dijous, 15 de gener del 2009

DEMANANT L'HORA...











RCD ESPANYOL: 1 - POLIDEPORTIVO EJIDO: 0

Victòria miserable, classificació pírrica
El RCD Espanyol s’ha classificat pels quarts de final de la Copa de SM El Rei, i ho ha fet guanyant per la mínima (1-0, gol de Román), en un encontre horrorós, en un joc sota mínims, en un escenari pràcticament buit, i demanant l’hora en uns deu minuts darrers d’infart, on l’equip ha estat a mercè d’un Segona Divisió B, mentre el poc públic es desesperava amb el joc exhibit per els espanyolistes, sobre tot en un llarg afegit de Mallenco, en el que podia haver saltat la sorpresa en qualsevol moment.

Per fi, José Manuel Esnal “Mané” ha vençut el seu primer encontre amb l’Espanyol com a tècnic. Ho ha fet sense brillantor, amb molts dubtes, i deixant una imatge l’equip molt preocupant. Amb l’alineació de Cristian Álvarez, l’Espanyol avui al menys, ha jugat amb un porter, però hi ha masses peces encara en aquest trencaclosques que no encaixen, masses peces rovellades que els hi falta oli o senzillament un recanvi, ja que a nivell col•lectiu el bloc no rutlla.

Davant un Segona B, ha costat flors i empenys assolir la classificació. Hem tornat a observar detalls de falta de solidaritat a nivell col•lectiu en jugadors com per exemple Luis García, no deixant treure un lliure directe a Pareja (precisament qui va aconseguir empatar el matx davant Almería) o no passant en el darrer instant una pilota franca a un company desmarcat en un contracop, errant l’ocasió.

Hem vist en acció a Lola: No ens ha agradat, ha deixat masses dubtes de que pot seguir vestint aquesta samarreta. A un Oscar Sielva, que li falta molt rodatge, partits... A un Callejón, que pilota darrera pilota, s’entesta en demostrar la poca qualificació de qui se n’encarrega de fitxar en aquest club. Hem vist massa por (altre vegada) en un Mané, que substitueix a un Nené molt intermitent, però dels pocs que intenta quelcom en atac, (amb bones centrades, però amb poc fortuna en les seves rematades), per Lacruz, en la recta final del xoc.

Això, que l’encontre avui ha començat diametralment diferent dels darrers... Avui, ha estat l’Espanyol qui ha aconseguit posar-se per davant ràpidament, després que una falta llençada per Luis provoqués un servei de còrner que executat pel propi Luis, era rematat per Román al fons de la porteria, amb la fortuna d’un rebot.

Als primers minuts de domini perico ràpidament ha replicat el Poli: Molina ha rematat de cap una centrada des de la dreta, o una triangulació molt perillosa interceptada en darrera instància per Pareja a còrner. L’Espanyol ho havia intentat amb xuts de Nené fluix, de Callejón a les mans de Razak, o en un intent avortat per un defensor de xut d’Àngel.

El Poli comença a posar en evidència als locals
La primera ocasió perillosa té com a protagonista Cristian Álvarez salvant l’empat en l’ un contra un davant Juli. Des de la grada el porter argentí ha comptat amb el recolzament directament proporcional a les comptes pendents amb Kameni.

Un cop de cap de Molina es marxa fora mentre la grada sospira. En altre acció Molina supera a Torrejón, i en el darrer instant es refà el central. Les errades de Lola i alguna que altre d’Àngel comencen a posar el nerviossisme entre els pocs espectadors assistents al matx. Una errada perillosa de Marc Torrejón, ocasiona al minut 36 els primers xiulets de manera general en l’estadi.

Futbol, molt poc. Un xut de Sergio Sánchez rebutjat per Razak a còrner en el minut 40, i la rèplica, un de Juli que bloca segur Cristian.

Es consuma l’anti-futbol
El segon temps dels espanyolistes de Mané, ha estat per oblidar. Mané dona entrada a Oscar Sielva per un lamentable Lola. Qualsevol qualificatiu que faci servir es poc per denominar el que s’ha vist sobre el camp. Un conjunt, el del Poli, que no s’ha donat mai per vençut, i que ha posat sota les cordes al teòricament de Primera.

Només sortir a la gespa, ja ha estat a punt d’empatar el Poli, evitat per una desesperada sortida de Cristian davant Robles, i l’acció de Beranger avortant la possible igualada andalusa.

L’Espanyol renuncia a portar el pes de l’encontre, es tanca en el seu propi camp, i ho confia tot al contracop. En un d’ells amb gran jugada de Sielva, Callejón malbarata amb una rematada pèsima. En una centrada perfecta de Nené per l’esquerra, Ángel lliure de marca remata de cap fora desviat quan es trobava en immillorable situació. Raul Torres evita la rematada en el darrer instant de Luis després d’una centrada de Nené. En altre contracop, Nené acaba xutant a l’exterior de la xarxa de la porteria andalusa.

Cruel i al mateix temps original i “divertida” ha estat la resposta de la Curva, quan una acció del meta Razak similar a la de Kameni en el darrer partit i pràcticament al mateix lloc, acaba Nené robant-li la cartera i a punt de marcar comptant amb poc angle. Els crits de “Kameni, Kameni”... al meta del Poli Ejido, han evidenciat el divorci entre la grada i el camerunès.


Final esperpentic
El Poli, ho intenta primer amb una mitja volta de Juli a les mans de Cristian. Els darrers minuts han estat un veritable calvari per els espanyolistes; Primer una gran ocasió de Mikel Rico, després Sergio Sánchez slavant el remat de Cascón (que havia sortit a reforçar l’atac visitant, mentre Mané reforçava la defensa substituïnt Nené per Lacruz en mig de l’esbroncada general de la grada).

L’afegit es fa insuportable: Reamtades de Molina, de Nakor, de Mikel Rico xutant pel part curt, tapant molt bé un Cristian Álvarez encertat. Una darrera ocasió dins l’àrea petita, uns quants llançaments de servei de cantonada i pilotes varies penjades, han fet augmentar la tensió fins el darrer instant, mentre Undiano Mallenco semblava no tenir cap tipus de presa per xiular. Al final, triomf, i crits de “fora, fora”, i aplaudiments al Poli Ejido, davant un espectacle vergonyós; Tot molt decebedor...


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (8): Sergio Sánchez (5), Nico Pareja (6), Marc Torrejón (4), Beranger (5), Ángel (3), Lola (2), Román (6), Nené (7), Callejón (3) i Luis García (4).
Substitucions: Oscar Sielva (5) per Lola, m. 46; Valdo (3) per Callejón, m. 77: Lacruz (s.q.) per Nené, m. 88.

Poli Ejido: Razak, Gaitan, Charpenet , Raul Torres, Diaz, Robles, Regal, Gomis, Juli, Mikel Rico, i Molina.
Substitucions: Juan per Diaz, m. 68; Nakor per Regal, m. 77; Cascon per Robles, m. 83.

Gol: 1-0: Román, m. 6

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, del col•legi navarrès. Ha mostrat targetes grogues a Ángel, m. 28 i a Beranger, m. 69, per part local, i a Gaitan, m. 65, Nakor, m. 83 i Juan, m. 90 per part visitant.

Incidències: Partit de tornada dels vuitens de final de la Copa de S.M. El Rei. Estadi Olímpic de Barcelona. Partit televisat en directe. Ambient bastant fred en l’aspecte meteorològic i sobre tot a nivell de assistència de públic. Presència segons “dades oficials” de 4325 espectadors. en memòria de la Sra.Maria Antònia Climent, mare del conseller Sr.Jordi Soley, que va morir dilluns passat, i del Sr.Manuel Moya, pare del també conseller Sr.José Manuel Moya.

3 comentaris:

Sentimiento Perico ha dit...

El Poli ha merescut passar l´eliminatoria de forma clara.....quina vergonya!.
Salutacions.
http://sentimientoperico.blogspot.com

Anònim ha dit...

HOLA AMICS/GUES:
EL + IMPORTANT ÉS QUE HEM GUANYAT I ESTEM CLASSIFICATS, JO CREC QUE SERÀ COM L'ANY 2006 GUANYAREM LA COPA DEL REI I ENS SALVAREM A L'ÚLTIM PARTIT QUEDANT 4 X LA CUA.EL + DESTACAT D'AHIR ÉS EL CANVI DE PORTER,QUE ENCARA QUE VA FER ALGUNES CANTADES ÉS MILLOR QUE L'ALTRE.
SALUTACIONS. JOSE CARRERA

Anònim ha dit...

Aixó d'ahir va esser massa.Quina vergonya d'aquip, no se aclaren des de l'entrenador fins a l'últim jugador.
4325 eren els afortunats d'estar alli i veure "in situ" tot el malament del mon el que es jugar a futbol.
Esperem que aquesta disjuntiva de poder guanyar sigui el principi del final per tirar tot endavant.
Salut i força Espanyol.
Figot47




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M