dimecres, 29 de gener del 2014

ES REPETEIX RESULTAT.
ALTRE COP CAU L'ESPANYOL PER LA MÍNIMA (1-0)

Real Madrid CF: 1 – RCD Espanyol: 0

Eliminats. A centrar-se a la lliga.
  
Finalment no hi hagut miracle. L’Espanyol no ha pogut capgirar el resultat desfavorable de l’anada tot i que fins el final ha intentat al menys no perdre el partit, doncs per tercer cop en les darreres setmanes, el Madrid ha vençut per un mínim 1-0.  I per tercer cop s’ha quedat Cristiano Ronaldo sense pogué batre a un Kiko Casillas estel·lar amb qui somniarà el portuguès. Pocs equips no sol a Espanya, sinó a tot el món poden dir que només han rebut tres gols dels blancs en tres encontres davant l’imperi madridista.

La diferència abismal de pressupostos ens condemna a donar per bones aquestes prestacions més enllà del que cadascú hagi pogut somniar abans, i durant el transcurs d’un partit, en el que amb el cor tots esperàvem la remuntada;  però amb la ment freda, aquesta era pràcticament impossible, doncs el Madrid s’ha trobat amb un ràpid gol i durant moltes fases del partit ha especulat amb el marcador i no ha consumit excessives forces cara al seu proper partit compromís de lliga.

Aguirre per la seva banda, ha sortit amb un equip barrejat de titulars i suplents, també pensant -  sense perdre-hi ni un instant la cara al partit -, que  l’autèntica guerra dels espanyolistes serà al Benito Villamarín davant un Betis que es juga quedar ja pràcticament desnonat en cas de derrota.      

Els plans del tècnic mexicà s’han vingut ràpidament avall al marcar ben ràpid el Madrid. Aquest fet obligava als pericos a marcar dos gols. Si l’equip hagués pogut mantenir el resultat inicial, sempre hi havia marge per una hipotètica sorpresa amb un gol català. No ha estat així, i als 6 minuts en un contracop perico producte d’una recuperació al mig del camp, Torje es fa una bona autopassada però erra la passada que la talla Nacho, germà d’Alex. La bola en curt és per Xabi Alonso qui fa un llarg desplaçament aturant amb el pit Jesé, qui més ràpid que Capdevila, fica la bola just al lloc que no pot arribar Kiko junt al pal esquerre.

Al 11' Ronaldo guanya línia de fons, i per ben poc no arriba Isco a rematar l’èsferica. El Madrid dominava i el quadre espanyolista intentava tapar totes les vies possibles d’aigua. Una pilota mal refusada per la cobertura perica, acaba a peus de Cristiano qui retalla i quedant-se sol envia una vaselina que li queda curta, aturant amb una mà  Kiko Casillas.

A partir de la mitja hora de joc, l’Espanyol es traurà el domini i mica a mica anirà sent ell qui tingui la pilota davant un Madrid que es limita a arribar amb molt de perill en esporàdiques accions. En una d’elles, al 32’  remat de Di Maria, que en tocar en Héctor Moreno, obliga a fer una gran estirada a Kiko llençant-se a la seva esquerra reaccionat sobre la marxa i enviant a córner.

Els blanc-i-blaus tenen els seus millors deu minuts al final del primer temps. Servei de cantonada tret per Torje des de la dreta, i el refús no l'aprofita Pizzi en rematant al peu de Nacho. Tot just abans d'arribar al descans, bona acció de Sergio García amb centre,  i volea de Pizzi, força alta per sobre el travesser.

En el segon període Aguirre dona entrada a Córdoba en lloc de Torje. Al primer minut contracop espanyolista que culmina amb un tret bombejat precisament del colombià que acabarà a la part superior de la xarxa de la porteria d’Iker. La rèplica blanca no es fa esperar i al 48, Di maria obre per Contreau a l'esquerre qui centra i després de tocar Isco en curt, remata amb tot a favor Ronaldo estavellant-se un cop més amb un providencial Kiko Casilla.

En el 55’ Córdoba torna a errar tal com en l'encontre d'anada en l'u contra u davant Casillas, tot i que aquest cop la jugada ha sigut invalidada per situació antireglamentària del colombià.  En aquesta fase de partit, letargia d’un Madrid que no es veu seriosament amenaçat i un Espanyol que ho intenta i deixa una bona sensació.

Els blancs ho intenten amb un joc vertical buscant bandes i amb desplaçaments llargs, però la defensa espanyolista ho ha fet també com ha pogut, en especial Sidnei que ha ratllat a una gran alçada no sol en defensa sinó inclòs traient la pilota controlada superant en algunes ocasions tant a Di Maria com a Cristiano, trasbalsant a aquest darrer que ha acabat sent amonestat en tallar una jugada en la que el brasiler es marxava d’ell junt a la banda.  

A partir del  70’ torna a dominar el Madrid amb quelcom més d’intensitat, però sense fer passar masses angunies als espanyolistes. Llavors s’ha erigit en protagonista el col·legiat Teixeira Vitienes qui no havia influït en el resultat tot i tenir un arbitratge ben parcial en algunes jugades no mesurant igual a l’equip gran que al petit, i li ha mostrat a Víctor Sánchez per unes mans involuntàries, la segona cartolina  deixant a l’Espanyol amb 10 jugadors el darrer quart d’hora (77’).

Encara mancava temps per que al 84’ Cristiano Ronaldo enviés una rematada a l’exterior de la xarxa de la porteria espanyolista.  L’Espanyol ha pogut empatar en el 88’ quan un servei de falta a càrrec de Sergio García, es rematat per Raul Rodríguez a la xarxa lateral. Amb una mica més de fortuna en l’acció i tenint en compta que encara es faltaven per jugar  cinc minuts, a bon segur els hi haguessin posat els dallonses  per corbata al Madrid...   

I aquí acaba pel nostre club aquesta Copa,  producte d’un sorteig teledirigit i manegat des dels corruptes estaments per que arribin a la final i no s’enfrontin entre ells els que tots sabem. A doble partit, cal reconèixer que era una utopia eliminar al Madrid. Ara, a pel Betis. Allà l’equip té que mostrar-se com un equip en progrés, donar un salt de qualitat, i sobre tot, no tornar a aquells espectacles depriments que serveixen per avergonyir a l’afició. Per que després molts ens preguntarem el per què de la deserció a l’estadi de l’afició. Masses vegades l’equip ha sigut el ressuscitador d’equips moribunds. Masses vegades, espectacles d’aquest estil han servit per engrandir més la separació d’una concreta part de l’afició respecte al propi equip i per extensió, al club.       


Fitxa tècnica:
Real Madrid: Iker Casillas;  Arbeloa, Sergio Ramos, Nacho, Contreau; Illarramendi, Xabi Alonso, Di Maria; Jesé, Cristiano Ronaldo i Isco.
Substitucions: Pepe per Coentrao, m. 72; Morata per Isco, m. 80; Casemiro per Di Maria, m.86

RCD Espanyol: Kiko; Raul Rodríguez, Sidnei, Héctor Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez, Abraham; Torje, Alex Fernández, Pizzi; i Sergio García.
Substitucions: Córdoba per Torje, m. 46; Stuani per Pizzi, m. 67; David López per Alex Fernández, m. 78.

Àrbitre: Fernando Teixeira Vitienes, del comitè territorial càntabre, assistit en bandes per Victoriano Díaz Casado i Manuel Ángel Torre Cimiano. Cartolines grogues a Víctor Sánchez, m. 36 i 76 sent expulsat, Nacho, m. 41, Cristiano, m. 66,  Córdoba, m. 78, Sergio Ramos, m. 85, Sidnei, m. 86.

Gol: 1-0: Jesé, m.6

Incidències: Encontre de tornada dels Quarts de Final del Campionat d’Espanya – Copa S.M. el Rei, disputat aquesta nit a l’estadi Santiago Bernabeu de Madrid. 




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M