diumenge, 24 de juliol del 2011

BON INICI DEL FILIAL,
QUE DERROTA AL MANCHESTER CITY "B" (2-0)













RCD Espanyol “B”: 2 – Manchester City FC “B” : 0


Bon començament !

El RCD Espanyol “B” ha iniciat la pretemporada amb un bon triomf en un partit molt complert davant l’equip de “reserves” (segon equip de l’entitat) del Manchester City.
El quadre espanyolista ha estat superior al conjunt anglès i en el segon temps amb el 2-0 en el marcador ha disposat de grans ocasions – una d’elles des del punt de penal – per ampliar el marcador i assolir un resultat més ampli.




Altre cop entre vosaltres!


Sentiment Perico dona inici amb aquest encontre, desprès del parèntesi de vacances, a la sisena temporada entre vosaltres amics lectors. Hi he triat aquest instant, que coincideix amb l’estrena del nostre filial en la Ciutat Esportiva de Sadrià en aquesta nova temporada. Ha sigut un bon inici del que esperem sigui una bona temporada pel filial i per tot l’espanyolisme, i en tots els aspectes. Tant de bo així sigui.


Moltes cares noves


Longhi ha fet jugar a 23 jugadors al llarg del partit. Tret del darrer canvi a les acaballes del matx, dos onzes totalment diferents s’han vist en cadascuna de les dues parts disputades. En la primera d’elles, cal citar la presència al mig del camp com a pivot del brasiler William (que ja pertanyia a l’entitat però sense fitxa al filial). El carioca ha realitzat un bon primer temps i al igual que Bakary en la punta d’atac, ha deixat bones sensacions. Les altres novetats eren el marroquí Zou a l’eix de la defensa i el lateral esquerrà juvenil procedent del FC Barcelona, Josué Prieto. La resta, jugadors del juvenil de la darrera temporada com Germán, Arroyo, Bonilla, Eric, Miravent, Pirulo i Gil.

Difícil podia pensar-se a priori que seria l’encontre, més després de veure al primer minut una errada al mig del camp, que provoca un contracop que tampoc Zou pot interceptar donant pas a la primera acció ofensiva del City, blocant bé el meta alacantí Germán.

Uns instants després, el City estavellaria una pilota a la base del pal esquer, però la jugada ja havia sigut invalidada per situació anti-reglamentària. Un xut creuat del Manchester als dotze minuts que surt fora a la dreta de Germán, acaba ja amb tot el bagatge ofensiu dels anglesos.

L’Espanyol comença a fer-se amb el control del joc, i ho provarà als tretze amb una jugada amb centre de Gil que intenta acrobàticament Bakary rematar, i el mal remat li cau a Pirulo qui tot sol erra incomprensiblement dins l’àrea en una ocasió molt clara rematant als núvols. Un xut que sortiria a dos pams per sobre el travesser del brasiler William, seria la segona ocasió dels blanc-i-blaus, ara ja dominadors absoluts del partit.

El Manchester amb varis jugadors força alts, no ha posat gens fàcil en aquest primer temps, però amb el pas dels minuts, ha sigut el conjunt perico qui ha tingut les millors ocasions. Així, Bakary xuta ajustat al pal dret sortint la bola a mig metre de la porteria anglesa.

Bakari, s’estrena.


El propi Bakary, (properament Sentiment Perico us farà cinc cèntims de la “història” futbolística d’aquest jugador ex del futbol base espanyolista), en jugada personal es fa amb una bola i dins l’àrea deixa assegut al rival amb un precís retall, i xuta creuat a la dreta del meta Lawlor, obrint el marcador en aquesta pretemporada del filial.

El gol ha donat molta més confiança al quadre espanyolista que ha tingut els millors moments en aquest tram final del primer temps. Una jugada entre Eric i Arroyo pujant la banda dreta ha acabat amb un centre d’Eric suau i curt per Pirulo qui dins l’àrea ha retallat dues vegades i la seva vaselina ha superat al porter anglès, però el dorsal 2 Trippier, ha evitat el segon gol perico traient des de la mateixa línia de gol. Abans, el Manchester ho ha provat en un llançament de falta des de banda dreta que ha rematat Benali de cap elevant-se per sobre els defensors pericos, però el seu remat ha sortit per sobre el travesser.



Equip totalment diferent, en el segon temps


En el segon temps, Longhi ha variat tot l’equip. Hem pogut veure en acció a les noves incorporacions: Cristian Gómez en la medul•lar, Cristian Alfonso en la punta d’atac (ambdós fitxatges del CE L’Hospitalet), el holandès Zeegelar en la banda esquerra de la punta d’atac espanyolista, i en l’altre banda, un vell conegut, Tiko Messina, que ha tornat de la seva cessió al Pontevedra i que haurà de guanyar-se el lloc a l’equip. Avui, ha completat un molt bo encontre i inclòs en els darrers minuts s’ha recreat davant els adversaris adornant-se amb varis detalls tècnics i de control de l’esfèrica enganxat a la banda dreta. La resta jugadors juvenils com el meta Pau, o Albarrán, Héctor, Aitor en defensa, Blanchart que ja ha jugat al filial en la passada temporada, Gabi i Kilian.


Héctor Rodríguez, sentència


La primera acció del segon temps, un xut creuat amb molt perill de Tiko Messina als cinc minuts. Sense solució de continuïtat, l’ Espanyol B aconsegueix fer el segon i deixar l’encontre vist per a sentència. Ha sigut el central de Bellvitge Héctor, qui en la boca de gol ha rematat una centrada des de la dreta que Miravent ha deixat suau dins l’àrea per que el central espanyolista rematés al fons de la porteria.

El Manchester City en aquest segon període també ha fet canvis, però en menor mida que els espanyolistes. Amb aquest segon gol ha tingut que obrir línies, fet que ha provocat que els espanyolistes jugant a plaer disposessin de molts espais i juguessin amb la moral i amb la classe suficients com per incrementar un marcador que ja no es mouria però que a fe de qui us parla, podia perfectament haver acabat amb un 3-0 o un 4-0.

Per que en un contracop conduït per Cristian Alfonso, la centrada des de la dreta de Tiko un pèl massa passada, ha estat rematada molt forçada per Kilian que tot i llençar-se per rematar, el seu tret s’ha marxat alt desviat en una clara ocasió de gol dels locals.

Al quart d’hora del segon temps, el City ha donat senyals de vida, amb una rematada que Pau ha aturat sense masses problemes, i posteriorment al 70’ amb una acció individual del dorsal 12 anglès que amb dos retallades dins l’àrea ha xutat creuat però Pau molt segur ha blocat. Però la reacció visitant ha mort molt ràpidament i en tot cas en cap moment han donat senyals els anglesos d’estar capacitats per remuntar l’advers resultat davant un Espanyol B, ja en aquest segon temps, molt superior.

Una jugada de l’extrem holandès Zeegelar, ha acabat amb una centrada que Gabi entrant des de darrera, ha rematat fora en una molt bonica jugada de contraatac perico.



Pena màxima errada


L’Espanyol B ha pogut fer pujar el tercer gol al marcador, quan el col•legiat ha assenyalat el punt dels onze metres al ser derribat Tiko Mesina als 73 minuts de joc. L’ha llençat Cristian Alfonso, per la dreta del meta Loris Karius que li ha endevinat per on aniria el llançament que tot sigui dit ha sigut molt dolent facilitant-li molt la feina al meta anglès que ha evitat el tercer gol espanyolista.

Cristian Alfonso en una molt bona acció per la banda esquerra ha deixat una passada de la mort enrera per l’entrada de Tiko Messina qui amb tot a favor ha rematat a les mans del meta visitant. La darrera ocasió i més clara encara, ha estat quan en el 84’ una preciosa jugada espanyolista ha acabat servint-li una esfèrica d’or a Zeegelar qui en l’u contra u davant el porter anglès, el supera amb una vaselina que enfila el camí de gol, però en la mateixa línia de meta, el central Kennedy, evita el gol blanc-i-blau rebutjant la bola.

En els darrers cinc minuts, el resen jugador fitxat pel juvenil blanc-i-blau, Emi Djabrailov, ha sortit en el lloc del holandès, no produint-se ja en aquests darrers instants cap situació digna de ser comentada fins que el xiulet final arbitral, ha posat punt final a un bon partit de futbol.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol “B”: Germán Parreño, Oscar Arroyo, Josue, Bonilla, Zou, Williams, Eric, Miravent, Bakary, Pirulo i Gil.
2na. Part: Pau, Albarrán, Héctor, Blanchart, Aitor, Tiko Mesina, Gabi, Cristian Gómez, Zeegelar, Cristian Alfonso i Kilian. En el minut 85’, Emi ha substituït a Zeegelar.

Manchester City FC “B”: Lawlor (Karius, m. 46’), Trippier, Meppen-Walter (Plummer, m. 46’), Clowes, Kennedy, Rekik, Roman (Scapuzzi, m. 46’), Benali (Drury, m. 65’), Cole (Hilwula, m. 46’), Ibrahim, i Helan (Henshall, m. 80’).

Gols: 1-0: Bakary, m. 35; 2-0: Héctor, m. 51.

Incidències: Camp n1 de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Primer amistós del conjunt de Raul Longhi. Per part espanyolista han exercit de capitans, en el primer temps Pirulo i en el segon temps, Gabi.

Molta gent del conjunt anglès a les grades de Sadrià, i entre ells, Pablo Javier Zabaleta Girod (veure foto de Sentiment Perico). En les files del conjunt anglès, el que va ser jugador de la pedrera espanyolista (dorsal 7, veure foto), el reusenc Joan Ángel, que va signar pel conjunt del City en finalitzar la seva etapa de cadet al quadre espanyolista. Tarda assolellada, temperatura estiuenca però moderada.


(Font de l’alineació del conjunt anglès: web oficial del Manchester City.)















5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quizas sea demasiado optimista, pero viendo al equipo, creo que tiene calidad ya no para ser un equipo potente en 3ª si no para serlo en 2ªB.

Josep Maria ha dit...

Eso esperamos. De todas formas por un partido no se pueden sacar conclusiones y menos en pretemporada, pero siempre es mucho mejor esto que no algunos partidos de la temporada pasada y las expectativas que mostraba aquel equipo. Se necesita tiempo para dar una opinión. De momento, la primera sensación fue buena y no hay por que negarlo. Luego ya veremos si responden a esas expectativas. Saludos.

Anònim ha dit...

Hola Josep Maria.Gràcies per la in- formació, hara ja se la 2a. part del partit.
Menys mal, que tenim el llibre obert del nostre estimat companyo, si no qui ens donaria bola en aques enterrament.
Repeteixó, gràcies per les teves lletres e informació i endavat Espanyol.
Salut.
Figot47

Anònim ha dit...

Pel que he vist pel City va jugar el ex-perico Joan Angel Roman. Com va jugar Josep María? Gràcies pel teu esforç per informar del futbol base.

Josep Maria ha dit...

Salut senyor Figot47! Un plaer tornar a llegir-lo.

A ver es difícil juzgar a un jugador por 45 minutos en un amistoso de pretemporada. Bien es verdad que jugó en el primer tiempo cuando el City estuvo más entero e incluso el primer cuarto de hora fueron los ingleses quienes más peligro crearon. Todos sabemos que Joan Angel (ya lo demostró en Can Perico) és un jugador desequilibrante, y que dejó constancia en alguna jugada de su calidad técnica. También es cierto que fue muy bien marcado y en alguna ocasión con bastante dureza (también hay que decirlo en honor a la verdad, la que siempre perseguimos desde este medio), como en una entrada muy dura en banda izquierda del ataque del City. El Espanyol B no concedió ocasión para el lucimiento, y aún así alguna jugada se le vió al ex jugador espanyolista.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M