diumenge, 8 de febrer del 2009

ALTRE EMPAT ENMIG DE L'ADVERSITAT

Getafe CF: 1 - RCD Espanyol: 1

Altre empat
El RCD Espanyol ha empatat a un gols en el Coliseo Alfonso Pérez de Getafe, després d’avançar-se en el minut set gràcies a un gol del debutant Ivan Alonso, aprofitant un regal del meta Jacobo, i tan sols divuit minuts després ha empatat Soldado en altre errada de la cobertura perica. L’Espanyol ha passat per diverses fases en quant a joc fins que Texeira n’ha dit prou i ha decantat l’encontre amb una injusta expulsió de Torrejón que ha deixat l’Espanyol a mercè dels madrilenys, als que únicament l’encert de Cristian (que s’ha refet del gol local) ha privat del triomf.
Amb la derrota de Numancia, l’equip espanyolista retalla un punt i ara mateix té la zona de salvació a dos punts.

Començava bé el partit...
Pochettino ha sorprès alineant David García al lateral en detriment de Chica o Beranger, i deixant Nené a la banqueta fins ara fix a les alineacions, tot i que el seu rendiment no ha sigut l’òptim esperat al igual que el de Luis que aquest sí que ha disputat els noranta minuts...

A la primera acció dels espanyolistes, una jugada en la que dins l’àrea perd l’esfèrica Luis, acaba a peus de Jacobo que rebutja tant malament que envia la pilota al debutant Ivan Alonso que un metre dins de l’àrea i al centre, remata fort i lluny de l’abast del meta local. Bona estrena (també Ewerthon va marcar en el seu debut, o Raducanu...)


L’Espanyol prenia avantatge i donava esperances. Però un cop més s’ha imposat la dura realitat d’un equip que es un miracle veure’l guanyar. El Getafe ha creat perill a la porteria perica amb una falta que Cristian rebutja, una sortida en la que es juga el físic davant Soldado.

Abans, Jarque havia rematat un servei de cantonada, fora, en bona ocasió per marcar el segon. Però, un cop més, l’eix defensiu espanyolista torna a errar. El propi Jarque en dues ocasions no sap rebutjar la bola, i la pilota penjada no es allunyada suficient per Cristian, la pilota curta davant Román que tampoc rebutja acaba sent rematada per Soldado en un altre acció desgraciada d’un equip molt tocat anímicament.

Altre errada de Jarque en els minuts finals, provoca que Cristian tingui que evitar el gol després del remat de Casquero. Ibrahim té l’ocasió més clara i Cristian de nou salva el gol local amb un rebuig i Rufete allunya definitivament.


En el segon temps, l’Espanyol ha controlat millor el joc, i no ha passat tantes angunies a excepció d’una enèsima errada de l’eix central que ha obligat a Cristian a treure miraculosament amb el peu.

Pochettino ha col•locat a De la Peña en comptes d’un inèdit Coro en el minut 62. Semblava que l’Espanyol volia i estava en condicions d’aconseguir o al menys intentar quelcom més que mantenir el resultat i prova d’això ha estat la primera acció de Lo Pelat que ha agafat la pilota on de veritat fa mal, prop de la frontal i li ha donat una passada d’or a Luis García que tot sol encarant a Jacobo ha errat el que podia haver sigut el gol del triomf.


Injusta expulsió
Però, com a gos flac tot son puces, Texeira Vitenes s’ha erigit en protagonista en treu-li targeta vermella directa a Marc Torrejón en una molt discutible acció en la que com a molt groga. Ha deixat amb 10 homes i ha estroncat una hipotètica i desitjada reacció espanyolista en els 26 minuts que mancaven.

A partir d’aquest moment, l’Espanyol no ha sabut refer-se, i amb inferioritat numèrica, i descompost entre línies, amb un Rufete ja esgotat, i diversos homes amb targes (Jarque, Sergio Sánchez, David), ha quedat com un sparring davant un Getafe que s’ha llençat a donar el cop final.

Sortosament, l’Espanyol ha mantingut el resultat gràcies també al desencert local (xilena de Uche que podia haver estat perfectament joc perillós, remat de cap de Uche desviat quan es trobava tot sol, i llançament enverinat de Granero que surt fregant el travesser), i a la bona tasca del meta Cristian (remat d’esquenes d’Albin aturat per l’argentí, i sobre tot, una rematada al minut 37 a boca de canó del davanter Alvin, al que l’espanyolista ha respost amb una excel•lent intervenció).

L’Espanyol ha gaudit en mig de l’atac constant dels madrilenys en aquests minuts darrers, d’una jugada de contracop, però un cop més, un insolidari i desencertat Luis García xuta malament quan a la dreta es trobava totalment lliure de marca Rufete esperant l’esfèrica.


Fitxa tècnica:
Getafe CF: Jacobo, Cata Diaz, Gavilán, Soldado, Granero, Licht, Uche, Polanski, David Cortés, Javi Casquero, Ibrahim Kas.
Substitucions: Albin per Gavilán, m. 78; Contra per David Cortés, m. 78; Guerrón per Polanski, m. 87.

RCD Espanyol: Cristian (7), Sergio Sánchez (7), Jarque (3), Torrejón (5), David García (4), Lola (4), Román (4), Coro (3), Rufete (6), Luis García (3) i Ivan Alonso (6).
Substitucions: Chica (5) per Román, m. 46; Ivan de la Peña (5) per Coro, m. 62; Beranger (s.q.) per David García, m. 81.

Àrbitre: Texeira Vitienes, del col•legi càntabre. Força malament, escombrant pels de casa. Ha expulsat a Marc Torrejón en una acció en la que era mot excessiva l’expulsió quan li ha perdonat als local la vermella o la segona groga a Soldado.

Ha mostrat targetes a Soldado, m. 19, David Cortés, m. 57, Ibrahim Kas, m. 92 per par local, i a Jarque, m. 23, David García, m. 32, Sergio Sánchez, m. 57, i a Torrejón vermella, m. 64.

Gols: 0-1: Ivan Alonso, m. 7; 1-1: Soldado, m. 25

Incidències: Coliseum Alfonso Pérez de Getafe. Debut de Ivan Alonso, que tot i rebre molt poques pilotes, ha aconseguit marcar en el seu debut.



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

59

22

19

2

1

68

16

2

REAL MADRID C.F.

47

22

15

2

5

45

27

3

SEVILLA F.C.

38

22

11

5

6

29

21

4

VALENCIA C.F.

37

22

11

4

7

42

33

5

VILLARREAL C.F.

37

22

10

7

5

35

30

6

ATLÉTICO DE MADRID

35

22

10

5

7

47

33

7

MALAGA CF

35

22

10

5

7

37

33

8

R.C DEPORTIVO

34

22

10

4

8

27

29

9

REAL VALLADOLID

30

22

9

3

10

32

33

10

ATLETIC CLUB

29

22

8

5

9

32

35

11

REAL RACING CLUB

28

22

7

7

8

24

26

12

REAL SPORTING

27

22

9

0

13

29

47

13

GETAFE C.F.

26

22

6

8

8

32

34

14

REAL BETIS B.

25

22

7

4

11

29

30

15

U.D. ALMERIA

24

22

6

6

10

26

35

16

RECREATIVO

24

22

6

6

10

19

32

17

C. AT. OSASUNA

20

22

4

8

10

23

30

18

C.D. NUMANCIA

20

22

6

2

14

26

45

19

R.C.D. ESPANYOL

18

22

3

9

10

20

35

20

R. MALLORCA

18

22

4

6

12

22

40

5 comentaris:

Sentimiento Perico ha dit...

Puntito a puntito nos vamos acercando al objetivo de la salvación, tenemos que pensar en positivo Josep Maria.
Saludos.
http://sentimientoperico.blogspot.com

Josep Maria ha dit...

Hola DAvid: La fe, el optimismo es algo muy subjetivo y particular de cada ser. Unos lo son más, otros menos. No es algo que se pueda ni adquirir ni comprar, si no por propio convencimiento. Y en estos precisos momentos (el futuro se verá), las sensaciones que transmite el equipo son ciertamente, algo mejores, pero bien poco mejores.
Nos falta algo, quizás esa pizca de fortuna en los lances decisivos de los partidos, algo, que quizás diera un par de triunfos que a buen seguro harían creer a jugadores y afición en si mismos, y nos permitirian salir de la situación como otros equipos hacen o han hecho. El problema es que, eso solo se consigue VENCIENDO. Y esta es la asignatura pendiente de los jugadores, no del público. Yo puedo ser o no ser optimista, amigo David, pero son los jugadores los que ganando encuentros han de dar la verdadera realidad de su clase. Y la situación por desgracia es la que es. Hasta Osasuna vence al Valencia. O el Betis en Sevilla. Nosotros esperamos impacientes el triunfo des de la JORNADA 9 (2 DE NOVIEMBRE DE 2008).
Nos acercamos a la zona de la permanencia, puntuando de uno en uno, mientras los rivales pierden. Cuando nosotros perdamos, veremos como sumarán los rivales (si de uno en uno, si de tres en tres, o también perderán...)
Saludos.

Anònim ha dit...

Hola Josep Ma. i Cia:Et vec molt pesimiste, tranquil home, que tot arribarà," sempre positivo, nunca negativo" aixó es el que en cau hara mateix, ja veuràs com el got, està mig plé.
Referent a les nenes, estic segur que no pensen, aixó s'està acabant i el que possa diners, qui lo sar? si durará molt amb aquesta dinàmica.
Salut i endavant Espanyol.
Figot47

Anònim ha dit...

Hola Josep Ma. i Cia:Et vec molt pesimiste, tranquil home, que tot arribarà," sempre positivo, nunca negativo" aixó es el que en cau hara mateix, ja veuràs com el got, està mig plé.
Referent a les nenes, estic segur que no pensen, aixó s'està acabant i el que possa diners, qui lo sar? si durará molt amb aquesta dinàmica.
Salut i endavant Espanyol.
Figot47

Fernando J. Cansado ha dit...

Ara tenim quatre partits que ens diràn les nostres opcions: Sevilla, Barça(robatori), Reial Madrid i Vila-reial. Signe 4-5 punts per un miracle perque altres han sortit bé gràcies al Sevilla que porta tres partits sense guanyar...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M