dilluns, 8 de setembre del 2008

EL FEMENÍ ESBORRA DEL CAMP A L'ESTARTIT

Fotos d'arxiu: Marta Corredera, titular ahir.
Va fer un gran partit; Les places de titular a la davantera estaran cares enguany.

EUROMAT UE L'ESTARTIT: 0 - RCD ESPANYOL: 6

Espectacular començament del Femení
En contraposició a la passada temporada, on el conjunt llavors entrenat per Emilio Montiagut va sucumbir per 3-2 davant el mateix rival d’avui, aquest migdia a Torroella de Montgrí, ha passat un autèntic cicló que s’ha endut per davant a un rival, la UE L’Estartit que se les ha vist i desitjat per frenar en el segon temps al conjunt espanyolista i evitar que encara caiguessin més gols i el resultat fos d’escàndol.

El conjunt entrenat per Diego Morata, líder després de la primera jornada amb permís de la UD Levante (té el seu encontre davant AD Torrejón ajornat per la seva participació en la UEFA Women’s Cup en la seva condició de campió de la darrera Superlliga) i que fins aquí a dues setmanes no jugarà el seu encontre pendent.

D’entrada pocs canvis respecte a anteriors alineacions: Defensa ja habitual, la presència en el centre del camp de Silvia Meseguer junt a Noemí i Carol, i en la part davantera la irrupció d’una Marta Corredera que està sorprenent per la seva velocitat i capacitat de desbordament per bandes, junt a Adriana i Sara. Marta Cubí ha estat en aquesta ocasió la sacrificada. Però això no ha fet més que començar, i la competència entre aquestes jugadores, més, Núria, Vero i Joana, farà que en atac sigui màxim l’esforç per guanyar-se un lloc a l’equip titular.

Per la via ràpida
El primer xut ha esta a càrrec de Mesi. Poc instants després, serà Adriana qui amb un remat esplèndid desde la frontal de l’àrea de càstig, clavarà la pilota a l’escaire esquer de la porteria defensada per Alba Montserrat. Precisament la portera del conjunt gironí evitarà el segon, avortant el remat de Sara després d’una internada.

L’Estartit té l’empat en el peu de Maribel

Encarant a Cristina, la portera espanyolista rebutja com pot evitant en primera instància el gol, i posteriorment una defensora allunya el perill quan la pilota anava cap a la pròpia porta; la jugada acaba amb un llançament llunyà que atura amb seguretat Cristina.

Aquests minuts son de domini altern. L’encontre semblava aniria molt més igualat amb un Estartit que tot i no comptar amb ocasions, planta cara a les espanyolistes.

Grans ocasions en la recta final del primer temps
L’Espanyol trepitja l’accelerador fins que acaba asfixiant a l’equip local que veu com durant els darrers minuts del primer temps, l’atac espanyolista disposarà de grans ocasions: Adriana d’esquenes, cedeix dins l’àrea petita a Carol lliure de marca i el seu xut ras s’estavellarà al pal esquer de la porteria.

Foto d'arxiu: Adriana, torna a la Superlliga després de la lesió patida, per la porta gran:
Dos gols i el malson de la defensa rival.

Instants després, és Adriana qui fa el segon gol no perdonant cara a porta. Aquest gol, acaba de descentrar a l’equip local, que comença a veure’s impotent defensivament per aturar el que se li ve a sobre.
Sara, retalla, i un parell de metres dins l’àrea de càstig, deixa anar un obús amb la seva cama esquerra, i la pilota acaba fent impacte al travesser de la porteria d’Alba.

La portera local ha de sortir amb el peu, anticipant-se a Sara que ha estat molt activa tot i que no ha tingut el premi del gol. Minuts després, de nou Sara escorada a l’esquerra encara a Alba i li remata a boca de canó creuat, i la portera realitza una impressionant intervenció. L’Estartit no les veu per enlloc, i fa aigües per tot arreu. El domini abassegador finalitza amb un llançament llunyà al travesser des de la dreta. Descans... El resultat curt...

Alba Montserrat no va pogué fer res pràcticament, en els sis gols...

Arriben els gols al segon temps
Rocío ocupa el lloc d’Anne en el segon temps (57’) i Joana per Sara(62’) , mentre que per l’Estartit la sortida de la jove promesa Sara González del Arousana en comptes de Anna Servià i la presència de l’ex espanyolista Anna Núria Rios en el lloc de Rebeca, no fa canviar les coses a bé per el conjunt gironí, si no tot el contrari; L’Espanyol acabarà aconseguint golejar en el que resta d’encontre.

Una gran jugada de Marta Corredera que desborda per banda esquerra deixant enrera dues rivals, centra i tot i que Adriana no arriba, si que ho fa Carol que suaument toca lo just en el bel mig de l’àrea petita per aconseguir el tercer.

Dotze minuts després, un servei de cantonada per l’esquerra acaba sent rematat per Marta Torrejón impecablement amb bot inclòs davant els peus d’Alba Montserrat, que no pot fer res per evitar el quart.

Cubí surt en lloc d’Adriana; el conjunt de Morata continua mostrant la seva candidatura al títol, passant per sobre del rival com una piconadora. Corredera en jugada personal per l’esquerra, superant a Steffania i davant mateix de l’oposició de Rebeka, deixa anar un tret sec que acaba significant el cinquè.

Abans el final de l’encontre, encara hi hauria temps per signar el sisè, amb un tret de Noemí, des de la frontal de l’àrea com a culminació d’una jugada col·lectiva de totes les noies de l’atac espanyolista.

Mot bona imatge, tres punts, i liderat. El proper rival, el Prainsa Transportes Alcaine, diumenge que ve a Sadrià. Però, abans, la Copa Catalunya davant l’etern rival a Vic, dijous a les dotze. Pot ser, la quarta...

UE L’Estartit: Alba Montserrat; Rebeca Gómez (Anna Núria Ríos, m. 63), Rebekah Patrick, Noelia Carrillo, Vero Martínez, Anna Servià (Sara González, m. 46), Maria Martí, Esteffanía Maggiolini, Clara Clofent, Anna Riera, i Maribel Dominguez.

RCD Espanyol: Cristina, Ane (Rocío, m. 57), Míriam, Marta Torrejón, Chola, Silvia Meseguer, Noemí, Carol (Núria, m. 73), Marta Corredera, Adriana, (Marta Cubí, m. 77) i Sara Serna. (Joana, m. 62)

Gols: 0-1: Adriana, m. 5; 0-2: Adriana, m. 36; 0-3: Carol, m. 63; 0-4: Marta Torrejón, m. 73: 0-5: Corredera, m. 78; 0-6: Noemí, m. 86.

Àrbitre: Corredor Pérez. Ha ensenyat targeta groga a Estefanía, m. 45, i a Míriam, m. 77

Incidències: Partit corresponent a la primera jornada de la Superlliga femenina; primer derbi català, jugat a Torroella de Montgrí ja que el Mpal de l’Estartit es troba en obres.