diumenge, 15 de juny del 2014

SENTENCIATS EN LA FINAL... DES DEL PRIMER MINUT

EL FEMENÍ "A" GUANYA 1-2 A LLORET I OBTÉ LA CLASSIFICACIÓ PER LES SEMIFINALS DE LA COPA DE CATALUNYA FEMENINA.

(Camp Mpal. Les Grasses, Sant Feliu de Llobregat; El Baix Llobregat: Josep Maria)

FC Barcelona: 4 – RCD Espanyol Aleví “A”:1

A les dotze i quart del migdia s’ha iniciat l’única final del Campionat de Catalunya en que el futbol base espanyolista ha aconseguit accedir: La final d’alevins, tenint en front a un Barcelona que també havia suat per derrotar a la Damm CF per la mínima a l’altre semifinal.

Després del triomf mínim (2-1) al partit de la lligueta de la fase prèvia, s’esperava una final molt més igualada del que realment ha sigut. El Barcelona ha anotat en la primera jugada del partit i quan ha aconseguit el segon, s’ha acabat passejant per la final tret de l’únic instant en que a l’ensurt del gol espanyolista ha respost sense solució de continuïtat amb el tercer.

Les coses es torçaren d’un bon primer moment. Als trenta segons i escaig, el Barcelona sorprèn amb una ràpida jugada amb un remat final de Haitam afusellant a Iker. En el primer quart el Barcelona pogué ampliar l’avantatge amb una ocasió que salvà Iker i posteriorment Dereck allunyà l’esfèrica. Més clara encara, una rematada de Moriba que salva Iker rebutjant amb el peu. L’Espanyol en atac s’ha circumscrit a un remat fora d’Aarón.

En el segon període, el Barcelona fa el segon. Un llançament des de la frontal que no està massa encertat el porter espanyolista Iker que no bloca, i l’esfèrica tocant la base del pal esquerre se li acaba colant dins la seva porteria.  Entre el gol ràpid i aquesta desgraciada jugada, l’equip perico veié com el Barcelona havia liquidat la final en un vist i no vist. Abans del descans un llançament del culer Roca s’estavellà al travesser després de que la cobertura perica tornés a donar símptomes de fragilitat.

Als poc més de vint segons de centrar de mig camp en l’inici del tercer quart després del descans, l’Espanyol tornava a la vida quan Aarón Bocardo aprofitava un bon servei en profunditat, per definir perfectament amb un xut ras establint l’advers, però mínim 2-1. Però a la jugada següent, als dos minuts de joc el Barcelona fa el tercer. No tingué temps ni per patir ni per assabentar-se que l’Espanyol havia marcat...  Una ràpida i ben trenada jugada acabà amb un remat ras i creuat que supera a Iker per la seva dreta.

La reacció espanyolista s’esvaí quan Rubén Quintanilla estavellava el seu llançament ras directe de falta a la base del pal dret. Quatre minuts després el Barcelona fa el quart amb un passi llarg a la zona en que estava completament desmarcat Moriba, qui no perdona i afusella Iker amb un remat dins l’àrea per alt.

Amb tot decidit, els darrers dotze minuts del quart període s’han fet eterns i tan sols podíem esperar que el xiulet final del col·legiat es deixés sentir el més aviat possible i es posés punt final al suplici.  Encara hi hagué temps per veure com un slalon de Roca és a punt de ser rematat per Pablo, salvant un defensor perico evitant el cinquè.  Per part espanyolista tan sols un xut fluix de Jordi ben aturat pel porter culer, i un bon centre del lateral esquerrà Eric al que lleugerament pentina (si és que realment l’ha tocat) Jordi no podent evitar que la bola surti fora excessivament creuada.

Es consuma el fracàs una temporada més del futbol base espanyolista en aquests campionats.
I aquí s’acaba la 5èna. Festa del Futbol Català en el que una temporada més l’Espanyol ha decebut complentament jugant només  una final masculina de cinc categories, i l’ha perdut. Només en categoria femenina ha jugat dos finals de quatre categories, i les ha acabat guanyant.

FC Barcelona: Ramon Vila, Marc Alegre, Biel Farrés, Kays Ruíz, Haitam Abaida,  Moriba Kourouma, i Pablo Moreno.
També: Eric Mourín (p.s.), Fodé Fofana, Antonio Roca, Roberto Navarro, José Martínez i Ricard Cartañà.

RCD Espanyol:
1er. quart: Iker; Lucas, Joel, Dereck; Oscar, Rubén i Aarón.
2n. quart: Iker; Joel, Oscar, Eric; Gerard, Nico; i Jordi.
3r quart: Iker; Xavi Pérez, Oscar, Dereck; Aitor, Rubén; i Aarón
4rt quart: Iker; Xavi Pérez, Oscar, Lucas; Aitor, Nico; i Jordi

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio, de la delegació d’ El Baix Llobregat, assistit en bandes per Alexis Sancho Tinena, i Daniel Muñoz Cardo. Cronometrador: David Barón Ajenjo. Cartolines grogues a Marc Alegre, m. 31 per part blaugrana i a Oscar, m. 34 i Xavi Pérez, m. 41 per part espanyolista.

Gols: 1-0: Haitam, m. 1; 2-0: Moriba, m. 16; 2-1: Aarón, m. 25; 3-1: Pablo Moreno, m,. 26; 4-1: Moriba.

Incidències: Final del Campionat de Catalunya Aleví, disputat en el camp principal del Mpal. Les Grasses de Sant Feliu de Llobregat.