dijous, 30 de gener del 2014

LES INTERNACIONALS SOTS-19 BLANC-I-BLAVES

 
PAULA CANALS

 
NÚRIA MENDOZA

 
MAPI LEÓN

ALBA POMARES


Les internacionals sots-19 periquites.

No hem de anar-nos gaire enrera en el temps per gaudir d’un futbol femení ple de jugadores que pertanyent a l’entitat espanyolista amb la que havien obtingut títols i el reconeixement de tot l’espanyolisme, vestien la samarreta de la selecció espanyola absoluta.

Des que es creà la Superlliga Femenina en l’estiu de 2001 i malgrat la repulsió que li provocava al sempitern seleccionador de la RFEF fixar-se en les blanc-i-blaves per confeccionar les seves llistes, sempre la presència de jugadores periques a la selecció espanyola acabava sent palesa, doncs en major o menor quantitat, la tossuda realitat de la seva qualitat indiscutible, s’imposava.   

Des de la llegendària Raquel Cabezón que havia superat les dades del mite Ricardo Zamora en quant a nombre d’encontres lluint la samarra vermella, fins les darreres que ens han abandonat aquest estiu.

En el deure de la gestió d’alguns, de les seves retallades i de la seva ineptitud, caldrà algun dia passar comptes i deixar constància en el que és la història espanyolista, de com es va desmantellar un equip campió per acabar jugant un derbi entre el líder i el tercer per la cua, sent nosaltres els que ocupem aquest infame lloc a la classificació.   Un derbi molt dur de tenir que empassar-nos el del proper dissabte, amb l’actual situació de les nostres a la classificació.    

Però malgrat aquestes consideracions, quatre jugadores del nostre futbol femení al menys si que saben el que és ser convocades a una concentració de la Selecció Espanyola, tot i que sigui la Sots-19. Es tracta de les jugadores del primer equip Núria Mendoza, Alba Pomares, i Mapi León, i de la meta del filial Paula Canals, que ja a finals de la 2012/13 va ascendir del Femení C al conjunt que entrena “Titi” Camúñez. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M