dilluns, 9 de febrer del 2009

EL BENJAMÍ "A" DERROTA 1-4 AL BARÇA

Foto d'arxiu: L'equip de David Fernández, imparable cap el títol de lliga.


FC Barcelona: 1 - RCDE Benjamí “A”: 4

Triomf del RCD Espanyol en el derbi de benjamins disputat aquest matí a la Ciutat Esportiva Hans Gamper. L’equip de David Fernández ha passat com una piconadora per sobre el seu màxim rival, el Barcelona, al que abans del matx avantatjava en un punt. Amb aquesta victòria son quatre punts més el gol-average (a l’anada en Sadrià, els blanc-i-blaus van derrotar per 4-2 als barcelonistes), la diferència entre ambdós conjunts a la classificació.

Igualtat en els primers compassos
En el primer tram del partit, la igualtat va ser la nota predominat, destacant al minut quatre, un llançament de falta de Busquets molt centrat que blocar bé Adrià, el meta perico.

L’Espanyol va començar a imposar la seva llei (minut 9), botant tres serveis de cantonada consecutiu. Un servei de falta a càrrec del capità Albert en zona de mitjos, es aturat per Pau, el meta culé.

Marc Llinares obre el camí al triomf
Al minut 14, un llançament de Marc Llinares, sorprèn el bot de l’esfèrica junt al porter Pau Salvans, poc encertat, i suposa el primer gol perico.

Tan sols tres minuts desprès, serà Pol qui aconsegueixi el segon després de culminar una bona jugada en la que tampoc el meta barcelonista (que toca l’esfèrica), pot impedir el gol blanc-i-blau, que pren seriosa avantatge en el marcador amb un 0-2 que encarrila el derbi.

El Barcelona no es rendeix

Però les coses no resultaran tant fàcils com el marcador final demostra. El Barcelona posa setge a la desesperada a la porteria defensada per Adrià, i un xut d’Oriol Busquets acaba a l’exterior de la porteria espanyolista. També Guillem ho prova amb un tret desviat.

El meta barcelonista s’avança providencialment a la rematada de Josep en un bon contracop.
Al minut 20 del primer temps, el FC Barcelona redueix la diferència després d’anotar Joel mitjançant un fort xut que no pot aturar Adrià.

Inici del segon temps difícil

El segon temps comença amb un Barcelona que vol l’empat i un Espanyol que lluny de conformar-se amb l’exigua renda del primer temps, llença contracops molt perillosos i cada cop que s’acosta a les immediacions de l’àrea local, ho fa amb molt de perill. Així, un xut d’Alex Collado surt fregant el pal dret en una acció en que Alex li roba la cartera a Guillen Jaime.

El joc és mol obert, i el Barcelona tindrà en Ivo una bona ocasió rematant al primer pal fora, una centrada de Sergi per l’esquerra. Una rematada força estranya de Ivo, es passeja perillosament després que el meta perico toqui sense encertar a rebutjar.
Son instants de cert patiment, que s’accentua quan un llançament d’Oriol es a punt de significar l’empat.

L’Espanyol supera l’esforç local, sentència i acaba donant un bany al contrari
Una obertura de Dani a Arnau, als vuit minuts del segon temps, i aquest de xut creuat davant l’oposició d’un defensor que es llença als seus peus arribant tard, sentència el triomf posant terra per mig en el marcador.

Aquest gol enfonsa als locals, i dona ales a un Espanyol que torna a ser superior com en moltes fases del primer temps. Albert, es basta per anul·lar qualsevol acció en la reraguarda perica, i davant el Barça que ha aturat molt bé a Fode, no pot evitar que la resta d’atacants mullin en un encontre en el que els pericos gairebé deixen per sentenciada la lliga.

Alex Collado ho prova xutant amb molta perillositat a l’esquerra de Pau. Una gran jugada de Josep que cedeix a Fode davant Pau, i el màxim artiller perico que xuta a l’exterior de la xarxa en el 16’ del segon temps.

En la recta final del matx, Albert de servei de falta en zona de mitjos barcelonista, envia directe un obús que el meta barcelonista no pot aconseguir aturar tot i anar centrat ajustat al travesser. Era l’ 1-4 i els de David Fernández ja marejaven a un Barça totalment deixat a la sort d’un Espanyol que per molt poc aconsegueix fer el cinquè en una doble jugada de Fode en la que el meta Pau intervé amb molt d’encert.

Triomf just de l’Espanyol que ha merescut els tres punts, i vist lo vist fins ara, el campionat de lliga, malgrat que encara no es poden llençar les campanes al vol, i s’ha de jugar els encontres que manquen amb la mateixa intensitat que ho ha fet fins ara. Segur que així, el títol no s’escaparà.

Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Pau Salvans, Guillem Jaime, Héctor Fernández, Sergi Duarte, Oriol Busquets, Roger Domeque i Joel Vallejo.
També han jugat: Ibouraima Balde “Ivo”, Marc Àvila, Joan Castells, Nico Agustín, Xavier Beranuy.

RCD Espanyol: Adriàn López, Jairo Martínez, Albert Alavedra, Marc Llinares, Pol Lozano, Joel Ruíz i Fode.
També han jugat: Alex Collado, Marc Barnils, Daniel Reina, Arnau Marín, Josep Puig i Alex Vega (p.s.).

Àrbitre: Carrión Cuadrado. Comitè territorial català.

Gols: 0-1: Marc Llinares, m. 14; 0-2: Pol, m. 17; 1-2: Joel Vallejo, m. 21; 1-3: Arnau, m. 34; 1-4: Albert, m.42.

Incidències: Ciutat Esportiva Hans Gamper. Força públic per tractar-se d’un encontre de benjamins. Matinal assolellada i temps ventós.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M