dissabte, 1 de novembre del 2008

DAVANT OSASUNA, NO VAL A BADAR JA MÉS ...

Davant Osasuna, l'Espanyol ha de mostrar més poder ofensiu...



RCD ESPANYOL - CLUB ATETICO OSASUNA.
(DIUMENGE, 17:00 H. ESTADI OLÍMPIC LLUIS COMPANYS, BARCELONA.)



El RCD Espanyol buscarà trencar la mala ratxa que porta des de que en la jornada segona del campionat nacional de lliga derrotés a domicili al Recreativo a Huelva. Des de llavors encara no ha guanyat cap partit i la situació comença ja a generar certa preocupació màxim després del mal partit ofert davant el Real Mallorca.

Club Atlético Osasuna, fundat en 1920, és el rival dels espanyolistes, demà a partir de les 17:00 (per fí !!!, ara la preocupació son les inclemències meteorològiques) a l’Estadi Olímpic de Barcelona, i amb arbitratge a càrrec de José Luis Paradas Romero del comitè territorial andalús.

En el històric d’enfrontaments cal citar que s’han vist les cares ambdós conjunts com a locals en 27 ocasions, corresponent el triomf als catalans en dotze temporades, mentre que en quinze els navarresos han assolit puntuar; concretament en vuit partits s’han endut un punt, i en set la victòria. El balanç golejador llença un saldo de 35-21 a favor dels locals.

El 24/11/1935 es van veure per primer cop les cares en partit de lliga, Espanyol i Osasuna, a l’Estadi de la Carretera de Sarrià, amb triomf perico per 3-0. Els onze blanc i blaus que van derrotar als navarresos eren: Martorell a la porta; Pardo, Edelmiro, Espada, Lecuona, Prat, Costa, Green, Manolín, i Tin Bosch, i els gols aconseguits per Green, Bosch i Costa.

Ens tindríem que remuntar a la temporada 1980/81 per trobar el primer triomf navarrès. Seria un 11/10/81 quan Osasuna amb gol de Martín derrotaria als espanyolistes. Cal aclarir que desprès del primer enfrontament prèvia a la guerra incivil espanyola, Osasuna no va militar a la màxima categoria del futbol nacional fins la dècada dels cinquanta. I des de principis dels 60 fins el decenni dels vuitanta també va romandre en les categories inferiors (Segona i Tercera Divisió) del futbol espanyol. En total ha militat 33 temporades a la categoria de plata, 1a Segona B, i 12 a Tercera Divisió. Ha disputat en quatre ocasions la Copa de la UEFA, sent un cop subcampió de la Copa del Rei.

Es dona la circumstància que des de que l’Espanyol disputa com a local els seus encontres a l’Olímpic de Montjuïc, Osasuna ha aconseguit vèncer en quatre ocasions, i treure tres empats, per només un triomf perico. Es a dir, en 8 encontres, Osasuna ha igualat el seu balanç positiu a Montjuïc dels altres 19 confrontacions.

L’únic triomf perico a l’Olímpic davant Osasuna va tenir lloc el 09/01/05 amb Pérez Lasa com a col·legiat, amb gols de Maxi, Fredson, De la Peña (!!!!), i Fredson de nou. El gol visitant el va aconseguir Webo. Lotina i Aguirre eren els tècnics, i l’Espanyol va formar amb; Kameni, Ibarra, Lopo, Pochetino, David García; Ito, Fredson, De la Peña, Maxi, Oscar Serrano i Tamudo, sortint Amavisca , Soldevilla i Toni Velamazán en el segon temps.

Bartolomé Márquez ha convocat pel partit de demà a 18 jugadors: Kameni, Cristian, com a porters Sergio Sánchez, Lacruz, Jarque, Pareja, David García, Beranger, Moisés, Lola, Ángel, De la Peña, Coro, Rufete, Nené, Luis García, Callejón, Jonathan Soriano i Tamudo com a jugadors de camp.

Els convocats per part de Club At. Osasuna son: Ricardo i Roberto com a porters, Azpilicueta, Miguel Flaño, Josetxo, Roversio, Javier Flaño, Oier com a defenses, Nekounam, Héctor Font, Puñal, Juanfran i Delporte, Masoud, Sunny i Jokin Esparza com a mitjos i Pandiani i Sola com a davanters.

No han viatjat a Barcelona, els lesionats Monreal, Ezquerro, Margairaz i Dady, mentre que Cruchaga que avui ha rebut l'alta mèdica, Portillo, Vadócz, Plasil i Tiago Gomes es queden a Pamplona per decisió del seu tècnic José Antonio Camacho.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M