L'ESPANYOL, COLÍDER
DE LA DIVISIÓ D'HONOR CADET

RCDE CADET “A”: 3 – C.E. MERCANTIL: 1

Colíder
El RCD Espanyol Cadet va derrotar per 3-1 a un Mercantil que va vendre cara la seva pell, i en el que el conjunt de Fran Navarro es va avançar en un fluix primer temps amb dos gols, mentre que en un segon temps amb moltes oportunitats de gol va haver de veure’s com els de Sabadell retallaven distàncies perillosament. El gol final de penal, va deixar com a definitiu el resultat i tres punts més per el Cadet espanyolista. Amb aquest triomf i l’empat del FC Barcelona al camp de la Via Férrea davant el Cornellà, torna la igualtat en la classificació de la Divisió d’Honor Cadet.

Gerard torna a fer un doblet
Si be el domini va correspondre al RCD Espanyol, no es pot dir ni que el joc fos molt bo en el primer temps ni que les oportunitats fossin moltes, però això sí, el percentatge d’encert dels espanyolistes i més concretament del davanter centre Gerard Muñoz va ser destacable aconseguint dos gols en els primers quaranta minuts de joc.

El primer només quan es portaven deu minuts, va permetre jugar amb més tranquil·litat als espanyolistes, amb avantatge en el marcador. El propi Gerard hagués pogut fer el segon, però el seu remat de cap en una centrada procedent d’un servei de cantonada va sortir fora desviada.

El segon gol va ser de traca i mocador: Alex García fa una paret amb Gerard que li torna l’esfèrica a l’espai per la banda esquerra, on el ex de la Fundació Sánchez Llibre col·loca una perfecta centrada i Gerard que ha seguit la jugada remata de primera fent el segon del matx i de la seva compta particular. Preciosa la jugada.

Un segon temps amb forces ocasions perdudes
No va tenir tant encert l’Espanyol en el segon temps, però en canvi va jugar molt millor arribant a porta amb més facilitat amb un marcador que deixava les coses semblava bastant decidides.

L’Espanyol només començar el segon temps va tenir la primera ocasió de la represa, xutar creuat fregant el pal al minut dos, o elevar al minut vuit Gerard una pilota per sobre el meta visitant, que toca el suficient per desviar la pilota i el xut posterior de Quiles molt forçat és rebutjat per un defensor sota pals.

Després d’un triple canvi introduït per Fran Navarro, l’Espanyol va gaudir d’altre ocasió amb un remat forçat de cap de Gerard que surt fora.

Retalla diferències el Club Esportiu Mercantil
Amb un remat que colpeja en el travesser i acaba allotjant-se dins la porteria de Víctor Cocera que fins el moment no havia tingut que fer acte de presència pràcticament, el Mercantil posa ja la por en el cos, màxim quan disposarà d’una ocasió posteriorment per empatar, úniques jugades de perill en tot el partit d’un equip que es va defensar be però que a penes va inquietar la porteria espanyolista.

L’Espanyol va intentar fer el tercer per solucionar d’una vegada l’encontre: Aquest, hagués pogut arribar amb una rematada de Xavi Sole de cap al segon pal que treu el porter aprofitant que el remat tampoc duia la força que calia. Jandro ho prova amb un xut que rebutja el porter. Gil, molt ràpid intenta aprofitar una pilota en profunditat, però de nou el meta del Mercantil molt més ràpid és llença als seus peus. Inclòs Víctor Alvarez tindrà altre ocasió al rematar en el segon pal una jugada d’estratègia que no té el fruït desitjat. També Joan Angel que ha sortit en el segon temps ho prova, sense èxit.

Llavors, en el 35 succeeix l’ocasió abans esmentada del Mercantil, única en la que van pogué marcar, excepció feta del gol. A falta de dos minuts pel temps reglamentari, una pilota dividida és aprofitada per endur-se-la Jandro dins l’àrea i desprès de superar a un defensor quan es surt del dribling, es derribat clarament. El propi jugador perico llença el penal establint el resultat definitiu. Encara Víctor Álvarez de cap va rematar per sobre el travesser en el temps d’afegit.

RCD Espanyol: Víctor, Jaime, Marc Molina, Héctor, Víctor Álvarez, Darder, Alex García, Quiles, Gerard, Ivan i Gil.
Jandro, Xavi Solé, i per Quiles, Alex García i Ivan en el minut 53; Joan Ángel per Gerard, m. 69; Nil i Jorge per Héctor i Darder, m. 75.

Gols: 1-0:Gerard, m. 10; 2-0: Gerard, m. 36; 2-1; 3-1: Jandro (pen.)

Incidències: Partit jugat al camp tercer de Sadrià ahir dissabte en un horari força inhabitual, a les 14:30 hores en mig d’una forta calor per l’època en que ens trobem.