diumenge, 15 de juny del 2014

EL BENJAMÍ HA PAGAT CAR EL DESENCERT CARA A PORTA.

UD Cornellà: 0 – RCD Espanyol Benjamí “A”: 0

El Benjamí A espanyolista quedà fora de la final en perdre davant el Cornellà en semifinals del Campionat de Catalunya. Els espanyolistes es mostraren superiors al rival en la major part del partit i tingueren ocasions per endur-se el triomf – sobre tot una claríssima a 8 minuts del final -  però el desencert cara a porta en els metres finals ho pagà molt car el quadre de Xavier Morón.  El Cornellà s’imposà als penals i es classificà per una final en la que no fou rival per un Barcelona que després de desfer-se per 8-1 de la Damm, derrotà als d’El Baix Llobregat per un clar 6-1.

Començà bé el partit el conjunt espanyolista amb una primera oportunitat pel capità Ángel al primer minut de joc, amb un tret refusat defectuosament pel porter i junt al pal esquerre salvà el cornellanenc Querol.  Un llançament d’Alex Plaza s’estavellà a la xarxa lateral esquerra de la meta del Cornellà. Un remat d’Angel sortí excessivament creuat. El conjunt verd-i-blanc tan sols arribà en una embolicada acció dins l’àrea després d’un servei de cantonada.

En el segon període (de 10 minuts cadascun) als quatre minuts Alex Alivià la tingué amb un xut creuat que també es marxà fora. Un llançament de falta directe del Cornellà obligà a intervenir al meta Oriol. Amb l’empat a zero s’arribava al descans i les sensacions eren que costaria i molt trencar aquesta igualada davant un Cornellà que perdia tot el temps del món i que es conformava amb els penals.

En el tercer període, jugada per la polèmica dins l’àrea del Cornellà amb un possible penal sobre Alivia. El quadre del Baix que pràcticament no havia existit en atac i tan sols a pilota aturada s’havia mostrat ofensivament, estigué en el darrer minut a punt d’inaugurar el marcador amb una doble jugada, primer salvada per un defensor espanyolista junt el pal esquerre, i la posterior acció amb un remat creuat de Noah, a boca de canó, al que respon Álvaro salvant al seu equip rebutjant amb el peu.

I quan tot semblava que anava pels mateixos paràmetres, en el minut 32’ en un contracop espanyolista pilota en profunditat per Jan qui molt bé s’escapoleix de la sortida del porter driblant-lo i amb la porteria buida tota per ell, perd unes dècimes d’or i quan xuta ho fa molt fluix donant temps a que un defensor eviti el gol. Increïble però cert. Errant gols així, és força difícil guanyar tot i que l’equip s’ho mereixés.

En el servei de cantonada d’aquesta jugada, Félix en el segon pal rematà de cap interceptant la trajectòria un jugador amb l’esquena evitant el gol. L’Espanyol es bolcà a fi d’evitar els fatídics llançaments, quan el meta del Cornellà es lluí rebutjant un tret de Félix des de la frontal.  El partit estava ja exhaurit i el passi a la final es decidiria als penals. El col·legiat del partit, Barón Ajenjo, ha tingut un arbitratge molt dolent permetent la pèrdua de tot el temps del món i afegint només un minut i mig, al marge de les seves decisions de caire tècnic que han anat minant la moral dels espanyolistes, sense que això serveixi d’excusa al desencert ofensiu del quadre de Morón.

En la sèrie de penals, després d’anotar els dos equips, ha fallat l’Espanyol llençant fora el segon i el quart l’ha aturat el porter cornellanenc. Els verd-i-blancs no han errat cap dels quatre penals que han llençat a la porteria defensada per Oriol Ciurans.

UD Cornellà: Ignasi Muray, Jorge López, Xavier Querol, Adrián Bobi, Mahamadou Balde, Víctor Villote i Noah Ramon.
També: Raul López (p.s.), Narcís Costa, Alex Muñoz i Eric López.

RCD Espanyol:
1er quart: Álvaro, Víctor Garrido, Alex Plaza, Ángel Alarcón, Iván Garrido, Felix Martí, Jan Oliveras.
2n. Quart: Oriol, Víctor Garrido, Xavier Jiménez, Ángel Alarcón, Arnau Funuyet, Alex Alivia, Jan Oliveras.
3r. Quart: Álvaro, Víctor Garrido, Arnau Villa, Ángel Alarcón, Iván Garrido, Alex Alivia, Jan Oliveras
Darrer quart: Oriol, Víctor Garrido, Ángel Alarcón, Iván Garrido, Alex Alivia, Félix Martí, Jan Oliveras. Substitucions: Xavier Jiménez i Alex Plaza per Víctor i Ivan, m.38; Arnau Funuyet per Jan Oliveras, m. 39.

Àrbitre: David Barón Ajenjo, de la delegació de Barcelona. Cronometrador: David Flores Gibert.

Penals: 0-1: Alex Plaza, gol  i  1-1: Narcís, gol; 1-1: Xavier Jiménez, fora  i 2-1: Bobi, gol; 2-1: Iván Garrido, atura porter  i  3-1: Mahamadou, gol; 3-2: Alex Alivia, gol  i  4-2: Xavier Querol, gol.

Incidències: Semifinals del Campionat de Catalunya de Benjamins, disputat en el camp 2 del Mpal. Les Grasses de Sant Feliu de Llobregat. Tant a la jornada d’ahir com la d’avui, presència de l’Adjunta a la Presidència del RCD Espanyol, Anna Maria Fusté.  Temps molt variable després de les tempestes d’aquesta matinada, amb estones de sol, i núvols, amb un cel parcialment cobert i temperatura pròpia de l’època.