dijous, 31 de maig del 2007

AQUESTA VEGADA ELS PENALS ENS DONEN EL TRIOMF: UE LLEIDA 0 RCD ESPANYOL 0

El Infantil, classificat per les semis del Campionat de Cat. (3-0 davant el Jabac Ca'n Jofressa)

“L’Espanyol B” es classifica a la tanda de penals per la final de la Catalunya Cup.

En efecte, pràcticament l’Espanyol B, amb els reforços de Gorka, Chica i David García, (Lacruz, Ito, Coro durant 58 minuts) ha necessitat dels penals que per un cop han afavorit al conjunt espanyolista, per assolir la final de la competició que és l’actual campió.
Un Espanyol mermat per les baixes
Amb les baixes d’homes com Kameni, Moha, Torrejón i darrerament Luis García que han estat cridats per les respectives seleccions, Tamudo amb problemes a la mà, i Pandiani que ha estat inclòs però s’ha ressentit al darrer instant, l’Espanyol ha tirat d’homes del filial per completar l’equip i la banqueta. Valverde, que temeràriament, ha volgut donar protagonisme a la pedrera blanc i blava ha deixat fora a homes com Riera, Ivan, Moisés, Jônatas, Costa..., per citar alguns exemples i ha alineat a David García de central formant parella amb Lacruz; Chica i Fede en els laterals. La parella ofensiva Coro i Pedraza ha resultat fallida.
Una primera part molt dolenta i ensopida
I es que el partit ha estat molt igualat i la manca d’encert dels davanters d’un i altre equip preveien el desenllaç que a la fi s’ha produït. El primer atac amb perill ha estat del conjunt lleidatà en el que Luismi (un dels dos ex, junt a Joan Tomás), no rematés per ben poc una centrada molt tancada de banda dreta. El primer remat perico ha estat obra de Julián que des del semicercle de l’àrea de càstig ha llençat sortint la pilota fora.

L’ocasió més clara del RCD Espanyol ha estat una jugada molt maca en la que De Pablos ha arribat a línia de fons i ha centrat perfectament per que Pedraza totalment sol rematés de cap, a les mans de Gonzalo. Decididament no està sent la temporada de Marc Pedraza...
L’Espanyol dominava la possessió de la pilota però sense profunditat. Julián llença una falta perillosa però la pilota es marxa fora, per sobre el travesser. El joc era molt ensopit i la lluita dels dos equips no dissimulava la falta d’ocasions i de jugades dignes de menció.

La segona part comença molt més moguda. De Pablos, (un dels millors del conjunt espanyolista en quant a creació i perill), xuta molt bé, però Gonzalo molt atent atura la pilota en una bona intervenció. El Lleida s’estira i amb els dos canvis realitzats al descans, l’entrada de Keko per Tato i de Sergio Rodríguez per David Lazaro li donen molta més profunditat i major perillositat. Precisament Keko ha pogut marcar quan es trobava dins l’àrea petita i al rematar amb el peu dret una centrada de cantonada.

Lacruz remata de cap alt, per sobre el travesser, un servei de cantonada. Valverde mou banqueta, i substitueix tres dels sis homes del primer equip; Lacruz, Ito, i Coro deixen els seus llocs a tres homes del filial (Toni Lao, Javi Márquez, i Palanca respectivament).
Gonzalo, el meta local, atura molt bé un remat de cap de Fede Bessone que s’anticipa a la defensa rematant una centrada de falta llençada en banda esquerra.

El Lleida pot marcar
Omar que acabava de sortir, toca la primera pilota i és a punt de fer pujar el gol al marcador quan amb tota la porteria per ell, remata fora. En un servei de cantonada, el conjunt de la terra ferma es a punt de marcar però el remat de cap d’un dels atacants es marxa fregant el pal.

Valverde substitueix a Gorka per Biel. Si ha estat pensant en els penals... ¡ Sabia decisió ! ... Tots sabem que no és el seu fort els penals per el formidable porter navarrès. Tampoc era just tornar-hi a fer-li reviure en tant poc marge de temps el fatal desenllaç de Glasgow.

Darrers intents per desfer l’empat
Palanca en jugada individual, habilita a Julián qui no s’ho pensa dues vegades i xuta des de la frontal, marxant-se la pilota fora. Ángel en un embolic dins l’àrea es gira i engalta un xut que se’n va fora molt alt, quan l’acció portava molt de perill.

Però instants abans Luismi ha posat la por en el cos als espanyolistes al rematar de cap una centrada per l’esquerra quan ja s’intuïa el gol, la pilota ha sortit fora per molt poc.
Un centre-xut de Sergio Rodríguez es aturat per Biel Ribas enviant amb la punta dels dits la pilota per damunt el travesser. Amb una mitja volta de Keko que surt fora, el Lleida esgota les darreres possibilitats de donar la campanada i deixar fora al campió.

No hi ha per més; Els penals decidiran
L’Espanyol és el primer en llençar i ho fa Angel ajustat al pal dret, i que és a punt de parar Gonzalo. Biel Ribas atura el llançament de Luismi, mentre que tant Julián com Javi Marquez executen els seus llançaments amb perfecció, Galván llença al pal esquer de la porteria de Biel, cosa que no aprofita Palanca però si Chica per donar el triomf final als homes d’ Ernesto Valverde.
Fitxa Tècnica:

UE Lleida: Gonzalo, Oscar Rubio, Galvan, Povedano, Cristian Fernández, Gorrea (Pau Bosch m. 72), David Lazaro (Sergio Rodríguez m. 46) , Joan Tomás (Omar, m. 62), Luismi, Santos (Mayor m. 85), Jesús Rodríguez “Tato” (Keko m. 46)

RCD Espanyol: Gorka (Biel Ribas, m. 72), Chica, Lacruz (Toni Lao, m. 58), David García, Fede Bessone, Angel, Ito (Javi Márquez m. 58), Julián, De Pablos, Coro (Palanca, m. 58) i Pedraza

Àrbitre; David Tomás Baulo. Bon arbitratge, molt correcte. Ha mostrat targes grogues a Tato (23’) David Lázaro (23’), i Omar (72’) per part local i a Julián (27’), Fede (41), i Toni Lao (90’) per part espanyolista.

Gols; 0-0 Penals; 1-0 Ángel gol; 1-0 Luismi, atura Biel; 2-0 Julián, gol; 2-1 Cristian, gol; 3-1 Javi Márquez, gol; 3-1 Galván, al pal; 3-1 Palanca, atura Gonzalo; 3-2 Sergio Rodríguez, gol; 4-2 Chica gol. L’Espanyol finalista de la Catalunya Cup.

Incidències: Camp Municipal d’Esports de Lleida. Molt pobre entrada. Partit ofert en directe per Televisió de Catalunya. L’Espanyol ha jugat amb la segona equipació (rosa i blava).Sebastián Javier encapçalant la delegació espanyolista.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M