dilluns, 28 de maig del 2007

SOPAR DEL 52è ANIVERSARI DE LA GPE MANIGUA



Aquest dissabte passat es va celebrar el sopar del 52è aniversari de la fundació de la GPE Manigua al restaurant Can Palou d’Esplugues.

Amb la presència destacada d’Antonio Martín, amb el que vam pogué xerrar de manera molt afable particularment tots els que ens ho vàrem proposar de tot allò que ha estat noticia en nostre club, de intencions e il•lusions renovades per el futur, així com era lògic del femení, del recurs de la Superlliga, o del futbol base femení. No faré desvelaré aquí rés del que varen ser converses fora dels mitjans de comunicació, però si que diré que Antonio Martín té les idees bastant clares de molts dels mals i problemes que té l’Espanyol (alguns endèmics) i potser inclòs de les possibles solucions... O al menys per millorar les expectatives d’un Club que ha de continuar creixent cara al trasllat a Cornellà-Prat.

Entrant ja en el tema del sopar, dir que va ser la posada en escena del nou president de la GPE Manigua, Dani Bosch que tot i ser un dels més joves ( si no el més jove) presidents de penyes periques rep tot el recolzament i la herència que ha deixat Jordi Llopis entorn seu.

A l’acte es va fer lliurament del premi llimona que aquest any, per motius de manipulació en les votacions de hackers informàtics que volien canviar el resultat majoritari expressat fins les hores, es va decidir per la junta directiva concedir ex-aequo als dos personatges que anaven més destacats: El màxim accionista del Club, el senyor José Manuel Lara Bosch, que no hi va ser present però per carta es va dirigir a la GPE Manigua, avisant que per motius de viatge li seria impossible la seva assistència i al mateix temps expressant en una carta bastant correcta el seu agraïment. L’altre guanyador, i que si que va estar present va ser el Director General de la Fundació Privada del RCD Espanyol, el senyor Javier Saenz, que va ser qui més vots va obtenir fins la manipulació del web per els esmentats “hackers”. Les polèmiques entorn als debats de la Fundació i la presència en ells de personatges poc saludables a ulls vista dels afeccionats pericos van fer que fos nominat i que obtingués més vots.

Javier Saenz va agrair el premi, i el ser invitat i formar part d’una llista que estava composada per “grans espanyolistes” i per tant era un honor per ell forma part d ela mateixa.

En quant als premis que concedeix la GPE Manigua a persones que hagin destacat positivament, es va concedir a iniciativa de la resta de la Junta Directiva, al expresident Jordi Llopis el premi Guardó Elena Alcoverro per la seva tasca en pro de la penya que ha presidit i per les iniciatives que ha dut a terme en pro de l’entitat blanc i blava. També va ser lliurat el premi en reconeixement de la Difusió Espanyolista al senyor Antoni Itarte i Arnau periodista de Radio Unión Catalunya, per ser director del programa “Sempre amb l’Espanyol”.

Es dona la circumstància que Antoni Itarte és a més el mestre de cerimònia (com li agrada a ell, dir) del darrers sopars de la GPE Manigua, i com no podia ser menys també el dissabte va conduir i molt bé, l’acte.

Aquests premis van ser concedits després dels sorteigs i com es lògic després del sopar. Es van sortejar diferents regals relacionats amb l’Espanyol, i va donar la curiositat que una bufanda li va tocar a Antonio Martín, que la va regalar a la nena que treia els números dels premis.

Es va passar durant el sopar un video en una pantalla de totes les instantànies que han marcat durant aquests 52 anys la Gran Penya Manigua. Entre els membres del Club, citar la presencia com no, de Dani Ballart, i de Jaume Martínez. També els màxims membres de la FCPE hi eren presents en les persones de Ramón Rius, Pasqual Olmedo, i el net del fundador del RCD Espanyol. Diferents penyes hi eren presents en el sopar: Sarrià Nord, Martorell, Sabadell, Els Incansables, Egara 2006, Olost, El Perico Ferroviari, Intertoto-Àngel Morales, Vila de Gràcia i Guinardó. També hi va haver representació dels mitjans de comunicació com Sergio Fidalgo, Carlos Fanlo de Blanc i Blau entre altres presents. Si em deixo algú no es per cap intenció de silenciar la seva assistència, si no que els meus coneixement penyístics son molt limitats.

El Real Club Deportiu Espanyol mitjançant el conseller Dani Ballart va fer lliurament d’una placa al nou president Dani Bosch i una samarreta dedicada amb el cognom a Jordi Llopis per la seva dedicació i l’ èxit en els anys del seus mandats.
Per cert Jordi LLopis va fer balanç i no va faltar la dedicatòria final als senyors “manipuladors de la informació en la Televisió de Catalunya, que vàrem aconseguir portar als jutjats i que s’asseguessin en la banqueta dels acusats” tot i que encara està el judici pendent de sentència. En altres passatges de la seva intervenció va fer esment del que va significar per la penya la consecució de la concessió del nom del fundador del RCD Espanyol a una plaça, com va assistir i convèncer als grups polítics municipals en el ple municipal del districte, o l’aplec de penyes celebrat a Barcelona. Va agrair a tots els que van formar part de les diferents juntes que ha tingut l’honor de presidir.
Tard, molt tard va acabar l’acte, que es va desenvolupar en un clima distès, d’espanyolisme i amb molta il•lusió cara als temps propers que a bon segur marcaran i molt la història no sol d’aquesta institució si no del propi Real Club Deportiu Espanyol.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

T'has oblidat del senyor que hi havia al costat de Carles Fanlo del BIB, i que venia representant al Diari AS, je,je...
Una abraçada Josep Maria i fins aviat. ¡¡I molt bona feina!!.

Josep Maria ha dit...

¿El senyor de la barba molt alt? Jejeje...Es que als que son de la GPE Manigua ja no els vaig anomenar... Vaig anomenar als invitats d'altres penyes o consellers, periodistas. En quan al tema de si venía representant a... UF aquella hora ja no sé ni a qui representaba jo... Vaig arribar a casa a tres quarts de quatre...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M