diumenge, 26 de gener del 2014

DERROTA DEL FEMENÍ "A",
EN EL DEBUT DEL TÈCNIC ANTONIO MONTES.













RCD Espanyol Femení “A”: 1- Athletic Club: 2

Nova derrota del conjunt espanyolista en el debut del seu nou tècnic José Antonio Montes. Davant un Athletic Club amb jugadores d’ofici, sòlid en defensa, tot i que tampoc es que hagi brillat d’acord amb la seva condició de segon classificat de la lliga, l’equip espanyolista ho ha intentat i ha millorat bastant en el seu joc, però altre cop les mancances tant en atac com en defensa en moments puntuals, han decidit que els tres punts viatgin cap a Bilbao.

L’equip espanyolista torna a ser tercer per la cua amb aquesta derrota i en les properes jornades s’haurà d’enfrontar al primer classificat el FC Barcelona a Sant Joan Despí,  i rebre la visita del Atlético de Madrid a la Dani Jarque. En aquests moments el descens (i ja és trist tenir que parlar en aquests paràmetres, Sr. Garrofé !)  es manté a 5 punts, després de la derrota del Levante Las Planas a Oviedo i del Granada davant el Barcelona al camp de l’equip andalús.  Sortosament només perden la categoria els dos darrers classificats...

Primeres aproximacions tant de les espanyolistes (xut de Débora per sobre el travesser), com del conjunt basc, amb un centre-xut molt tancat que Jamila ha rebutjat de punys.  L’Espanyol plantava cara a un Athletic que acostuma a baixar bastant el seu rendiment lluny de Lezama.  L’equip espanyolista tindria la seva gran primera oportunitat quan Bárbara obre molt bé a la dreta i Débora fent jugada d’extrem li posa un centre al que per centímetres no arriba a rematar de cap Alba Pomares.

Però al minut 23’, gerro d’aigua freda a les aspiracions blanc-i-blaves. Erika rep dins l’àrea una bona pilota, bon revers i remat al fons de la porteria ajustat al pal dret. Era el 0-1 que li complicava força el partit a les catalanes. Només sis minuts després del gol basc, l’equip espanyolista tindria una ocasió tant claríssima que no aprofitant aquestes oportunitats es força complicat pogué guanyar un partit... Débora rep un llarg enviament, s’escapa tota sola cap a porta i davant la desesperada sortida de la meta internacional Ainhoa Tirapu, remata amb suprema innocència a les mans de la meta visitant. El conjunt basc disposà d’una oportunitat mitjançant la dorsal 12 Manuela, abans d’arribar a la primera mitja hora de joc, sortint la rematada fora a l’esquerra ben ajustada.

Tot just quan mancava cinc minuts per arribar al descans, pilota llarga per la velocitat de  Bárbara qui aconsegueix ficar-se dins l’àrea i enviar una rematada creuada que supera a la meta del quadre basc. Just premi al futbol de les espanyolistes en aquest primer temps, en el que no han sigut inferiors al rival.

Però l’alegria dura poc a la casa del pobre... Només iniciar-se el segon temps, quan tot just es duien dos minuts de joc, l’Athletic Club es torna a posar per davant després d’una centrada d’Erika que Manuela tota sola remata a plaer al fons de la porteria espanyolista. Llosa massa pesada per remuntar amb un Athletic Club que amb les dues torres a l’eix de la cobertura (Arranz i Irene) poques concessions anaven a donar-li al conjunt perico, que malgrat tot, ha tingut ocasions per igualar el xoc, com també per encaixar un resultat més ampli si les basques haguessin encertat també cara a porta.    

L’Espanyol arribà amb perill en jugada individual d’Alba Pomares que culmina amb una rematada que salva Ainhoa rebutjant. En un mal refús de Jamila, embolic dins l’àrea espanyolista i Erika cau reclamant pena màxima que no ha existit.  Al 73’ remat de les bilbaïnes creuat sortint l’esfèrica fora. Débora ho intentà, però sense precisió el seu xut sortí per sobre el travesser.

L’Athletic Club ha tingut dues grans ocasions per deixar enllestit l’encontre: Primer, en una acció de Manuela que es marxa de varies defensores arribant fins la cuina, i rematant fora davant Jamila junt al pal dret.  I la més clara, d’Erika Vázquez quan en ràpid contracop s’escapa trencant la defensa espanyolista i plantant-se davant Jamila en el mà a mà, no pot superar a la portuguesa que evita el tercer rebutjant la pilota.

L’equip espanyolista tingué l’empat en el 88’ quan un desplaçament llarg per Bárbara, l’autora del gol espanyolista controla dins l’àrea i remata al pal curt, salvant amb una gran intervenció la portera de la selecció espanyola rebutjant amb reflexos a córner el remat de l‘aragonesa ajustat al pal esquerre. Una llàstima, doncs la jugada mereixia el gol que ha evitat Ainhoa.  Sense res més que relatar, s’ha arribat a la fi del partit i l’equip espanyolista ha sumat la segona derrota consecutiva – primera de l’era Montes -, la desena del campionat. Ja son 38 punts perduts de 54 disputats. Per tirar coets, oi senyor Garrofé?...
      

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Núria, Pereira, Sonia Matías; Neto, Emma; Debo, Mapi, Alba; i Bárbara.
Substitucions: Paloma per Mapi, m. 72; Haley per Cristina, m. 88. Altres suplents: Mireia (p.s), Júlia, i Mayra.

Athletic Club: Ainhoa, E. Merino, J. Arranz, Irene Paredes, J. Flaviano, Manuela, Alazne, Olabarrieta, Ibarra, Erika I Vanesa Gimbert.
Substitucions: Silvia Ruíz per Alazne, m 60; I. Murua per Olabarrieta, m.62; Eunate per Manuela, m. 89.

Àrbitre: Héctor Robas Bondía, de la delegació d’El Baix Llobregat, assistit en bandes per Triano López i Lafiguera Filipo.   

Gols: 0-1: Erika, m. 23; 1-1: Bárbara, m. 40; 1-2: Manuela, m. 47.

Incidències: Encontre corresponent a la 18èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat en el camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat, temperatura agradable.  En el conjunt basc, les ex jugadores del RCD Espanyol Vanesa Gimbert i Erika Vázquez.
 






 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 48 18 15 3 0 49 5
2 ATHLETIC CLUB 42 18 14 0 4 52 14
3 RAYO VALLECANO 38 18 11 5 2 29 12
4 ATLETICO DE MADRID F. 36 18 11 3 4 45 16
5 VALENCIA C.F. 35 18 11 2 5 31 14
6 LEVANTE U.D. 31 18 9 4 5 24 19
7 SPORTING CLUB DE HUELVA 21 18 5 6 7 21 22
8 REAL SOCIEDAD DE FUTBOL 20 18 5 5 8 20 27
9 U.D. COLLERENSE 20 18 6 2 10 27 42
10 SEVILLA F.C. 20 18 5 5 8 16 32
11 OVIEDO MODERNO C.F. 18 18 4 6 8 14 22
12 C.D. TRANSPORTES ALCAINE 18 18 4 6 8 16 27
13 C.D. SANT GABRIEL 18 18 4 6 8 22 34
14 R.C.D. ESPANYOL 16 18 4 4 10 17 26
15 GRANADA C.F. 11 18 3 2 13 25 59
16 F.C. LEVANTE LAS PLANAS 9 18 2 3 13 15 52





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M