyolista traient l’esfèrica de la mateixa línia de gol, després que Sonia Zarza desbordés per l’esquerra entrant a l’àrea i junt a línia de fons donés la passada de la mort per la rematada de Bárbara.  Seria Sonia Zarza qui anotaria els dos gols que deixaven l’eliminatòria sentenciada. Al 23’ culminant dins l’àrea una passada de la mort de Bárbara Latorre, i el tercer després d’una acció de Paloma que intentant regatejar a la defensa, l’afavoreix en segona instància el rebot, penetra deixant enrera a la defensora, i obrint enrera en la seva passada  per que Sonia Zarza afuselli a la meta Rosa.

El primer xut de les lleidatanes tingué lloc al minut vint-i-cinc (amb un advers 2-0) i la pilota acabà per sobre la porteria defensada per Jamila Marreiros.  Andrea Pereira amb una canonada que sortí a mig metre del pal dret ho intentà abans de complir-se la primera mitja hora de joc.  Ella mateixa, en una acció en la que s’incorporà a l’atac en una bona paret, es quedà tota sola davant la portera de l’Escola de Futbol Les Garrigues, però en l’u contra u, xutà fort però als peus de la meta rival que salvà al seu equip del quart.

Quart que acabà arribant quatre minuts després en una bola llarga per la carrera de Bárbara Latorre que davant la sortida de la porter rival, marca d’un xut ras entrant la pilota a la buida porteria. Pogué ampliar el marcador abans del descans l’equip perico amb oportunitats molt clares, com una passada de Paloma per Júlia que remata de cap salvant a còrner la meta, o la més clara, una pilota dividida en el 40’, que Bárbara arriba un pèl abans que la meta, aquesta toca la bola sense pogué acabar de refusar, i la davantera espanyolista remata al fer-se de nou amb la bola intentant una vaselina a la que la porter lleidatana respon amb una gran intervenció a l’alçada del punt de penal, evitant el cinquè gol de les blanc-i-blaves.

En el segon temps, Susi donà entrada a totes les integrants de la banqueta – o sigui, la resta de l’equip tret de la lesionada de llarga durada Mérida, i d’Alba Pomares també baixa amb problemes físics -. Set variacions en l’equip que alineà en el primer període.

Abans del cinquè, una passada en profunditat de Bárbara li deixà el gol en safata de plata a Cotado que no ho aprofità rematant fluix.  Al 53’ Claudia Montagut eleva a cinc la diferència en el marcador quan dins l’àrea rematat de xut ras, supera a la porter rival.  Després d’una nova oportunitat espanyolista sorgida d’un llançament de cantonada que Cotado ha rematat de cap fora, Bárbara ha aconseguit un nou doblet, fent el sisè.  Emma Marqués  ha tingut el setè quan Bárbara molt bé d’esperó en la frontal li ha deixat la bola en disposició d’afusellar a la portera, però el seu xut ha sortit molt per sobre.

La superioritat era total i el partit ha acabat derivant en un atac i gol constant. Un centre de Cristineta al 70’ ha sigut rematat per Claudia Montagut que ni en primera instància, ni després en el segon intent ha pogut superar a la porter, recollint la bola en la frontal Paloma que ha xutat fort però altre cop la  portera Alba Jové (la meta de l’Escola Les Garrigues en el segon temps) ha salvat al seu equip amb una gran intervenció. Tampoc Núria amb un forçat remat després d‘un centre de Paloma ha pogut marcar el setè. 

Les arribades eren continuades i en una bona combinació entre Núria i Montagut, aquesta darrera ha tingut el gol en el mà a mà amb la portera de l’Escola Les Garrigues que s’ha tornat a lluir, mentre que Núria amb tot a favor ha enviat l’esfèrica fora en segona rematada (73’).  En altre pujada per banda de Núria Mendoza, la pilota centrada ha sigut rematada de primera per Paloma, alt, quan estava tota sola.

Finalment, l’Espanyol ha sobrepassat la mitja dotzena a falta de tretze minuts pel final. Centre de Núria Mendoza i de primera Claudia Montagut afusella la portera rival.  Sis minuts després, arribada de Sara Navarro per banda dreta, centre passat recollint la bola Núria i després d’una ràpida mitja volta, la dorsal 10 espanyolista afusella altre cop a la venuda portera de l’Escola de Futbol Les Garrigues. Ja en el darrer minut del partit, Claudia Montagut ha errat davant la portera, que altre cop ha estat molt bé malgrat el resultat. Al darrer sospir, abans del xiulet final de la col·legiada, l’Espanyol ha arrodonit el marcador amb un novè gol obra de Núria Mendoza que de perfecta vaselina ha batut a Alba entrant la bola ajustada per la seva esquerra.     
     
Demà la gran final; i a bon segur serà altre història... Les continuades retallades en el pressupost han fet que gairebé totes les grans jugadores del RCD Espanyol hagin anat marxant des del començament de l’etapa d’Albert Garrofer al front de la secció. Per contra, el FC Barcelona fidel a la seva política habitual en altres disciplines esportives, de terra cremada, de destrucció mitjançant talonari de tot el teixit esportiu a Catalunya, d’aniquilació de qualsevol tipus de resistència o alternativa de poder esportiu, ha acabat quallant també imposant-se en el futbol femení, fins acumular un equip en el que la cirereta del pastís ha sigut el fitxatge de Marta Torrejón. Sense comentaris.... Si David va vèncer a Goliath, ara en el futbol femení també els resistents pericos viuen d’aquesta il·lusió; també en el futbol femení tothom que cregui o vulgui un altre final que no sigui que els diners de la dictadura de Qatar s’acabin imposant en el terreny de joc,  viu d’aquesta esperança... Somniar costa poc ,tot i que per a miracles a vegades val més anar a Lourdes o a Fátima...  Molta sort a les noies del RCD Espanyol! Farà falta...    

      


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Jamila; Núria, Júlia, Pereira, Mapi; Claudia Neto, Emma; Débora, Bárbara, Sónia; i Paloma.
Substitucions: Mireia (p.s.), Cotado, Cristina, Sónia Matías, Yaiza, Sarita, Claudia Montagut per Jamila, Núria, Julia, Emma, Sonia, Débora, i Paloma, m. 46; Paloma i Emma per Claudia Neto i Bárbara, m. 63’; Núria per Mapi, m. 66.  

Escola F. Les Garrigues: Rosa, Estefania, Anna, Gemma, Iris, Cristina, Elvira, Irene, Laura, Sònia i Alba.    
També: Alba Jové (p.s.), Isasa, Judit, Alba García i Sara

Àrbitre: Ainara Andrea Acevedo Dudley, assistida en bandes per Georgina Casals García i Cristina Monge González. Alba Pérez Girgas exercí de quart àrbitre.

Gols: 1-0: Paloma, m. 10: 2-0: Sonia Zarza, m. 23; 3-0: Sonia Zarza, m. 27; 4-0: Bárbara, m. 37; 5-0: Claudia Montagut, m. 53; 6-0: Bárbara, m. 61; 7-0: Claudia Montagut, m. 77; 8-0: Núria, m. 83; 9-0: Núria, m. 90.


Incidències: Estadi Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat. Matí assolellat i calorós. Presència sorollosa de seguidors del conjunt lleidatà que han animat al seu equip malgrat l’evident desavantatge. La coordinadora del futbol femení i entrenadora del filial, “Titi” Camúñez, presenciant l’encontre. Presència també de seguidors espanyolistes.  En la semifinal prèvia al xoc entre espanyolistes i lleidatanes, el FC Barcelona –vigent campió de lliga, copa i d’aquesta competició – s’ha desfet del Levante Las Planas FC per un clar 4-0. 









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M