dimarts, 26 de juliol del 2011

COMENÇA ELS ENTRENAMENTS
UN FEMENÍ ESQUARTERAT I AFEBLIT

Foto d'arxiu: Erika.



Tal com tenia aquest Consell previst el Femení del RCD Espanyol es troba immers en mig d’unes fortes retallades pressupostàries, que l’estan conduint a un procés de ajust dur i afebliment del seu potencial esportiu a marxes forçades. No se si el que es pretén des dels rectors de l’entitat és tenir un femení per passar l’estona i que faci el ridícul en més d’una ocasió per pogué justificar el seu tancament definitiu, o senzillament que s’han passat de frenada. No ho sé, però no m’agrada gens i així ho tinc que dir.

La darrera en clarificar el seu futur, ha sigut Erika Vázquez Morales (Pamplona, 16/02/1983). La jugadora navarresa (22 gols amb l’Espanyol a la lliga i 3 a la Copa) que va fitxar per l’Espanyol l’estiu passat, desprès de ser la segona màxima golejadora de l’equip i estar entre les màximes artillers de la Superlliga Femenina, no ha renovat per l’equip perico i torna al País Basc a l’equip de les darreres temporades, l’Athletic Club, que estrena també nou entrenador per la propera campanya.

Aquesta baixa s’ha cobert amb el fitxatge de la ex del FC Barcelona i Llevant UD, Mari Paz Vilas (gran jugadora i golejadora, però que fa dues temporades va patir una greu lesió que la va tenir fora dels terrenys de joc una temporada sencera pràcticament i que des de llavors els seus registres golejadors han minvat notòriament).

Foto d'arxiu: Alexia.



Anteriorment, la jove promesa del futbol base femení espanyolista, ja convertida en titular del primer equip, Alexia Putelles Segura (Mollet del Vallès, 04/02/1994) campiona d’Europa sub-17 i medalla de bronze al mundial sub-17 amb la selecció espanyola, va deixar l’Espanyol per fitxar per un Llevant que malgrat els seus greus problemes econòmics ara sembla anar un pas per sobre nostre... O al menys així ho sembla...

També la mundialista Vaitiari Kenty Robles Sala (Mèxic DF, 15/02/1991), lateral dretana del conjunt perico, després de moltes temporades en el RCD Espanyol jugant en el seu futbol base femení (des d'edat aleví) i en el primer equip, i després de passar per la selecció mexicana sub-20 i absoluta, sembla que acabarà jugant amb l’etern rival de l’Espanyol tal com s’indica en la seva pròpia pàgina de facebook.






Foto d'arxiu: Kenty.


Un altre cop dur per les aspiracions d’un Espanyol que deixarà si no hi ha un gir dràstic de darrera hora, de ser l’equip hegemònic del futbol femení a nivell català i un dels dos/tres grans d’Espanya. En aquest cas, cal dir també que les continuades i molt llargues marxes a terres mexicanes per motius de selecció que l’impedien afrontar les seves obligacions amb el nostre club van pesar molt a l’hora en que masses partits el propi Oscar Aja no comptés amb la mexicana en l’onze inicial del seu equip i que provoqués força desencís en els responsables del femení. No obstant, la seva qualitat és innegable i si es oficialitza la seva marxa al Barcelona, aquesta serà una baixa que a bon segur pesarà també com una llosa. Aquestes baixes s'afegeixen a la de Sandra Vilanova, que va signar per l'Atlético de Madrid Fémines.

I el pitjor encara pot estar per venir: Ane, Marta Torrejón i Vero Boquete sembla ser molt complicat a hores d’ara que puguin formar part d’un projecte en el que els diners com en tots els ordres de la vida i també en el futbol, manen i condicionen a l’hora de tenir les millors jugadores. Tant Ane com Marta Torrejón, no han renovat i a bon segur no els hi faltaran equips, entre ells els dos equips catalans que estan ara mateix edificant projectes molt superiors –sobre el paper –al del propi club espanyolista: El FC Barcelona i el Sant Gabriel. Mentrestant, Vero, triomfant als EE.UU.

Ahir va tenir lloc el primer entrenament del conjunt perico sota les ordres de Carrión – qui no ha entrenat més que futbol base en la seva etapa amb el Córdoba mentre era jugador – amb l’única cara nova de la gallega Mari Paz i la del propi mister i amb un munt de dubtes que ara mateix deixa anar com a sensació l’equip. Es parla de jugadores centre-americanes a prova... veurem. Per començar, les dubtes arriben a que aquestes hores després de molts anys, no podem saber quin és o quin serà l’objectiu esportiu de l’equip per aquesta temporada. Vaja, com al primer equip dels nois... Mes o menys, oi? Qvo Vadis, Femení?



4 comentaris:

JOSE CARRERA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
JOSE CARRERA ha dit...

Tots nosaltres ho aconseguirem.
Hola amics /gues. L'equip s'enfonsa.Erika Vazquez al Atl. Bilbao,el Barcelona ha fitxat Kenty Robles, després de quedar-nos sense Alexia Putellas que va al Llevant, i Sandra Vilanova al Atl. Madrid. Alguns directius cobren moltíssim i han creat nous càrrecs. Segons fonts si el Barcelona tenia més pressupost que nosaltres l'any passat, imaginin vostès aquest any, ja el Sant Gabriel té el doble de pressupost i sense patrocinador i sense carnet de soci, el que posa els diners és el seu gran president. Us preguntareu, què podem fer? Es fàcil.Signar.Us demano que signeu per donar suport i defensar els interessos del RCD Espanyol femení. Després nosaltres lis enviarem la còpia al RCD Espanyol i farem que ens escoltin. Recordeu que perquè tingui validesa la signatura, tenen que entrar en
http://www.peticionpublica.es/?pi=P2011N12380
Cliquejar a signar la recollida de signatures. Només cal posar Nom i E-mail (que no ho veu ningú si no voleu) Donar a signar recollida de signatures i ja està. Teniu que ajudar a les nostres jugadores i al nostre equip. Tots junts som la força d'un sentiment. Tots nosaltres ho aconseguirem.
Moltes gràcies. Una cordial salutació.

JOSE CARRERA ha dit...

Recogida de firmas NO A LOS RECORTES DE SOBRE EL 50% EN EL RCD ESPANYOL FEMENINO.

Para:RCD Espanyol
NO A LES RETALLADES DE SOBRE EL 50% EN EL RCD ESPANYOL FEMENÍ.
El pressupost del femení 2011 s'ha reduït segons fonts de 400.000 € a 200 000 €. D'aquests 200.000 € no els posen tot la Directiva. Han de descomptar el següent: Des de les prebenjamins fins el C, paguen les nenes per poder jugar, segons fonts sobre 500 €, el femení per usar Sadrià segons fonts 25.000 €, el Trina patrocinador a l'esquena de la samarreta paga segons fonts 35.000 € i els carnets femenins valen 25 €.
1.Reclamem que tornin a posar el pressupost de 400 000 € o més.
2.Reclamem que renovin a les jugadores a les que encara no ho han fet i que no les facin fora al carrer .
3.Reclamem que els tornin a donar mínim el salari de la temporada anterior a les renovades, que moltes han demostrat ser una grans professionals i han rebutjat ofertes superiors d'altres equips i li han baixat molt el sou.
4.Reclamem que treguin els segons fonts 500 €, que paguen des de les prebenjamins fins al C les nenes, que elles puguin jugar sense pagar res.
5.Reclamem que totes les que juguin en 1 Divisió femení cobrin, i res d'això que segons fonts hagi explotacions i que juguin gratis.
6.Reclamem que a les del B campiones de Lliga Nacional que no cobren res segons fonts, que els paguin.
7.Reclamem que quan les nostres jugadores vagin a trofeus internacionals com les juvenils que han guanyat el torneig prestigiós Lisboa Cup Sub-17 al qual va ser el RCD Espanyol convidat a Portugal vagin gratis, ja que per estar aquestes juvenils allà segons fonts han pagat sobre 300 € i això que sembla que van dormir a les escoles.
8.Reclamem que la Directiva estigui al corrent del pagament a totes les nostres jugadores, perquè segons fonts hi ha jugadores d'aquesta temporada que no han cobrat diverses mensualitats.Pamela Conti segons fonts, la pitxitxi del RCD Espanyol de l'any passat,no li han pagat 1 any i per això va marxar. Reclamem que els paguin a totes les nostres jugadores si els deuen diners, inclosa si és veritat Pamela Conti i altres ex-jugadores.
9.Reclamem que facin reclamacions per tots els presumptes robatoris arbitrals que ens facin i els que ja han fet: per això s'ha perdut tres de les últimes quatre Superlligues. La directiva del club ha demostrat la seva incompetència en no reclamar res, cosa que nosaltres hem fet. Reclamem que no passi mai més, perquè és la seva obligació vetllar pels nostres interesos.També que donin suport a l'equip, és una vergonya que no hi hagués ningú de la directiva a la final de la copa de la reina. Només estava Na Patricia Coma.
10.Reclamem que les jugadores que utilitzen per fer publicitat, per presentar samarretes, etc. que les paguin i no ho facin gratuïtament o cobrant una misèria com ha passat segons fonts.

Firmantes

JOSE CARRERA ha dit...

Hola amics/gues de Sentiment Perico. Felicitats per la pàgina. Cada dia som més. Ho feu molt bé. Us donem suport.Si estimeu l'Espanyol si us plau signeu. Ja som 123. Desitjo que us vagi tot bé.Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M