diumenge, 15 de setembre del 2013

DECEPCIÓ A LA DANI JARQUE: EL FEMENÍ
S'ESTAVELLA DAVANT UN LLEVANT INEXPUGNABLE.



RCD Espanyol Femení “A”: 0 – UD Levante: 2



Altre cop l’equip entrenat per Antonio Contreras li ha amargat el partit al conjunt perico al seu pas per la Dani Jarque. El quadre valencià ha estat un equip molt sòlid, inexpugnable,   que des d’un bon començament s’ha fet amb el control del joc posant setge a la porteria espanyolista, i quan ha assolit la renda suficient (48’), s’ha dedicat a mantenir el resultat sense cap tipus de problemes, amb solvència contrastada, davant un Espanyol que tot i millorar en el segon temps, ha sigut incapaç d’arribar amb claredat i suficients ocasions a l’àrea rival.

L’Espanyol afrontava el partit amb les baixes de Paloma i Alba Pomares encara no recuperada, i amb la tornada de Débora a l’onze inicial, lluny encara del seu millor estat de forma el que ha mostrat la internacional perica.  Davant, un Llevant que ha sortit a mossegar des del primer minut. No ha esperat enrera, sinó que s’ha llençat a la jugular de l’equip perico, forçant un bon nombre de serveis de cantonada i varies faltes, conscient i sabedor dels problemes que l’equip de “Susi” ha tingut en aquesta faceta del joc en anteriors partits.

La primera ocasió ha sigut a pilota aturada en un córner que Buceta sola,  ha rematat a boca de canó, salvant Jamila el primer gol del partit. Les coses no semblaven millorar i molt menys encara quan arribant al primer quart d’hora de joc, Buceta centra una pilota profunda des de l’esquerra de l’atac visitant i al segon pal tota sola Guti afusella a la internacional portuguesa Jamila. Era el 0-1 que posava molt coll amunt el partit. Més encara, coneixent la idiosincràsia dels conjunts entrenats per Antonio Contreras (Puebla, Atlético de Madrid, Llevant), i la seva disciplina tàctica sobre el terreny de joc.

Altre cop en el 19’ la meta Jamila salvà al seu equip del segon enviant a còrner després d’una rematada que duia camí de gol. En el 20’ en el servei de cantonada executat pel Llevant, Jamila rebutja defectuosament, i la pilota morta li cau a una jugadora granota que remata d’esquenes, sortint la bola perillosament a mig metre del pal esquerre.

L’equip espanyolista al contrari que en anteriors partits (o en fases dels mateixos) no dominava el joc, no tenia la possessió, i Claudia Neto, es veia totalment superada en el mig del camp. Només Bárbara aïllada com una illa en atac, intentava dur perill en accions individuals i amb la seva sempre punta de velocitat. Darrera,  Sonia i Pereira intentaven aguantar el temporal com bonament podien i arribar al descans amb la derrota mínima.  La millor jugada de les periques fou una acció personal de Bárbara amb retall i penetrant envia una centrada massa tancada a la que tampoc ningú del seu equip seguia.     

En el segon temps, variació en l’Espanyol. Cotado es substituïda als dos minuts de la represa per Sonia Zarza. I instants després, arriba la sentència de les llevantinistes. I si el primer gol arribava de les botes d’una ex barcelonista, el segon com no podia ser d’altre manera, també, doncs Olga García fidel amb la seva cita amb el gol quan s’enfronta a l’Espanyol, deixà al 52’ el partit totalment decidit.

Només una reacció fulgurant de les espanyolistes podia fer pensar en capgirar un marcador tant advers. Tot i que les espanyolistes milloraren, tingueren la possessió davant un Llevant més acomodat enrera defensant el marcador i deixant córrer el temps, no arribaren pràcticament en cap ocasió amb claredat suficient per donar un tomb al partit.  

Només un llançament des de la frontal de Núria Mendoza, a un metre del pal esquerre, i una  pilota centrada des de l’esquerre que la pròpia Núria remata de primera, però ras i fluix, foren les ocasions en que les espanyolistes han dut perill fins arribar a la recta final del partit en el que el Llevant ha controlat perfectament el partit sabedor que els tres punts no s’escaparien. Bárbara, amb un remat de cap creuat, i en els darrers instants el Llevant amb una pilota mal refusada de Jamila en un servei de cantonada, amb remat de Peque,  ho han intentat, però el marcador ja no s’ha mogut.

Ara a Lezama; després la visita d’un Barcelona que a bon segur ja no vindrà tant sobrat com a Sant Boi, i les jugadores del tècnic de la “mugre” voldran venjar-se de les espanyolistes... Després Madrid, davant un Atlético que lluitarà pel títol, enguany amb un bon equip. Finalment, el derbi de Sant Adrià amb les gabrielistes. Aquest és el “tourmalet” que li espera a l’equip de Santiago García. No invita a la il·lusió precisament...             



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol:  Jamila; Núria, Andrea Pereira, Sonia Matías, Mapi León; Claudia Neto, Emma; Débora, Claudia Montagut, Cotado; i Bárbara.
Substitucions: Sonia Zarza per Cotado, m. 47; Yaiza per Claudia Montagut, m.55;  Sarita per Débora, m. 59; Julia per Enma, m. 68.

UD Levante: Paños,  Maider, Guti, Andrea, Mariajo,  Olga,  Leti, Anabel, Alharilla, Alba, Buceta.
Substitucions: Peque per Alba, m.60; Alicia per Olga, m. 71; Guerrero per Mariajo; 79; Sonia Prim per Buceta, m.81.

Àrbitre: José Francisco Pérez Bueno de la delegació del Maresme, assistit en bandes per les jutgesses auxiliars Ainhoa Vázquez Zarza i Mateo Rodríguez. Cartolines grogues per la jugadora local Emma, m.32, i les visitants Alba, m.42 i Buceta, m.68.

Gols: 0-1: Guti, m.15; 0-2: Olga, m. 52.

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque a un horari inusual i intempestiu (20:11h.) amb poca visibilitat per la feble il·luminació artificial existent.

Presència del conseller responsable del futbol femení espanyolista, Albert Garrofé, que ha seguit el partit assegut a un banc en la part exterior del terreny de joc junt a les banquetes oficials, contemplant la desfeta davant el Llevant, del nou projecte espanyolista. 

Les jugadores espanyolistes han estat tot moment recolzades per la gent de la Penya Juvenil en un dels fons del camp tercer. Al final, les jugadores agraïdes han saludat als noies i noies de la Juvenil.

Temperatura suau al jugar-se ja de nit, després d’una tarda assolellada, calorosa i ventosa a Sant Adrià del Besós.    


 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 6 2 2 0 0 10 0
2 RAYO VALLECANO 6 2 2 0 0 9 1
3 ATHLETIC CLUB 6 2 2 0 0 6 1
4 LEVANTE U.D. 6 2 2 0 0 6 1
5 VALENCIA C.F. 6 2 2 0 0 4 2
6 C.D. SANT GABRIEL 4 2 1 1 0 2 1
7 ATLETICO DE MADRID F. 3 2 1 0 1 8 2
8 U.D. COLLERENSE 3 2 1 0 1 2 6
9 OVIEDO MODERNO C.F. 1 2 0 1 1 1 2
10 R.C.D. ESPANYOL 1 2 0 1 1 2 4
11 C.D. TRANSPORTES ALCAINE 1 2 0 1 1 0 3
12 F.C. LEVANTE LAS PLANAS 1 2 0 1 1 3 8
13 SEVILLA F.C. 1 2 0 1 1 1 8
14 SPORTING CLUB DE HUELVA 0 2 0 0 2 1 3
15 REAL SOCIEDAD DE FUTBOL 0 2 0 0 2 0 6
16 GRANADA C.F. 0 2 0 0 2 2 9





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M