L'ESPANYOL VENÇ 1-2 A PALAMÓS,
I S'ENDU EL III TORNEIG VILA DE LLAGOSTERA

UE Llagostera: 1 – RCD Espanyol: 2

Osvaldo, amb un gran segon gol, marca diferències
Tercer encontre de pretemporada del RCD Espanyol disputat ahir tarda - vespre al Mpal. de Palamós davant el resen ascendit a Segona Divisió “B”, la Llagostera. El conjunt de Mauricio Pochettino es va adjudicar el triomf gràcies a dos bonics gols de Thievy i Osvaldo, retallant distàncies en els minuts finals el conjunt gironí.

Pochettino va sorprendre alineant en l’onze de sortida a dos laterals esquerrans. Víctor Álvarez per l’esquerra que se les va voler i desitjar per pogué frenar a l’extrem Pedrito, i Carles Clerc, tot un sacrilegi veure'l com a lateral dretà. A la porteria, Kiko Casilla esperant quin serà el desenllaç del cansí “affaire Kameni”, no va tenir gaire feina i la poca que va tenir la va solucionar amb solvència. A la punta d’atac, el juvenil Thievy va mostrar una bona imatge marcant un gol i a punt d’aconseguir-ne un altre per ben poc.

La primera acció de perill va ser pels gironins qui mitjançant Pedrito va posar a prova a Casilla que va aturar molt segur. Corria el minut cinc de partit quan instants després, una falta a la frontal de l’altre àrea, és llençada per Luis García al travesser. Els primers compassos de partit tret d’aquestes dues jugades relatades van ser bastant dolents i amb poc per explicar.

Thievy, marca el 0-1

Minut 18 de partit: Verdú torna a deixar ben clar que a la mitja punta és fonamental a l’hora de donar la darrera passada, i eleva la bola per sobre Moratalla i el davanter centre d’origen francès Thievy, fa un gran control amb el peu esquer, i encarant al meta de la Llagostera, el bat amb un precís remat amb l’esquerra.

Al minut 22, Sergi Darder ocupa el lloc de Pau Senent al mig camp espanyolista fen parella amb Raul Baena. Verdú ho prova amb un xut llunyà als vint-i-quatre minuts que bloca Martí Bartrina. Thievy, aguantant molt bé l’esfèrica rodejat de contraris, bascula pels voltants de l’àrea fins que veu l’arribada de Darder, qui rep i xuta des de la frontal, mig metre per sobre el travesser.

Thievy va tenir el segon gol del partit i del seu compte quan en una bona acció individual en el minut 32 de joc, quan recupera una esfèrica, se’n va a porta driblant la sortida del meta del conjunt gironí, però en el darrer control l’esfèrica no li queda lo suficientment bé davant l’oposició d’un defensor i xuta amb tot a favor, fora a l’esquerra de la porteria de la Llagostera. La rèplica dels gironins tan sols un minut després, a càrrec de David Costa, salvant Víctor Álvarez en el darrer moment abans que el davanter pogués rematar.

El partit era mogut, entretingut, amb una Llagostera que no renunciava en absolut malgrat la seva inferioritat de categoria, a jugar des de darrera la pilota i que plantava cara als espanyolistes. Els blanc-i-blaus en la recta final del primer temps han tingut varies ocasions: Una passada de Verdú molt bona per un Dátolo que triga massa en xutar donant temps a que el seu remat sigui interceptat pel cos de Moratalla, o un embolic després d’un llançament de cantonada en el que Baena remata dins l’àrea formant-se un enrenou amb varis refusos sent finalment Forlín qui xuta a les mans del meta que aquest cop amb molta sort es troba l’esfèrica. En els darrers instants, és el central Raul qui talla molt oportunament ficant la cama anticipant-se a una hipotètica rematada que a ben segur hagués pogut ser letal.

Equip més semblant al que pot ser titular en el segon temps

En el segon temps es van veure jugadors com Didac Vilà, Héctor Moreno, Javi Márquez, Albín, o el mateix Osvaldo al marge de Forlín i Verdú. Un equip més assemblant al que pot ser l’onze titular. Recordem que l’Espanyol encara té les baixes de Jordi Amat, Álvaro Vázquez i Adrián Luna, al mundial Sub-20 i la situació de Mattioni que aviat farà un any sencer de la seva lesió i encara no sabem que és el que fa falta per veure’l jugar al menys en aquestes aparicions de quaranta-cinc minuts...

L’Espanyol va gaudir d’una gran ocasió al primer minut de la represa, quan Sergio García va veure com l’aturava el meta Segovia el seu remat. Posteriorment, al quart d’hora, el propi Sergio García rematarà a boca de canó després d’una excel•lent jugada d’Osvaldo, i el meta Segovia es lluirà rebutjant l’esfèrica i rematant en segona instància Albin als núvols. Molt poc encertat cara a porta el del Bon Pastor que continua encara amb el punt de mira bastant desviat.

Als 16’ del segon temps, la Llagostera va realitzar un quàdruple canvi, i vam veure a Alberto Ortiz, més conegut com “Tito” (ex Espanyol B, Benidorm, etc.) que es troba a prova en la Llagostera, com també Pere Segarra es troba en idèntica situació.

Gran gol d’Osvaldo

Una excel•lent passada llarga d’Albin pel golejador espanyolista que controla, es marxa per velocitat i veient al meta Segovia bastant avançat, abans d’entrar a l’àrea de càstig i amb un toc suau de qualitat, el supera amb una precisa vaselina que significa el 0-2. Un gran gol del italo-argentí que acaba sent qui marca les diferències en aquest equip. Avís de navegants a consellers i President!.

El primer xut de la Llagostera en el segon temps va ser passat l’equador d’aquesta segona meitat, quant l’ex del RCD Espanyol, Marc Mas, va provar amb un xut que Cristian va blocar ben col•locat.

No obstant, seria l’Espanyol qui gaudiria d’ocasions molt clares per sentenciar el matx, en una ocasió en la que Didac guanya línia de fons centrant i un defensor s’anticipa a Sergio García (74’), i la més clara de totes, en un mà a mà entre Osvaldo i el meta Segovia. El killer perico bastant sobrat en l’acció es confia quan ja pràcticament ha driblat al porter del conjunt gironí, i aquest li roba la cartera amb una prodigiosa mà traient-li l’esfèrica quan ja Osvaldo anava a marcar el segon del seu compte particular. Minuts després, el propi Osvaldo retalla perfectament dins l’àrea, però el seu xut s’estavella en les cames d’un defensa.

La Llagostera porta perill mitjançant Virgili en el 78’ en un lliure directe que es marxa a l’esquerra de Cristian. Luis torna a entrar al terreny de joc per Verdú en el 79’. Galán protagonitzaria una bona penetració per banda dreta guanyant línia de fons, però un cop més Sergio García torna a demostrar que encara li manca molta confiança per ser el que era després de tots els problemes físics patits la passada temporada.

Rubén Martínez escurça distàncies i posa emoció al partit

Marc Mas en jugada personal busca forat i en la frontal deixa anar un tret sec que Cristian Álvarez erra no blocant i la pilota morta li cau a un dels “Peque” de la Llagostera que marca a boca de canó a plaer. El marcador ja no es mouria, però al darrer minut de joc un perillós contracop local a punt és de costar l’empat, però queda avortat en l’àrea davant la seguretat de la cobertura perica que no deixa prosperar l’acció gironina.

Fitxa tècnica:UE Llagostera: Bartrina, Aimar Moratalla, Vallho, Óscar Álvarez, Boadas; Eloi Amagat, Granell, David Costa, Pedrito; Uri Santos, i Samuel Bayón.
2n. temps: Segovia; Aybar “Peque”, Oscar Álvarez (Jordi Massó, m. 61), Vallho (Jordi Mir, m. 61), Alex Ruiz; Herrera, Eloi Amagat (Tito, m. 61); Pedrito (Ruben Martínez “Peque” m.61), Reverte; Marc Mas i Virgili.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Carles Clerc, Raul Rodríguez, Forlín, Víctor Álvarez; Baena, Pau Senent (Darder, m. 22); Luis García, Verdú, Dátolo; i Thievy.
2n temps: Cristian Álvarez; Galán, Forlín, Héctor Moreno, Didac Vilà; Javi López, Javi Márquez; Alvín, Verdú (Luis García, m. 79), Sergio García; i Osvaldo.

Àrbitre: Pere Barceló Roca, de la delegació de Girona. Va mostrar cartolines grogues a Vallho, m. 54, Javi López, m. 75 i Forlín, m. 78.

Gols: 0-1: Thievy, m. 22; 0-2: Osvaldo, m. 64: 1-2: Peque, m.83.

Incidències: Encontre corresponent al III Torneig Vila de Llagostera disputat al Mpal. de Palamós entre els equips del RCD Espanyol i la UE Llagostera, resen ascendit a 2na. B. El President del RCDE, Ramon Condal, a la llotja presidencial. Es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes dels salvatges atemptats de Noruega. L’encontre ha estat ofert en directe i posteriorment en diferit pel Canal Esport 3 de Televisió de Catalunya.