dimecres, 18 de setembre del 2013

LA GPE MANIGUA,
A LA MOSTRA D'ASSOCIACIONS DE BARCELONA

DESCANSI EN PAU MANOLITA BERNEY CAPDEVILA, UNA DE LES FUNDADORES DEL FUTBOL FEMENÍ ESPANYOLISTA, QUE ENS HA DEIXAT A L'EDAT DE 91 ANYS.



La Manigua, a la Plaça Catalunya.

Tal com ve succeint cada dos anys, la GPE Manigua participarà a la 18a Mostra d'Associacions de Barcelona, a la Plaça de Catalunya de Barcelona, amb motiu de les Festes de la Mercè 2013.  Serà els dies 21, 22 i 24 de setembre de 2013. Els horaris de la mostra són: dies 21 i 22 (de 11:00 a 20:30h.) el dia 24 (de 11 a 19:00h.)

A la presentació de la 18a Mostra, la qual, es va dur a terme el passat dijous 12 de setembre a Torre Jussana, ens van notificar que  l'estand d'aquesta ambaixada espanyolista, serà el número 46. Pràcticament al mateix lloc que els dos darrers cops (anys 2009 i 2011), entrada a la part central de la Plaça Catalunya pel carrer Vergara (perpendicularment): 

Aprofitant aquesta presència de la GPE Manigua a aquesta Mostra d'Associacions de Barcelona,  i amb la previsible -per tradicional-, visita de l'Excm. Sr. Alcalde de Barcelona Xavier Trías,  a tots els estands de les entitats que hi participen a la mostra, la GPE Manigua vol dur a terme una acció de queixa, sota el lema de "Prou de Colonades".


PROU DE COLONADES.


La cessió -de lloguer o no- d'espais públics de la cituat, per a campanyes publicitàries comercials amb els colors d'un club privat concret, provoquen que la resta de clubs se sentin discriminats.

La polèmica va estar servida amb motiu del lloguer de l'estàtua de Colón per part de l'Ajuntament de Barcelona. La "pela" no hauria de comprar-ho tot, ni tampoc justificar-ho tot.

El nostre col•lectiu, especialment sensible pels diferents tipus de discriminació que sovint pateix per part de les diferents administracions que ens governen, novament, va posar el crit al cel.

No vam ser els únics que no ens va agradar gens aquesta decisió. Persones que militen amb els colors amb el qual va estar disfressat el monument, tampoc no van compartir la decisió. Una societat que fa gala de la seva pluralitat, no pot cometre aquests "errors" de clara discriminació amb la sensibilitat de les minories.

Pretenem fer una denúncia respectuosa, però volem deixar palès el nostre disgust per aquesta decisió que va prendre l'Ajuntament de Barcelona.

El joc de paraules de la nostra queixa està inspirada en les paraules de Josep Pla: Collonades grotesques, ja que l'afer del monument de Colón ens sembla una "colonada" més de les moltes que hem de suportar els pericos.

Gran Penya Espanyolista Manigua.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M