diumenge, 26 d’octubre del 2008

DEBACLE A MALLORCA


REAL MALLORCA: 3 – RCD ESPANYOL: 0

Torna l’Espanyol de la segona volta passada
L’Espanyol ha tornat a oferir la seva pitjor imatge des de que Tintin Márquez es va fer càrrec de l’equip (al marge de la Copa Catalunya), caient per 3-0 en el Ono Estadi, i el que és pitjor oferint una imatge molt dolenta ja no en el segon temps quan han anat caient els gols si no en un primer temps en el que ofensivament l’Espanyol ha continuat en la seva línia habitual oferta en tants i tants partits...

Havien passat els partits amb els rivals teòricament difícils, i ja hem vist el que ens trobem ja al primer matx posterior a aquests quatre encontres. Serà molt fàcil donar la culpa a la defensa del desgavell; serà molt fàcil donar la culpa a un Kameni molt desencertat, però el que sembla més que clar és que a aquest Espanyol amb excepció del primer temps al Bernabeu (on el Madrid no va fixar marcatges estrets als homes del mig del camp perico), la seva línia de mig del camp naufraga per desgràcia molt sovint. Moisés se les desitja per pogué fer front a tot allò que se li ve a sobre. De la Peña (un partit excepcional i quatre horribles acostuma a ser el seu promig), i Coro, no poden formar un mig del camp amb solvència en un lloc, ja de per si mateix, molt hostil als blanc i blaus.

Haurà de reflexionar “Tintín” Márquez per be de tots, si aquest sistema és o no l’adequat i si té els homes adequats per emprar-lo. Jo no m’atreveixo ni em correspon de dir-ho, però si que a simple vist dona la impressió que tenir Luis en una banda quan Raul Tamudo no passa pel seu millor moment, potser és un luxe que no sé si ens podem permetre. El fort dèficit de creació, no obstant, és un seriós problema per l’Espanyol, màxim tenint en compte que l’home que tenia que dur la batuta de l’equip (poc adaptat encara al futbol espanyol) ha vist el partit des de la banqueta i ha sortit quan tot estava donat i beneit, canvi que tampoc entenem en aquells moments.

Primer temps, soporífer

El partit ja ha començat amb un Mallorca que semblava molt més ficat: Varela ha xutat rebutjant Kameni només iniciar-se l’encontre, Arango després d’unes clares mans no assenyalades ha rematat aturant Kameni.

L’Espanyol a la meitat del primer temps s’ha estirat un xic, i ha començat a tocar amb molta lentitud, poca profunditat, i tan sols un parell de jugades de Tamudo que ha estat a punt de sorprendre a Moyá amb un llançament fregant el travesser, i altre jugada en la que la passada a l’espai de Nene al capità blanc i blau ha tornat a demostrar que el 23 no passa pel seu millor moment xutant molt deficientment.

Per acabar-ho d’adobar, Pareja ha comès un greu error (el primer es pot dir des de que ha arribat) amb una pèrdua que no ha acabat amb gol de Martí de pur miracle, amb xut desviat davant un Kameni venut.

Kameni ja ha començat a mostrar-se poc segur, amb una sortida amb el cap que ha posat els pels de punta.

L’Espanyol s’enfonsa al segon temps
Amb una jugada estranya, en la que hi ha pogut haver-hi falta prèvia, la posterior centrada per la dreta en la continuació de la jugada, compta amb l’errada de Kameni que no sabem on ha sortit i Aduriz remata de cap anotant el primer.

Valera ha xutat des de trenta metres davant una passivitat exasperant; Kameni ha rebutjat.
Aduriz ha fet el segon després que Nene no ha saltat per evitar el remat franc del jugador basc, i ha batut a Kameni que pot ser podia fer quelcom més, tot i que no es seva la major responsabilitat en la jugada, ja que era un llançament de cantonada i tothom estava dins l’àrea...

Rufete ha substituït a Nene (haurà sigut com a conseqüència d’això darrer?), malgrat que tampoc l’alacantí es troba amb bona forma física després de les lesions patides.

Ni així...

L’Espanyol ha pogut tornar a ficar-se al partit quan primer Coro amb tot a favor ha xutat als núvols en una gran ocasió i posteriorment quan Raul Tamudo ha agafat una pilota, s’ha girat davant un descol·locat Moyá, i sense porter ha xutat ras i feblement traient Navarro el remat.

Aquí ha mort l’Espanyol en el partit, ja que a sobre per més inri a la següent jugada seria de perill minuts després, Valera superant al darrer home Sergio Sánchez ha elevat de vaselina per sobre Kameni fent el tercer. El resultat ja era escandalós, i quedava més d’un quart d’hora, en el que llevat d’alguns canvis no ha sorgit res digne de menció amb un Espanyol ja lliurat a la seva sort, i un Mallorca que ha jugat a plaer.

El proper encontre davant Osasuna, les coses hauran de canviar i molt, i els jugadors (principals responsables) hauran de mostrar una cara més agressiva, amb més caràcter i poder ofensiu que el mostrat avui; per que és aquesta la nostra lliga i no la de l’empat al Bernabeu. Si no les llums vermelles de les alarmes s’encendran de manera ja clara. De moment per molts la situació comença a ser preocupant. Seguirem donant crèdit al tàndem Márquez-Perarnau, i a aquest equip que amb els grans malgrat els dos punts aconseguits ha ofert bona imatge, però moltes coses hauran de canviar per no repetir espectacles com el d’avui, tot i que el resultat hagi sigut massa excessiu pels de "ses illes".

Fitxa Tècnica:
Real Mallorca: Moyà, Cléber Santana, Josemi, Ramis, Varela, Jurado, David Navarro, Arango, Martí, Aduriz i Corrales. Substitucions: Keita per Arango, m. 80; Webo per Aduriz, m. 83; Castro per Jurado, m. 86.

RCD Espanyol:
Kameni (3), Sergio Sánchez (5), Jarque (4), Nico Pareja (5), Beranger (5), Moisés (5), De la Peña (2), Coro (3), Nene (3), Luis García (2), i Tamudo (2)
Substitucions: Rufete (3) per Nene, m. 62; Roman (s.q.) per De la Peña, m. 78

Àrbitre: Rodriguez Santiago del col·legi castellano-lleonès. No ha influït en el resultat ja que el partit fet per l’Espanyol li ha evitat tenir que intervenir com en aquest personatge és habitual, sempre que arbitra al RCD Espanyol. Ha mostrat targetes grogues a Aduriz, m. 24, Beranger, m. 31, Santana, m. 52, Josemi, m. 65, Jarque, m. 66

Gols:
1-0 Aduriz, m. 49; 2-0: Aduriz, m 58; 3-0 Varela, m. 75.

Incidències: Ono Estadi de Mallorca.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

VALENCIA CF

20

8

6

2

0

18

5

2

FC BARCELONA

19

8

6

1

1

24

7

3

REAL MADRID CF

19

8

6

1

1

23

12

4

VILLARREAL CF

18

8

5

3

0

13

7

5

SEVILLA FC

17

8

5

2

1

13

5

6

MALAGA CF

13

8

4

1

3

9

9

7

GETAFE CF

12

8

3

3

2

9

8

8

R. MALLORCA

11

8

3

2

3

8

10

9

UD ALMERIA

11

8

3

2

3

9

13

10

ATLÉTICO DE MADRID

10

8

3

1

4

17

16

11

RCD ESPANYOL

9

8

2

3

3

6

10

12

RC DEPORTIVO

9

8

2

3

3

5

9

13

REAL SPORTING

9

8

3

0

5

13

21

14

REAL BETIS B.

8

8

2

2

4

9

8

15

REAL VALLADOLID

7

8

2

1

5

6

9

16

CD NUMANCIA

7

8

2

1

5

7

14

17

REAL RACING CLUB

6

8

1

3

4

5

10

18

RECREATIVO

6

8

1

3

4

4

13

19

ATLETIC CLUB

5

8

1

2

5

6

13

20

C. AT. OSASUNA

4

8

0

4

4

3

8

1 comentari:

pericovola ha dit...

Desprès de veure el partìt d`avui a Mallorca, crec que algùns jugadors no mereixen vestìr la camiseta del nostre equip. S`ha de posa`r mès ganes i fè amb una feina què entenc que tots saben fèr....Falta esprit de lluita i sembla que, com l`any passat, tots els està bè.... aixi no podem anar enlloc. Tintin foti mà abans que no sigui tart..... Visca l`espanyol!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M