dissabte, 17 de gener del 2009

L'ESPANYOL GUANYA A L'ESTARTIT
EN UN FLUIX ENCONTRE


























RCD Espanyol: 1 – UE L’Estartit: 0

Partit complicat amb un joc bastant travat i poc vistós, en el que l’Espanyol que s’ha posat ben aviat per davant en el marcador gràcies a un gol de Sara Serna, no ha sabut o no ha pogut obrir el camp, moure amb rapidesa i profunditat l’esfèrica per trencar la teranyina que el conjunt empordanès ha teixit, escarmentat del resultat de l’anada on les espanyolistes van sorprendre passant com un huracà per les terres gironines.

Les blanc-i-vermelles han vingut amb la lliçò ben apressa, i han continuat defensant-se malgrat el resultat en contra, fins els darrers minuts del matx on han tingut alguna que altre oportunitat per donar un seriós disgust a les de Diego Morata com va succeir a Barañaín. Al final, les periques han sabut aguantar el marcador (son junt amb el Rayo les menys golejades), i s’han emportat els tres punts.

Sara obre el marcador
Els primers compassos, dominats per l’Espanyol, han tingut com a protagonista a Vero, qui ha participat en diverses jugades d’atac, un parell de xuts o una penetració que no ha arribat l’esfèrica a pogué ser rematada.

Una centrada en zona de línia de mitjos a càrrec de Marta Torrejón, ha estat perfectament pentinada per Sara Serna superant per primer i únic cop en el partit a Alba Montserrat, l’ex portera de Sabadell i Barcelona, que ha fet un bon encontre però no ha pogut evitar que la rematada de la davanter centre espanyolista avui, acabés al fons de la porteria.

La rèplica gironina, de seguida: Una passada de Maribel a Anna Riera, que en bona posició, xuta fluix a les mans de Cristina Prieto, avui a excepció d’aquesta jugada, una espectadora més en el partit.

L’Espanyol ho intenta amb jugades de Vero (xut per sobre el travesser), una rematada al minut 20 de Marta Torrejón, de cap a centrada de Ane que es marxa fora per molt poc, o un còrner que treu Ane (ha portat molt més perill que per la banda esquerra Chola) que és rematat de cap i d’esquenes Sara Serna acabant l’esfèrica estavellant-se al travesser.

Una pèrdua de pilota de Rebeca a peus de Corredera, i l’extrem, centra amb molt perill, avançant-se Saioa davant Sara molt oportuna. Un servei de còrner a càrrec d’Ane, (a pilota parada es com més perill ha portat l’Espanyol), acaba amb una pilota sense control que engalta des de la frontal Corredera obligant a rebutjar Alba en una molt bona intervenció.

En el darrer sospir del primer temps, l’Estartit ha donat l’ensurt, al rematar Maggiolini, una pilota dins l’àrea fluixa i desviada que s’ha passejat amb molt de perill, sortint fora.

El segon temps s’ha iniciat amb una centrada xut de Marta Corredera buscant el pal contrari, que s’ha marxat fora per poc.
L’Espanyol no acabava de matar l’encontre, tot i que no jugava bé, havia tingut ocasions per fer un segon i definitiu gol. Una centrada de Chola des de l’esquerra es rematada de cap per Torrejón marxant-se fora molt ajustada.

Morata havia donat entrada a Noemí i a Cubí, passant Sara a l’esquerra i ocupant la davantera la igualadina. Però res ha canviat, i l’encontre ha continuat per els mateixos paràmetres: Un Espanyol dominant, creant ocasions (no moltes) insuficients per anotar el segon, i un Estartit molt tancat esperant darrera alguna badada defensiva, alguna acció en la que la mexicana Maribel pogués donar l’ensurt.

La més clara per Míriam
Un xut de Cubí es blocat per Alba sense problemes. Un xut llunyà de Meseguer acaba rebutjat a còrner per la meta visitant. El servei de cantonada l’executa Noemí, i Míriam disposa de la més clara ocasió del segon temps, rematant a boca de canó de cap, sense poder superar a Alba, i en un embolic per fer-se amb el refús, ni la pròpia Míriam ni Ane des de terra no pot acabar d’endinsar la bola dins.

L’Estartit comença estirar-se. Una acció de Maribel que s’escapa de Míriam, acaba amb la mexicana per terra, i López Rebollo mostrant-li la cartolina a la defensora perica, que al no controlar l’esfèrica direcció cap a barraca i no ser manifesta de gol, l’evita a criteri arbitral el color vermell de la mateixa.

La falta acaba a la barrera, targeta per Sara per tocar-la amb les mans, nova falta... Moments d’angoixa. Treu Saioa, i al segon pal, superant a la cobertura perica, toca Rebekah Patrick enrera, i salvant Míriam que allunya fort la pilota.

L’Espanyol també tindrà dues oportunitats clares per arribar als noranta: Una centrada d’Ane molt tancada, que Alba rebutja amb la punta dels dits i Sara Serna tota sola, li bota molt alt la pilota i la seva rematada va als núvols. I per últim una centrada de Noemí, rematada per Torrejón de cap tornant a guanyar la partida a la defensa gironina, sortint ajustada al pal l’esfèrica, i una

Al minut 92 i escaig, Maribel posa la por a la parròquia perica, quan retalla a Míriam en la dreta de l’atac visitant i deixa anar un xut buscant amb rosca l’escaire dreta de la porteria de Cristina, sortint fora. Amb aquesta jugada, Gustavo López Rebollo assenyala la fi de l’encontre, que permet seguir líder al conjunt espanyolista sempre i quan el Rayo no guanyi per més de 10 gols a les valencianes del Colegio Alemán.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristina, Ane, Míriam, Marta Torrejón, Chola, Meseguer, Carol, Vero, Joana, Sara i Corredera.
Substitucions: Noemí i Marta Cubí per Carol i Joana, m. 54; Rocío per Chola, m. 59;

Euromat UE L’Estartit: Alba Montserrat; Rebeca, Emily, Ana Servià, Saioa González, Esteffania Maggiolini, Rebekha Patrick, Debora García, María Martí, Anna Riera i Maribel Domínguez.
Substitucions: Gemma Quer per Debora, m. 48; Anna Martí per Anna Riera, m. ; Sara González per Rebeca, m. 84.

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, del comitè territorial català. Ha mostrat targetes grogues a Noemí, m. 81 i Sara, m. 82 per part espanyolista, i a Saioa, m. 90 per part empordanesa.

Gol:
1-0: Sara Serna, m. 13.

Incidències: Superlliga femenina. Ciutat Esportiva de Sadrià, camp principal. Partit corresponent a la primera jornada de la segona volta, retransmès en directe per Televisió de Catalunya (Canal 33). Matinal assolellada, bona temperatura.


Presència del president del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre a la llotja, així com del ex conseller i ex responsable del femení, Antonio Martín, entre altres membres del Consell com Collet i Ramió.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

hola: Molt bé la cronica del partit.
Sol.lament resta guanyar demà al Màlaga i preparar la carta a la direcció tècnica per fer una visita Facultativa tota la penya i no penya al Nou Sarrià..
Salut i endavant Espanyol.
Figot47

Anònim ha dit...

HOLA PERICOS/QUES:
FELICITATS A LES BLANC-I-BLAVES QUE HAN DEMOSTRAT
SEMPRE QUE SÓN MILLOR QUE LES DE L'ESTARTIT EN TOT
I QUE SÓN SUPERIORS, ARA NO ES PODEN ADORMIR A
GUANYAR A SARAGOSSA, RIVAL QUE EL TENIM GANES
DESPRÉS DEL PARTIT D'AQUEST ANY I DE LA COPA DE
LA REINA, VOLEM REVENJA.
ADÉU. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M