dissabte, 11 de setembre del 2010

EL JUVENIL GUANYA 3-1...
PERÒ, ENCARA HA DE MILLORAR BASTANT















EL JUVENIL "B" RESORGEIX A SANTA COLOMA, GUANYANT 1-2 A LA GRAMANET "B".


RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – SD Juventud Sallista: 1

Va costar més del que semblava

El RCD Espanyol Juvenil ha sumat el primer triomf en aquest campionat al imposar-se en partit disputat aquesta tarda a la Ciutat Esportiva de Sadrià al conjunt de la Juventud Sallista d’Inca. Els espanyolistes s’han avançat amb dos gols en els primers quatre minuts, i tot semblava que davant aquest conjunt balear recentment ascendit i amb aquesta avantatge, l’equip de Martin Posse golejaria i no tindria cap problema en fer-se còmodament amb el partit; però no ha estat així i el gol balear ha donat una incertesa en el marcador – que no en el joc, dominat per l’Espanyol de manera absoluta – fins que Darder ha fet pujar el tercer i ha sentenciat al minut 51.

Per que l’arrancada del conjunt perico ha estat de cinema; al minut dos, la primera aproximació dels blanc-i-blau ha acabat amb pilota a còrner. L’ha tret l’Espanyol pel cantó dret del seu atac, i desprès d’una errada de la cobertura visitant, un rebot i una sortida pèssima del porter, Bonilla a un metre de la línia de gol ha empentat la bola al fons de la porteria.

Als quatre minuts una pujada de Blázquez per la dreta acaba amb una centrada rasa perfecta per que de primera Albert Miravent remati superant Sergio i establint el 2-0. Pirulo va estar a punt de fer el tercer en el llançament directe d’un servei de falta, però el meta balear es va fer amb l’esfèrica. Semblava tot fet, però...

Al minut tretze, una pilota llarga sorprèn als defensors locals, quan Mario la lluita i afavorit amb el rebot se l’ha emporta, deixa enrera a Blanchart i s’aprofita d’una mitja sortida poc eficient d’Edgar Badia, per rematar un xut creuat que serveix per escurçar distàncies en el marcador.

Tot i que l’Espanyol ho intentar durant el primer temps, seria incapaç d’augmentar la diferència existent en el marcador i enllestir el partit. Ocasions, per Blanchart rematant de cap un servei de còrner, marxant-se la bola per sobre el travesser, o un remat de volea de Pau també a la sortida d’un servei de cantonada executat per Blázquez, però també amb el punt de mira desviat.

En el darrer tram del primer període l’Espanyol intensifica el seu atac i gaudirà de tres ocasions molt clares: Una centrada de Blázquez al 35’ que per molt poc no arriba el darrer fitxatge Orellana (que va tenir un debut com a titular, ja que a Sa Pobla va sortir en el segon temps, bastant discret). La segona ocasió centrada de Darder que Pirulo remata en carrera però altre cop la bola se’n va per sobre la porteria balear. I la més clara de totes, quan Pirulo col•loca en profunditat pel centre, una pilota d’or per Salas Orellana que amb tot a favor i en la frontal, remata al peu del porter fluix i ras.

En el segon temps, Posse donaria entrada a Eric en comptes del poc lluït Orellana. L’ex del Cornellà tindria un començament esplendorós, però aniria de més a menys en el pas dels minuts i amb un excés clar de individualisme. Tot i així, seves serien les accions més perilloses dels espanyolistes en aquest segon temps.

L’Espanyol va sortir fort a la represa igual que havia fet en el primer període. Pirulo es a punt de marcar en jugada individual, però al retallar al porter es queda sense angle i el seu remat es marxa molt forçat fora. Una rematada potent des de fora de l’àrea de Sergi Darder troba a un inspirat Sergio que amb reflexes i una mica de sort, evita el tercer.

Però aquest arriba al minut 51, quan Eric López agafa la bola en banda dreta de l’atac perico, dribla i deixa enrera al seu marcador i arribant a línia de fons per la lateral dreta de l’àrea de càstig, centra al segon pal per que allà tot sol Sergi Darder marqui a plaer el tercer.

Amb aquest gol el partit queda totalment resol davant un rival, Joventut Sallista, incapaç de passar de mig camp. Però l’Espanyol lluny de millor el seu joc amb la comoditat del marcador - que havia sigut acceptable amb la excepció d’una mica de manca de fortuna als metres finals -, aquest es tornarà molt més individualista, en un intent de més d’un noi blanc-i-blau per agradar.

Pirulo, va protagonitzar una jugada en la que en poc terreny va deixar enrera fins a tres contraris i amb túnel inclòs a un d’ells. La jugada molt vistosa, però finalment poc fruït...
Qui no estava d’històries, Albert Blázquez que altre cop va demostrar que aquesta categoria (la Divisió d’Honor Juvenil) li queda ja molt petita... Una altre centrada seva va posar una pilota d’or al cap de Pirulo, però el remat d’aquest va sortir un pèl desviat.

El quart va pogué arribar primer amb una centrada de Gil Muntades per l’esquerra que Eric va rematar fora i després en altre acció d’atac quan una passada de Darder (ell i Pau Senent van moure a l’Espanyol al mig del camp amb sobrietat), a l’espai per Eric, i aquest centra unes dècimes de segon tard, i dona temps per que entre el defensa llençant-se a terra i el meta interceptin la letal centrada i no arribi a Kilian (diumenge passat va jugar amb el Juvenil B a Sadrià) tot sol.
Martín Posse va sorprendre ja no va realitzar el quart canvi permès de jugador de camp, cosa poc habitual tractant-se de futbol base i estan el partit totalment resolt.

Amb l’empat del FC Barcelona a Lleida, la classificació s’iguala i només el Manlleu si guanya a Girona avui, sumaria els sis punts. Ara mateix Damm, Barcelona, Mallorca, Espanyol, Lleida i Badalona encapçalarien la taula amb quatre punts.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar Badía, Blázquez, bonilla, Clerc, Blanchart, Pau Senent, Miravent, Sergi Darder, Orellana, Pirulo i Gil.
Substitucions: Eric per Orellana, m. 46; Kilian per Pirulo, m. 69; Gabri per Miravent, m. 77.

SD Juventud Sallista: Sergio, Quique, Millán, Cortés, Javi, Xesqui, Juanito, Cesar, Mario, Llorenç, i Romerito.
Substitucions: Alex per Xesqui, m. 56; Mario per Romerito, m 61; Jurado per Llorenç, m. 63; Valle per Millan, m. 63; Isma (ps) per Sergio, m. 78.

Àrbitre: Jordi Liarte Pérez del comitè territorial català, delegació de Barcelona. Sense conseqüències en el joc, no ha influït en el marcador tot i deixar que desitjar en més d’una decisió en el partit, en qüestió de faltes i cartolines.
Ha mostrat cartolina groga a Xisqui, m. 55; Cesar, m. 93 per part visitant i a Pirulo, m. 43, per part local.

Gols: 1-0: Bonilla, m. 2; 2-0: Miravent, m. 4; 2-1: Mario, m. 13; 3-1: Darder, m. 51

Incidències: Segona jornada de la Divisió d’Honor Juvenil. Camp principal de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Temperatura estiuenca, temps assolellat. Es va guardar un minut de silenci en memòria del jugador del Reus Jordi Pitarque.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

BUENA CRONICA DEL PARTIDO, EN EL APARTADO DEL MINUTO 13 ES UNA PERDIDA DE PELOTA DEL MEDIO CAMPO EL JUGADOR RIVAL SE LLEVA LA PELOTA EN MEDIO DE LOS DOS CENTRALES Y ANTE LA SALIDA POCO AGRESIVA DEL PORTERO EL DELANTERO ACIERTA CON GOL.

Anònim ha dit...

AMIGO JOSEP M fui a ver el partido y vi a blazquez jugando y pensaba que tenia ficha con el B pero ya vi que jugara tambien con el juvenil ,el partido lo vi normal pero el gol que nos hicieron creo que la defensa podia a ver estado tapando un poco mas ,hasta pronto

Josep Maria ha dit...

En primer lugar saludos a todos.
Edgar Badía, Albert Blázquez, Víctor Álvarez, Sergi Darder i Pau Senent, son aún juveniles y por tanto con ficha del juvenil A pueden estar en un equipo o en el otro dependendiendo de las necesidades, intenciones, caprichos, gustos, decisiones, etc. del entrenador del filial.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M