dijous, 30 d’octubre del 2008

ATLETISME: RÈPLICA DE CALERO, EN EXCLUSIVA

Foto d'arxiu: Joan Calero i Xavi Andreu en la presentació oficial de l'Associació d'esports BiB. Eren temps d'optimisme en l'atletisme espanyolista. Només records...

Foto d'arxiu: Maria Vasco, a l'arribada al Prat després de conquerir la medalla de bronze als Mundials d'atletisme. Als JJ.OO. de Pequín, va ser cinquena i va batre el rècord nacional.



Joan Calero ha declarat en exclusiva per Sentiment Perico una sèrie de puntualitzacions i arguments sobre l’article de Maria Vasco al diari Sport d’ahir dimecres i les matitzacions efectuades posteriorment a la seva web i que es fa resó Pericos On line , així com diferents temes de les darrera hores de l’Atletisme Blanc i Blau.

Per començar Joan Calero, president de l’Associació d’Esports Blanc i Blau, ha deixat clar que l’Associació que es va fundar amb la intenció d’assolir la recuperació de les seccions històriques del RCD Espanyol continuarà existint, i lluitant amb els recursos que tingui a l’abast.

En quant al tema de l’atletisme, - única secció creada fins ara, el 24/10/2006- continuarà portant amb el permís del Real Club Deportiu Espanyol de Barcelona SAD, el seu escut i per tant els colors mítics de la Secció d’Atletisme espanyolista.
Naturalment la situació segons ens explica Calero no és “la mateixa ara que fa dos anys, ja que la greu crisis econòmica que travessa Catalunya, la resta de l’estat i el mon en general, perjudica notablement la consecució de patrocinadors i més en un esport no majoritari com és l’atletisme.

Ens diu que s’ha posat amb contacte amb “una dotzena d’empreses de les quals, moltes estan vinculades per sentiment al mon perico, i totes han anant negant-se, adduint diferents motius”. Això ha fet que el pressupost de 90.000 € de la secció es reduís fins a límits importants (els 68.000 originaris en el nou pressupost per la propera temporada que comença ara a novembre, no s’han pogut cobrir i per tant impossibilita qualsevol tipus de fitxes professionals).

Calero manifesta que l’AEBiB es dedicarà a les curses populars, i a l’Escola d’Atletisme. Per tal fi, Francesc Gilabert se n’encarregarà de la tasca tècnica i haurà de designar un entrenador director de l’Escola i un parell o tres de monitors.

Sobre el tema de Maria Vasco, el senyor Calero afirma que el mail al que fa referència Maria Vasco, no ha estat enviat per l’AEBIB si no per altre gent, probablement per part del Club Atlètic Blanc i Blau del que res té a veure l’entitat que presideix ell, ja que ni el senyor Tomás Barris, ni el senyor Domingo López (director tècnic abans de l’AEBiB) i Joan Montserrat (director abans de l’Escola de l’AEBIB) tenen ja cap tipus de vinculació amb l’entitat esmentada.


Sobre les acusacions que Tomàs Barris va fer en el periòdic espanyolista Blanc i Blau, (degà de la premsa perica), sobre un suposat dret sobre els diners de l’Escola (els quals li reclamen a l’AEBiB), Calero ha estat contundent dient i asseverant que aquells diners recaptades es van gastar en la pròpia escola (pagament de l’Estadi Serrahima, i altres despeses pròpies de l’activitat diària), i que formaven part de l’AEBiB, motiu per el qual, insta a Tomás Barris per que rectifiqui sota amenaça de portar-lo als tribunals.

Tornant al tema de Maria Vasco, Calero diu que ella tenia com a “representant” per tractar aquests temes, el seu marit i també atleta, Jose Antonio González, amb el que va parlar bastants dies abans explicant-li la situació. Calero afirma que “ se li va oferir continuar amb unes quantitats (tant ell com ella) amb la promesa que fins que s’efectués el primer pagament (gener) intentarien cercar patrocinadors. Era el que hi havia, i no podíem fer res més”. Li van contestar que potser en altre club (Atlétic Montbui) amb el suport municipal es farien càrrec de la fitxa...

Calero ha deixat ha volgut deixar ben clar, que ells, l’Associació Esportiva Blanc i Blau continuarà i amb l’escut del club autoritzat, però des de la base com és tenia que haver fet d’un bon principi i no des de dalt amb gent professional (atletes) que desprès per vicissituds diverses no es podien permetre seguir assumint les despeses.

Ha dit que ara mateix es troba en ple procés sobre tot el tema de les fitxes, (el termini acaba al 31/10) i que desprès de tot aquest tema estigui enllestit, llavors procurarà organitzar tot el tema entorn a l’àrea de comunicació (encapçalada per Toni Itarte), a fi de que hi hagi una persona dedicada per confeccionar una web en el futur, i deixin de tenir lloc les confusions continues i algunes “interessades per seguir fotent confusió i tirar merda a l’Associació Esportiva Blanc i Blau”.

Fins aquí, les declaracions de Joan Calero. Servidor ni entra ni surt, encara que tingui una opinió pròpia del que ha succeït en aquest tema, que com sempre ha comptat amb la poca consideració del RCD Espanyol, i per el que es veu des de l’altre part (Club Atlètic Blanc i Blau) tampoc han quedat contents de l’actuació del senyor Pedro Tomás Marqués, amb una sèrie de promeses que no s’han complert, i que potser van inspirar a Barris i Cía ha donar el pas d’escindir-se de l’AEBIB i crear un nou club atlètic.

També dir, que Sentiment Perico queda obert a qualsevol opinió, rectificació, esmena o rèplica tant de les persones al·ludides per Joan Calero, (matrimoni González-Vasco, com de Barris, Domingo o Montserrat) com qualsevol altre perico que pugui dir la seva en un tema que ha degenerat en una situació tan delicada i antagònica entre pericos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M