dimarts, 28 de gener del 2014

FINAL CRUEL.
L'ALEVÍ "A" GUANYAVA 1-2, A 4' DEL FINAL







Fotos: Montse L. 

FC Barcelona “B”: 3 – RCD Espanyol Aleví “A”: 2

Menys de quatre minuts li van sobrar al conjunt de Xavi Corominas per endur-se el triomf de la Gamper el passat dissabte en el que era el duel que a bon segur haurà decidit el campionat de lliga en aquest grup segon de Preferent Aleví. L’Espanyol que arribava dos punts per sota en la classificació i amb el record del nefast 0-3 de l’anada en la jornada inaugural del campionat, necessitava fer-se amb la victòria per capgirar la desavantatge i donar un cop ben fort, reivindicant la seva candidatura al títol.  Cal esmentar que tot i tractar-se de l’Aleví B del FC Barcelona, aquest era un conjunt de segon any com l’Espanyol, doncs l’entitat culer disposa de quatre equips alevins.

El partit per joc i domini fou pels culers en la primera part, i la segona pels blanc-i-blaus fins que en el darrer tram, els espanyolistes no van poder impedir la remuntada culer tot just en els darrers segons del partit.

En el primer quart l’Espanyol sortí amb moltes precaucions davant un Barcelona dominador. Els espanyolistes durant masses minuts donaren la imatge de no acabar de creure en les seves pròpies possibilitats davant el quadre barcelonista.  Als tres minuts arribava ja la primer ocasió local amb un remat de Jan Reixac que junt al pal esquerre fica la mà el meta Darwin evitant el gol.

Gol que va acabar arribant sis minuts després quan Martí Riera llença una falta lateral des de banda esquerra i Iker González remata dins.  El Barcelona dominava clarament tot i que tampoc tingué excessives clares ocasions. Alguna, com un xut perillós de Jan Reixac que altre cop es trobà amb la intervenció del meta espanyolista Darwin. Per part espanyolista, un cop de cap d’Agus al 8’, a les mans del meta Tristán.  

Els espanyolistes reclamaren pena màxima quan Gerard entrant dins l’àrea cau al ficar la cama un defensor per darrera tocant l’esfèrica, però fent caure també al menut però bon jugador perico. L’àrbitre, com sempre, en aquest indret ja saben de sobres el que tenen que fer...

En el segons quinze minuts, la tònica fou la mateixa, però minvant el domini inicial tant intens dels locals amb el pas dels minuts. Un xut perillós de Garrido sortí un pam per sobre la porteria de Darwin.  Jordi, en un slalon que supera varis defensors, un d’ells l’agafa per la samarreta donant molt bé la llei de l’avantatge, doncs la jugada acaba amb un perillós remat creuat a menys de dos pams del pal dret, però li perdona la cartolina clara a l’infractor culer.

Al 23’ el Barcelona tingué el segon en un llançament d’Albert Garrido que obligà a lluir-se a Darwin rebutjant a còrner.  I en una bola centrada dos minuts abans del descans, ficà la bota lo just Martí a boca de canó, rematant al cos de Darwin. Els dos darrers minuts es començà a endevinar un canvi en el joc, doncs l’Espanyol començà a mantenir l’esfèrica al seu poder i començà a treure’s de sobre l’ampli domini del rival.

El tercer quart fou totalment perico. Tingué la possessió i dominà a un Barcelona que semblava ja havia perdut gas o la seguretat en si mateix en veure que l’Espanyol se li pujava a les barbes. Un servei de cantonada executat per Lucas acaba amb un remat de cap d’Aitor, fora. Un centre xut de Lucas molt tancat l’atura Cordero als sis minuts. Agus llença un lliure directe que se li escapa al porter barcelonista, però ningú arriba al refús defectuós. Als 10’ una recuperació espanyolista fruït de la pressió més avançada de l’equip, acaba amb una passada per Agus qui remata salvant el meta local que envia a còrner. Només el darrer minut fou de possessió culer en aquest quart.

I arribà l’hora de la veritat. Els darrers quinze minuts de joc. Al primer minut d’ells Oscar Romero pogué sentenciar però el seu xut creuat sortí fora a la dreta per ben poc.

La pressió espanyolista dona fruïts ja més tangibles, i als dos minuts del darrer període, Cordero allunya defectuosament amb el peu una pilota i recupera Nicolás Medina, qui avança, encara al meta culer i el bat amb un remat ajustat a l’esquerra. A l’altre àrea, Iker Piedra salva a l’Espanyol traient amb el peu un remat creuat de Joan González.  Una perillosa falta feta a Dereck prop de l’àrea, envia Rubén el seu llançament obligant a intervenir al meta culer que en una gran estirada evita el gol espanyolista.

Després d’una altre recuperació dels espanyolistes, la bola arriba a Jordi qui trenca pel centre la defensa culer superant als dos defensors i en mig d’ells remata creuat ajustat a l’esquerra. Era l‘1-2 que capgirava el sentit del partit i de la lliga.  Inclòs tingué l’oportunitat de fer el tercer l’Espanyol amb un remat alt de Nicolás que semblà gol per l’efecte òptic.

Faltaven sis minuts per finalitzar el matx i Dereck es jugà la vermella després que ja l’àrbitre no l’amonestés en una acció prèvia que havia agafat a un defensor quan l’hi havia pres la bola, i en aquesta segona acció el color fou groc en deixar anar el peu quan un jugador barcelonista l’agafà a ell. Immediatament i molt encertat, el substituí el tècnic espanyolista Corominas per evitar situacions compromeses en moments ja de molts nervis.

El Barcelona es llença a la desesperada a l’atac i a cinc del final, una jugada de Romero acaba sent aturada per Iker evitant el remat posterior. Als 11’35’’ xut des de la frontal, l’esfèrica capriciosa en rebotar en un jugador espanyolista surt enrera i li cau a Iker qui afusella a l’altre Iker establint l’empat.

A l’Espanyol li entraren totes les pors i més quan el Barcelona es llençà a l’atac total cercant un tercer gol que els hi donés el triomf. Mancà tranquil·litat i confiança en les pròpies possibilitats en el bàndol perico. El Barcelona tingué dos serveis de faltes en els que penjà l’esfèrica (13’30 i 14’). En la segona d’elles es tornaren a veure les cares els dos Iker; llençant el barcelonista i rebutjant el meta perico.  I faltant uns segons pels 60 reglamentaris, però dins del temps, Martí Riera centra evitant –segons criteri del col·legiat – que l’esfèrica surti per la línia de fons, i remata de cap Oscar Romero dins la porteria perica. Si la bola havia sortit o no, queda altre cop com a dubte existencial en un indret - torno a repetir - on aquestes formulacions no les tenen gairebé presents mai a l’hora de xiular en tant determinants moments.
              

Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Pol Tristán, Jan Reixach, Alex Rico, Iker González, Joel López, Martí Riera i Oscar Romero.
També: Joan González, Raul Martínez, Albert Garrido, Gerard Urbina, Víctor Carmona, Pol Cordero (p.s.) i Matías Rafael.

RCD Espanyol:
1er. Quart: Darwin; Lucas, Joel, Eric; Oscar, Gerard; Agus
2. Quart: Darwin; Rubén, Joel, Dereck; Aitor, Nico; Jordi
3r. Quart: Iker; Lucas, Oscar, Eric; Aitor, Gerard; Agus
Darrer Quart: Iker; Rubén, Joel, Dereck; Aitor, Nico; i Jordi. Substitució: Eric per Dereck, m. 54’

Àrbitre: Javier Fernández Ruíz, de la delegació d’El Baix Llobregat. Cartolina groga a Alex Rico, m. 37 per part local i a Dereck, m.54 per part espanyolista.

Gols: 1-0: Iker González, m. 5; 1-1: Nico, m. 47; 1-2: Jordi, m.50; 2-2: Iker González, m.56; 3-2: Oscar Romero, m 60.

Incidències: Encontre corresponent a la 16èna jornada (primera de la segona volta), del campionat de lliga del grup 2n. de Preferent Aleví, disputat el migdia del passat dissabte a la Ciutat Esportiva Hans Gamper, a Sant Joan Despí.  


CLASSIFICACIÓ PREFERENT ALEVÍ, GRUP 2n.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
F.C. BARCELONA "B"
45 1615017816
2
R.C.D. ESPANYOL
40 1613126817
3
DAMM C.F.
38 1612225327
4
U.E. SANT ANDREU
36 16113255 29
5
E.C. GRANOLLERS
29 169254631
6
C.D. SANT GABRIEL
22 1671834 37
7
C.E. ESCOLA FUTBOL MATARÓ
20 1662 8 31 34
8
F.C. CERDANYOLA VALLÈS F.C.
20 166284642
9
U.D. CORNELLÀ "B"
20 166283744
10
U.E. MOLLET C.F.
19 166 193656
11
FUNDACIÓ ESPORTIVA GRAMA
18 165 383453
12
CENTRO EUROPEO TECNOFUTBOL
16 165 1104355
13
C.F. BADALONA
15 1650113356
14
C.E. L'HOSPITALET "B"
14 164 2103062
15
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
12 16 40 12 30 67
16
C.E. MERCANTIL
9 163 0132452




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M