diumenge, 7 de setembre del 2008

EL JUVENIL "B" S'ESTRENA AMB TRIOMF ALS CANYARS

LES FORMACIONS

RCD ESPANYOL JUVENIL "B"

UE CASTELLDEFELS JUVENIL "A"

CASTELLDEFELS


EL PARTIT
















(Municipal dels Canyars, Castelldefels, Baix Llobregat: Josep Maria).


Triomf del Juvenil B (0-2), en el seu debut a Castelldefels
El RCD Espanyol Juvenil, de Lliga Nacional, ha obtingut el triomf per 0-2 en el Mpal. dels Canyars, en guanyar el primer partit en idèntic escenari on la temporada passada es va perdre per 3-1.

Primera part de molt respecte entre ambdós conjunts
Tret d’una aproximació local en els primers instants només començar i d’algunes indecisions defensives en la reraguarda perica, com un refús de cap enrera que per poc costa car, o una sortida apurada d’ Edgar que té que sortir fora de l'àrea rebutjant amb el peu.

La primera jugada clara ha estat una paret entre Gabri i Nierga que acaba amb el xut del migcentre prop del pal dret.

Primera gran ocasió
Després d’una jugada de Mur, per la dreta, acaba cedint a Nierga qui deixa en profunditat a Gabri que tot sol encara el porter i el seu xut va als peus del porter.

Per la seva banda, el conjunt local en prou feines ha inquietat la porteria defensada per Edgar amb un llançament llunyà amb intenció que el meta espanyolista ha aturat amb dos temps.

La segona ocasió espanyolista s’ha produït quan el defensa central local Lavilla, en un intent de rebutjar una centrada de Crístian Márquez ha enviat amb el cap la pilota al travesser de la seva pròpia porteria.


L’Espanyol ja era l’amo i senyor del joc en l’encontre, i arribava cada cop amb més profunditat a l’àrea rival, mentre que la UE Castelldefels es limitava a defensar-se esperant agafar a contra peu a la defensa espanyolista, o donar algun ensurt en qualsevol indecisió de la cobertura blanc i blava, fet que no ha esdevingut.

Així, amb domini perico i xuts de Pau desviat en llançament de falta, o de Cristian Márquez en una centrada xut fregant el pal s’ha arribat al descans amb empat a zero, i amb una jugada en temps d’afegit en la que Martínez Saez no ha volgut saber res d’una agafada a Edu dins l’àrea local.

El segon temps no ha començat gairebé en els primers minuts; pèrdues de pilotes, escassa circulació de la pilota, i problemes a l’hora de solucionar les insistents però improductives accions ofensives dels locals.

Amb tot, les dues primeres rematades del segon temps han estat espanyolistes: (Mur, al 52’ a les mans del porter, i Nierga, ajustat al pal, al 55’).

El tècnic Lluis Planagumà ha mogut banqueta i Cristian Martín ha sortit en lloc de Pau. El canari serà protagonista en posar una pilota bombejada a centímetres del peu de Nierga totalment sol que no arriba a connectar dins l’àra.

El gol
Set minuts desprès, serà de nou Cristian “Chicha” qui faci efectiu un llançament de falta per banda dreta, i al segon pal, entrant des de darrera amb força i de primera, Gabri envia la pilota al fons de la porteria.

L’Espanyol cobrava avantatge en el marcador. I a poc de fer el segon en una internada de Mur per la lateral dreta de l’àrea, però el meta local tanca molt bé l’angle del pal curt. Altre jugada per la dreta, aquest cop de Cristian Márquez, acaba amb una bona centrada que per molt poc no arriba Nierga a rematar de cap.

Moments de patiment
Planagumà opta per assegurar el resultat, i Josep substitueix a Edu, reforçant la part defensiva; però, l’efecte ha estat al contrari, ja que l’Espanyol s’ha tirat enrera, el Castelldefels ha anat per l’empat, i producte d’una falta en la que tot l’Espanyol menys Mur, en la pròpia àrea, ha acabat amb un tret que entre el pal i Edgar que se l’ha trobat, després d’un efecte estrany, ha acabant fent-se amb la bola.

No ha gaudit d’ocasions el quadre local, excepció de la jugada relatada, però si que ha voltat en excés la pilota per les immediacions de l’àrea espanyolista, fent patir en darrera instància més del compte del que semblava a tenor de la superioritat tècnica dels visitants.

En temps d’afegit una centrada sense aparent perill, es rematada per Pablo que feia tres minuts que havia sortit al camp en substitució de Clerc, qui remata de cap al pal contrari, establint el resultat definitiu.

Triomf totalment just, en un camp força difícil i davant un equip físicament superior a causa de la superior edat dels seus integrants.


Fitxa Tècnica:
UE Castelldefels: Alex Sánchez, Hidalgo, Eloy, Marc Lavilla, Arnau, Álex Jiménez, Dani Ortiz, Kevin, Borja, Sergi Guerrero, Quique Nieto,
Canvis: Ivan Sánchez per Quique Nieto, m. 32; Arnau Cardona per Kevin, m. 68; Raul Fernández per Guerrero, m. 75; Oscar per Lavilla, m. 85,

RCD Espanyol: Edgar Badia: Cristian Márquez, Jordi Amat, Jose Carlos, Carlos Clerc, Xavi Montcusí, Carles Mur, Pau Senent, Marc Nierga, Gabri López, i Edu Hernández.
Canvis: Cristian per Pau, m. 57; Josep Llorach per Edu, m. 73; Ruben per Nierga, m. 84; i Pablo per Clerc, m. 87

Gols: 0-1: Gabri, m. 64; 0-2: Pablo, m. 93.

Àrbitre: Abraham Martínez Saez, del comitè territorial català.

Incidències: Camp Municipal dels Canyars, Castelldefels. Primera jornada del campionat de Lliga Nacional Juvenil, grup setè. Temps ennuvolat, inclòs ha caigut alguna gotetes d’aigua, però al final ha aguantat sense fer aparició el líquid element en forma de pluja.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Por la alineación que pones me da la sensación que están situando a Cristian Márquez de lateral derecho en vez de central (como era habitual cuando jugaba en el cadete B). Que tal lo hace? Por tu crónica parece que no se le da nada mal..
Saludos Josep.

Josep Maria ha dit...

En efecto, Saynomore: En los partidos que he visto y en los que no he visto también tengo ese dato, Cristian Márquez ha jugado de lateral derecho, ya que quien por edad debiera ocupar ese puesto es Albert Blázquez, pero por calidad, está jugando en el Juvenil A.
Hizo muy buen partido y subiendo tanto él como Clerc, por las bandas. Es un jugador con mucha clase.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M