dijous, 11 de setembre del 2008

LA QUARTA: L'ESPANYOL, HEGEMÒNIC EN EL FUTFEM CATALÀ


L'ESPANYOL B, GOLEJA AL CD BLANES EN ALTRE EXHIBICIÓ DELS HOMES DE JOSEP CLOTET (6-1)

RCD ESPANYOL FEM. : 2 - FC BARCELONA: 0


(Mpal. de Vic, Osona: Josep Maria)


El RCD Espanyol s’ha adjudicat la 4rta. Edició de la Copa de Catalunya Femenina de Futbol en vèncer al FC Barcelona per 2-0 al segon temps del partit que s’ha disputat en dues parts de quaranta minuts de joc.

L’Espanyol ha demostrat ser ara per ara, el millor club català en futfem, al conquerir per quarta vegada consecutiva el torneig davant idèntic rival, el FC Barcelona, que avui en contra de lo vist en les darreres edicions, ha plantat cara al conjunt espanyolista i merescudament per el seu esforç defensiu, ha evitat la tant temuda golejada que a bon segur, ha fet que el seu president Joan Laporta un cop més s’absentés d’encapçalar la delegació barcelonista: En fi, cada club suporta el president que es mereix...

Planten cara...
Ja dèiem en la prèvia d’aquesta final, que el Barça tenia un bon sistema defensiu, i que no li feien gaires gols. En efecte, tot i que en atac ha brillat per la seva absència, en defensa han après de derbis anteriors i s’han defensat amb molt d’ordre i han ofert una bona imatge, aprofitnat-se també cal dir-ho, que les espanyolistes no han estat gaire encertades . Així ho hem vist, i així ho publiquem.

Morata ha sorprès (senyal que el tècnic deixa un avís a navegants de que aquí no val adormir-se per ningú, i menys viure eternament d’un 0-6) amb la no alineació de jugadores com Ane, Carol i Marta Corredera, després de la exhibició de Torroella de Mongri, i ha alineat a Rocio com a lateral dretana, Núria i Joana per la dreta de l’atac, quedant Sara a l’esquerra com és habitual i Adriana pel centre.

La primera ocasió ha esta per el FC Barcelona, quan en el quinze, un servei de falta llençada per Vicky s’ha passejat perillosament per el segon pal sense que Mari Paz Vilas, (la ex del Llevant que ha jugat d’extrem) hi pogués arribar-hi.

La rèplica l’ha donat Adriana en un intent de vaselina que ha sortit a la dreta de Cristina Molina (avui titular, després que en el Cerro del Espino ho fes Laura Ráfols), després d’una gran jugada individual de Silvia Meseguer que ha superat el mig del camp deixant enrera a dos jugadores.

I és que Silvia Meseguer, ha esta la millor del RCD Espanyol en aquest temps, on moltes de les jugadores espanyolistes han estat molt espesses, i no han pogut desbordar per bandes, ni Sara ni Joana.

Una falta centrada per Noemí, en el minut vint, remata de cap per Silvia ha estat la segona i darrera jugada de perill en una primera part en la que els primers minuts han dominat més el Barcelona i mica a mica l’Espanyol s’ha anat imposant però sense ocasions de perill al marge de les esmentades.

Canvis a la segona part
Surt Ane, Carol, Vero, Marta Corredera i Marta Cubí. Diego Morata ha vist que la cosa no funcionava del tot, i aprofitant el desgast del rival, ha col•locat a Marta Corredera per l’extrem (tot i que Paulina Ferré no l’ha deixat ni a sol ni a hombra en cap moment), a Cubí com a davantera centre, caient Adriana per l’altre banda.


El primer remat de Cubí de cap, que ha blocat Cristina Molina, ja ha estat el primer avís. Pau, s’ha vist obligada a frenar un contraatac de Corredera, amb targeta groga; però amb tot, la lateral barcelonista ha continuat molt expeditiva en tot moment, sent una de les millors del seu equip.

Un servei de cantonada executat per Adri, es passeja per tot l’àrea petita sense que cap jugadora espanyolista pugui rematar.

La primera gran ocasió del segon temps, ha estat gràcies a una jugada de Adriana que ha centrat i Marta Cubí lliure de marca ha llençat al cos de Cristina. Era el segon avís, i aquest ja més seriós...

Marta Cubí, obre la llauna
Minut 51: Grandiosa jugada d’Adriana. Els adjectius son pocs... Amb una autopassada supera a Marina, la lateral esquerrana provinent de l’Estartit, davant altre defensora es para, retalla, mira, centra i Marta Cubí d’esquenes a porta, fa un gran control, para la pilota, encara i col•loca a l’ esquerra de Cristina Molina ben ajustada la pilota, fent pujar el primer gol del partit, i encarrilant la quarta final.

Després del gol, Llorens ha fet sortir a Aida, la ex espanyolista avui a les files barcelonistes, i a Patricia, la ex del Oviedo Moderno.

Ocasió per el 2-0
Marta Cubí ha tingut el segon, després d’una bona jugada col•lectiva que ha acabat amb una penetració per la lateral esquerra de l’àrea de càstig a càrrec de Carol, qui ha centrat i el remat de primera de la igualadina, s’ha marxat força alt al haver colpejat malament la bola.

L’Espanyol dominava el partit tant en el marcador com en el camp; si el primer temps ha estat igualat en tots els sentits, ara és el conjunt perico qui mana ja clarament, davant un Barça incapaç d’aproximar-se amb perill a les immediacions de la porteria defensada per l’altre Cristina, la Prieto.

Al 58, és Adriana qui ho prova amb un llançament de falta directe, que Cristina treu de punys junt al pal esquer. Havia enganyat gairebé a tothom pensant que centraria, menys a la fenomenal portera barcelonista que malgrat els gols, aguanta sempre el tipus en aquestes ocasions amb total esportivitat.

Un centre xut de Chola i un xut fluix al 64 del Barcelona, que atura sense problemes Cristina, és el més destacat en els següents minuts.

Mesi, fa el segon
Un xut en el 67’ de Silvia Meseguer, des de fora de l’àrea, sec, potent, al que Cristina intenta blocar, i se li escapa i tot i que intenta treure la pilota de dins, la col•legiada Jennifer Sanz, decreta el centre del camp.

El partit ja està decidit: El Barça ha cremat les naus en el primer temps, i tot i que ha lluitat molt, aquest segon gol és ja la sentència. Fins el final de l’encontre, poca cosa més, un lliure directe d’ Aida per sobre el travesser de la porteria espanyolista, i final del partit...

L’Espanyol, campió per quarta ocasió. Quatre de quatre, i un cop més, el conjunt perico demostrant la seva hegemonia dins el futbol femení català.
Total esportivitat, lliurament de trofeus, i medalles, fair play, i una festa pel futbol femení amb un Espanyol superior i un Barça que avui si ha estat a l’alçada de les circumstàncies... En el terreny de joc.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristina; Rocío, Marta Torrejón, Miriam, Chola, Mesi, Noemí, Núria, Joana, i Sara.
En el segon temps (41’) Ane, Carol, Vero, Marta Cubí i Marta Corredera per Rocío, Noemí, Núria, Joana i Sara.

FC Barcelona: Cristina Molina, Clara, Marina, Ani Escribano, Pau Ferré, Alícia, Laura, Vicky Losada, Melanie Serrano, Silvia, Mari Paz.
Laura Buenaventura “Mixeta” per Alicia, m. 48, Aida García i Patricia per Melanie i Silvia, m. 61; Elba Unzúe per Laura, m. 64, Mari paz per Laura.

Àrbitre: Jennifer Sanz Higuero del comitè territorial català. Ha mostrat targetes grogues a Pau (44’) Ane (72’)

Gols: 1-0: Marta Cubí, m. 51; 2-0: Silvia Meseguer, m. 67

Incidències: Final de la 4rta. Copa de Catalunya disputada al Municipal de Vic, amb la presència del soci culé President de la Federació Catalana de Futbol, senyor Ricard Campoy, de la màxima responsable de l'esport català, Anna Pruna, del President del RCD Espanyol de Barcelona, Daniel Sánchez Llibre, Fina Torres, els consellers Ramió (responsable del futbol femní), ”Coco” Bertomeu, Sebastian Javier, José Manuel Moya i com a membres del club, Jaume Martínez, Xavi Andreu, Patricia Coma, Tomás Boticario, membres del Vic, de la Federació, i la clàssica absència del president del F.C. Barcelona, senyor Laporta, que un cop més, ha cregut convenient que la Copa de Catalunya, màxima competició a la nostra terra, no li interessa a l'equip que presideix, i com a personatge de idees masclistes , menys el futbol femení.

Presència de socis espanyolistes, penyístes (entre altres, la PBB de Sant Joan Despí representada en el seu president, GPE Manigua, etc.), familiars de les noies, i una representació de la Curva Jove, Penya Juvenil, "Chavaleo Crew", que no han parat d’animar i han desplegat en els prolegòmens del matx, una pancarta titulada “RCDE: Orgull de Catalunya”. En la grada el triomf blanc i blau ha estat per golejada.

Míriam Diéguez, com a capitana, ha recollit de mans d' Anna Pruna, Secretaria General de l'Esport Català, el trofeu de campiones de Catalunya. Així mateix han recollit de mans del soci culé, President de la FCF, senyor Ricard Campoy les medalles de campiones de Catalunya per quarta vegada consecutiva.



1 comentari:

Fran ha dit...

Moltes felicitats, noies, sou les millors!!!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M